handdator

Visa fullständig version : Vad är felet på min bröstmuskel/revben(?)


Hank
2009-07-03, 19:05
Sedan 4 - 5 veckor tillbaka har jag inte kunnat köra bänkpress med någon som helst touch mot bröstet då jag är otroligt öm mitt mellan brösten, antingen i revbenen eller "insida bröst" som det heter i vissas mun. Jag är inte säker på om det är revbenen eller bröstmuskeln, men jag kan köra övriga bröstövning i princip smärtfritt, förutom när jag "squeezar" ihop bröstet ordentligt

Jag har inte kört med någon vild studs innan i bänkpress och har bänkat i 2 år utan problem. Jag vet att jag för 4 - 5 veckor sedan körde en egen version av scottcurl där jag lutade hela min kroppsvikt mot curlbänken och la stor press på bröstkorgen och efter denna övning har det smärtat i bröstet. Men jag körde även ett bröstpass före det passet så jag är inte helt säker på var smärtan har uppkommit.

Någon som har någon aning om vad det kan röra sig om?

Edit; Ska även nämna att jag vilat helt från bänkpress i 4 veckor men när jag körde det idag är smärtan lika påtaglig som den var före vilan.

He-man
2009-07-03, 21:33
Jag har själv liknande problem, tror jag fått någon slags inflamation i bröstbenet, har haft ont i flera månader men jag tror det börjar vända lite smått nu.

Lazius
2009-07-03, 22:13
Låter likt Kostokondrit/Tietzes syndrom:

http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=120569

http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=126818

Här är en annan bra sida om detta (på engelska):

http://orthopedics.about.com/cs/sprainsstrains/a/costochondritis.htm

Lazius
2009-07-03, 22:27
En annan bra sida (på engelska):

http://www.andorrapediatrics.com/ap_folders/hand-outs/knowledge/costochondritis.htm

Den beskriver symptomen väldigt likt så som de var för min del när jag hade detta och även den behandling som hjälpte för mig.

He-man
2009-07-05, 13:16
Tack för länkarna Lazius, symptomen stämmer bra överens med mina besvär. Har inte tränat på en par månader nu och tror att det börjar bli lite bättre, ska ta det lugnt nån månad till och släpper det inte ska jag se om jag får hjälp via HC eller prova några av dina tips i länkarna. :thumbup: