handdator

Visa fullständig version : Kycklingfärs tips!


BigDwarf
2009-06-14, 22:14
Köpte hem 4 paket kycklingfärs och vill nu ha lite tips på vad man kan göra av det!? Mest intresserad av kryddningar och ingridienser till färser.

Nån som testat:
Tandoorikrydda,majs + creme fraiche + lite krossade tomater
Garam masala, majs + creme fraiche + lite krossade tomater

funkar dessa tror ni?

TIPS TACK! :D

F.W.Y.H
2009-06-14, 22:22
Koriander, cashew nötter, garam masala, vitlök och något annat trevligt.

Anton Fräs
2009-06-15, 03:34
Tandoorikrydda,majs + creme fraiche + lite krossade tomater
Garam masala, majs + creme fraiche + lite krossade tomater


Båda torde funka utmärkt, speciellt det undre lät smarrigt ;) Annars lät F.W.Y.Hs tips spännande också måste jag säga.

Eddie Vedder
2009-06-15, 06:23
Det mesta lär ju kunna överföras till kycklingfärs.

http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=118442&highlight=k%F6ttf%E4rss%E5s
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=57836&highlight=k%F6ttf%E4rss%E5s
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=111061&highlight=k%F6ttf%E4rss%E5s
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=9377&highlight=k%F6ttf%E4rss%E5s

agazza
2009-06-15, 07:32
http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=3283084&postcount=415

BigDwarf
2009-06-15, 09:21
tack för svaren hittills, ska kanske tilläggas att jag tänkte använda ris till iaf.

cosmic_dancer
2009-06-15, 18:47
Jag brukar göra tacogratäng med kycklingfärs i.

Jockefoten
2009-06-15, 18:51
Stek det!

Kary
2009-06-20, 22:42
Steker upp med lite lök, sen tillsätts skivade gröna oliver och smulad fetaost samt lite creme fraiche till en lagom såsig konsistens. Ibland även lite kapris samt peppar och ev lite salt (fetaosten är redan ganska salt).

Tomten
2009-06-24, 13:41
Gör bara en enkel wokrätt.

ingredienser

1 kycklingfilé (strimlad) eller 150g strimlat nötkött
1 lök
1 halv grön eller röd paprika
1 klyfta vitlök
olja neutral (raps, solros eller matlagningsolja)
hoishin sås
soja (ljus kinesisk)
0.5-1 kycklingbuljong tärning (tärning eller fond, mängd efter smak)
1 matsked socker (valfritt, om du vill göra rätten sötare)
vinäger (gärna kinesisk mörk vinäger)
redning (gärna rismjöl)


olja i wooken/pannan och värm upp
tillsätt en hackad vitlöksklyfta eller två och låt den svettas i en 20 sekunder
tillsätt 1 kycklingfilé som du strimlat i små tunna bitar
låt den strimlade kycklingen bli genomstek, tillsätt en gnutta ljus soja under stekningen, om det behövs tillsätt mer matlagningsolja
tillsätt 1 lök (i klyftor)
tillsätt paprikan (strimlad)
tillsätt hoishin-sås efter tyckte
tillsätt vinäger (gärna kinesisk) efter tycke,
tillsätt soja (kinesisk eller japanska ljus soja, absolut inte mörk soja, den är på tok för salt)
tillsätt kycklingbuljong
wooka/stek tills grönsakerna är mjuka men har kvar lite tuggmotstånd. Tillsätt därefter redningen (topredning) (blanda mjöl och vatten) och gör grytan så tjock som du vill ha den. Redningen kan också skippas om du föredrar det.

Tomten
2009-06-24, 13:43
ojfan, ser att du skrev kycklingfärs. Aja. Nu fick du recept med kycklingfilé likförbaskat :D

Annars är det ju gott att göra hamburgare eller "kött"bullar av kyckling. Det enda man egentligen behöver tänka på är att man kan behöva lite mer ströbröd/brödsmulor när man gör köttbullarna, då kycklingfärs är lite geggigare än köttfärs.