handdator

Visa fullständig version : kyckling drink


_tuva_
2009-06-22, 12:24
Inga kommentar nu om att mat ska va gott och bla bla

Jag har tänkt att göra en drink på kyckling file, broccoli och eventuellt andra grönsaker


Frågan lyder:

Blir det nån skillnad från att äta vanligt?

hurvida kroppen tar upp det sämmre när det är en annan konsistens eller nått annat...

Kan man mixa fullkornsris också eller höjs gI då?


Vill ha lite feedback näringsmässigt och vad andra konsekvenserna kan bli.

King Grub
2009-06-22, 12:50
Det blir ingen skillnad i näringsupptag, men flytande form ger större insulin- och blodsockersvar än samma sak i fast form.

_tuva_
2009-06-22, 12:57
Skulle de påverka kycklings protein hur vida det skulle gå fortare att ta upp proteinet eller ej?

King Grub
2009-06-22, 13:01
Det är inte otänkbart. Proteinet i rött kött blir snabbare ju mer man tuggar, så det borde vara samma mekanism här.

_tuva_
2009-06-22, 13:13
Är det en för eller nackdel?

King Grub
2009-06-22, 13:21
Det beror på om du vill ha ett snabbt eller långsamt protein...

_tuva_
2009-06-22, 15:24
Säg då att man endast har ett snabbt protein.

Fördelar/nackdelar?

Eddie Vedder
2009-06-22, 15:32
Säg då att man endast har ett snabbt protein.

Fördelar/nackdelar?

Fördelen är att muskelpriteinsyntesen stimuleras. Nackdelen är att muskelproteinnedbrytningen inte motverkas lika mycket och mer protein går åt som energi.

Bra eller ej beror ju som sagt på vad du vill åstadkomma i just det specifika tillfället.

hendrong
2009-06-22, 15:36
Snabba proteiner är bra att inta direkt efter träning, va?

Eddie Vedder
2009-06-22, 15:44
Snabba proteiner är bra att inta direkt efter träning, va?

Ja där är det mer fördelaktigt än annars. Men kasein som är ett jättelångsamt protein är precis lika bra som vassle efter träning.

Sniggel
2009-06-22, 15:47
Ja där är det mer fördelaktigt än annars. Men kasein som är ett jättelångsamt protein är precis lika bra som vassle efter träning.

Mao kan man säga att snabbt protein inte har någon fördel gentemot långsamt (efter träningen) annat än att det kanske är billigare. (Jag syftar mest på vassle vs kasein).

Men kan pulveriserad kyckling komma i närheten av vassles snabbhet?

Eddie Vedder
2009-06-22, 16:10
Mao kan man säga att snabbt protein inte har någon fördel gentemot långsamt (efter träningen) annat än att det kanske är billigare. (Jag syftar mest på vassle vs kasein).


I det specifika fallet kasein vs. vassle tycker jag man kan dra den slutsatsen ja.

mikaelj
2009-06-22, 20:00
Sådär jättelångsamt är väl inte kasein, om man tittar på den där tabellen King Grub postade i en annan tråd. Jämfört med många andra proteinsorter.

vicarious
2009-06-22, 22:50
Sådär jättelångsamt är väl inte kasein, om man tittar på den där tabellen King Grub postade i en annan tråd. Jämfört med många andra proteinsorter.

Hm, har du länk till den tråden? Vore intressant.

Tabbe
2009-06-22, 23:42
Den kommer utan tvekan ta upp mindre näring när du spyr

JMRA
2009-06-23, 10:18
Den kommer utan tvekan ta upp mindre näring när du spyr

Spy? Lät ju gott, en soppa helt enkelt :)

Floddan
2009-06-23, 11:23
Omställningen blir inte så stor sen när du blir för gammal för att tugga.

KaptenKnäsvag
2009-06-23, 15:19
Derek Poundstone är känd för sina mixade kycklingdrinkar

Funkar på honom?

http://images.hugi.is/heilsa/134405.png

mangs
2009-06-23, 16:26
Jag skulle säga att en sådan här drink fungerar bra för en person som uppskattar att dricka sin mat med allt vad det innebär. Du kan säkert få i dig mer mat på detta viset och slipper dessutom tugga. Gillar man däremot att inmundiga maten på vanligt vis passar det nog mindre bra. Personligen är mixad kyckling ganska svårsmält men smaken är som baken.

Näringsmässigt är det nog rätt liten skillnad i verkligheten men mättnadsmässigt kan du nog få i dig mer mixad mat jämfört med om du tuggar själv.

jabba the hut
2009-06-23, 16:58
Är insulin- och blodsockersvaret endast beroende på födans fasthet?

Jag menar om man tänker sig att man gör, och äter, en hyfsat fast "mos" motsvarande konsistensen hos tuggad mat i stället för en flytande soppa; kan man då vänta sig samma insulin- och blodsockersvar som om man tuggat i sig maten? Spelar salivutsöndring/inblandning något roll här? Andra tugg-relaterade effekter? Intressant det här.

Wipflash
2012-06-30, 21:54
om man mixar 500 g kyckling tas bara 30 g av proteinet upp till proteinsyntesen och resten blir bara energi? ;(

jesse
2012-06-30, 22:07
Nej, varför tror du det?

Wipflash
2012-06-30, 22:27
trodde den mixade kycklingen likställdes med vassle, men allt protein tas upp till muskeluppbyggning då eller?

Akada
2012-06-30, 22:35
Grillad kycklingfilé, mjölk och chilinötter! Det låter som en god drink.

tumme
2012-07-01, 02:49
, men allt protein tas upp till muskeluppbyggning då eller?

Det gör det inget protein tyvärr. Skulle bli lätt att lägga på sig muskler om allt du åt blev ren muskelmassa.

King Grub
2012-07-01, 10:53
Majoriteten av proteinet man äter oxiderar alltid till energi.