handdator

Visa fullständig version : renskav bra eller a...?


otherside
2009-06-15, 21:07
Farsan har en massa renskav från Eliassons charkuteri i frysen och är borta några veckor. håller skav samma kvalite som allt vilt? Har skräckminnen från skolan där skaven var senig och kändes som det sämsta från renen.

Fetthalten borde väl vara låg och passa vid diet?

Eddie Vedder
2009-06-15, 21:08
Renskav är väldigt bra. Fettsnålt kött är ju i sig inte bra per automatik bara p.g.a. fetthalten som sådan men renskav är riktigt fina grejer.:)

Pepz
2009-06-15, 21:10
åååå renskav som är så gott. men så förbålt dyrt. måste skaffa någon norrlänning som kan skicka ner till mig..

jebu
2009-06-15, 21:12
Skicka över ett kilo eller tre så skall jag kolla upp hur kvaliten på just din skav är. (Eller snikvarianten så tinar du själv upp lite och tillagar så får du veta)
Det beror juh helt på vilket kött de använt sig av, samt ifall de stoppat i en massa extra fett mm. Jag gör själv all min skav av stek, och det blir mycket bra :thumbup:

Ganymedes
2009-06-15, 21:13
Renskav måste det vara, inte sån där fejk "viltskav" rip-off. :)

otherside
2009-06-15, 21:16
Brukar va kaos när köttbussen kommer så kvaliteen verkar duga åt de kräsna norrlänningarna=)
renkött är ju verkligen helt otroligt gott!
I höst har jag beställt en hel styckad ren och kommer fylla upp frysen med skadat mycket bär, helt sjukt att man ska betala 100kr kilot i frysdiskarna.

Finns vissa fördelar med norrland om än få=)

otherside
2009-06-15, 21:17
åååå renskav som är så gott. men så förbålt dyrt. måste skaffa någon norrlänning som kan skicka ner till mig..

frankera några kuvert så kommer det med posten=)

Slimfit
2009-06-16, 14:48
Renskaven har ju gått upp nått katastrofalt i pris de sista åren :( När jag började handla skav var priset helt humant men nu är det inte billigt direkt, rent av lite lyxkänsla över det hela.

Stekt renskav som blandas med cremé fraiche, messmör, viltfond, lite lingon och champinjoner smakar underbart tillsammans med ett lass pasta, mmmmm.

brobban
2009-06-16, 17:25
Gör en sås med kantareller och creime fraiche som bas till, sjukligt gott.

kjell33
2009-06-16, 17:27
Kan också rekommendera en sås av krossade enbär, svamp, grädde och svartvinbärsgele.

z_bumbi
2009-06-16, 17:33
Lök
Äpplen
Chili
Sockerärtor
:eating:

otherside
2009-06-16, 19:09
slog till med ett halvt kilo som postworkout mål*cupid*

Stekt lök och vitlök till.
I morgon ska jag köra med lite svamp lät mycket vettigt.

Riktigt gott var det!

http://i21.photobucket.com/albums/b254/andrasidan/CIMG1256.jpg

http://i21.photobucket.com/albums/b254/andrasidan/CIMG1257.jpg