John M
2002-04-17, 09:01
Läste en artikel i aftonbladet där det stod att om man käkar för mycket ägg kan man få biotinbrist, vilket kan ge exem. Det stod att äggula innehöll biotin, men proteinet i äggvitan binder biotin och inaktiverar det, så att det kan uppstå brist på detta ämne. Det stod även att mjölk innehåller biotin.
Nu är det så att jag inte äter speciellt mycket råa ägg, max 3 råa äggvitor om dan, också ganska mycket mjölk (3-4 liter). Undrar om jag kan vara i någon slags farozon, för att jag har nu sen en vecka tillbaka fått en väldigt irriterande klåda som bla gör att jag inte kan sova speciellt bra på nätterna.
Här är artikeln http://www.aftonbladet.se/vss/halsa/story/0,2789,153093,00.html
Nu är det så att jag inte äter speciellt mycket råa ägg, max 3 råa äggvitor om dan, också ganska mycket mjölk (3-4 liter). Undrar om jag kan vara i någon slags farozon, för att jag har nu sen en vecka tillbaka fått en väldigt irriterande klåda som bla gör att jag inte kan sova speciellt bra på nätterna.
Här är artikeln http://www.aftonbladet.se/vss/halsa/story/0,2789,153093,00.html