handdator

Visa fullständig version : Ont i hela kroppen.


Proteinsyntes
2009-07-04, 02:26
Börjar kännas som att kroppen fallerar. Är det träningens tunga vikter, som håller på att förgöra mig inifrån?!?

Det började med att jag fick ont i axlarna, synnerligen vissa övningar gjorde ont, axelövningar över huvudet. Gjorde dock bara ont i själva utförandet eller när jag på annat sätt ansträngde axlarna.
Varje morgon vaknade jag till den fina känslan av ömmande, strama och spända axlar och traps.. Där omkring. Naprapaten sade att jag hade inklämningssyndrom av något slag. Anledningen skulle vara att jag belastade axlarna ojämnt när jag lyfter, tunga vikter!
Han påpekade också att jag var längre i det ena benet, därför blev hela ryggen påverkad. Han var diskret med den biten, ville nog ha mig som stamkund. Jag tycker själv att jag lutar med överkroppen. När jag kollar i spegeln.

Nu har jag fått en smärta i knäet, inte vidare fastställd dock.
Kan dock vara följande.

http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Knaledsartros/

Den andra hittar jag inte nu..

Det gör ont på insidan av vänster knä, uppkommer vid benövningar och när jag cyklar. Trycker jag på en punkt på insidan av knäet, kan det göra ont.

Dessutom har jag känt stickningar i längdryggen senast gångerna, jag har tränat. Var särskilt tydligt senaste gången, när jag körde benpress och andra pressar där trycket ligger på längdryggen. Jag får stickningar i längdryggen.
Min kompis sa att jag förmodligen har reumatism. Jag hade psorias-utslag när jag var mindre. En läkare dömde mig efter många år till någon slag av psorias.
Ni kunniga kolozzeum-rävar vet kanske om att psorias och reumatism har ett korrelation.

Har jag någon systemsjukdom? Eller råkar alla missöden endast vara åtföljande?

Tolkia
2009-07-04, 09:32
Jag tycker inte att det du beskriver låter som klassiska symptom på någon reumatisk sjukdom (jag antar att det är psoriasisartrit du tänker på främst). Du vore inte den förste som tränar dig till diverse skador, jag skulle förr misstänka något sådant än reumatism eller artros. Hur gammal är du och hur tränar du?

Martin Löwgren
2009-07-04, 15:01
Det finns en form av psorias som sätter sig på lederna (psoriasisartrit) men jag tycker inte du uppfyller de kriterier som krävs för att ställa den diagnosen (men jag är heller ingen läkare och ska inte utala mig om just detta då det är en reumatisk sjukdom som kräver specialistkompetens för att diagnosticera).

Jag tror dock mer på flera skillda problem av olika genes som sammankopplats och påverkat varandra men rekommenderar ändå läkarkontakt för att få en korrekt diagnos.

Mvh