handdator

Visa fullständig version : Gaypingviner i Tyskland adopterar!


Shakemynuts
2009-06-04, 11:14
Se där ja. :D

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5302319.ab

Bara Aftonbladet som skriver en sån här sak. Syrran som skicka länken, orkade inte leta så mycket, men DN skrev inget om det.

Svenska brudar var inte grejen för tyska gay-pingviner.
Nu har killarna i stället adopterat en kyckling.
Djurskötarna på Bremerhaven zoo i Tyskland märkte att några av Humboldtpingvinerna inte var som alla andra.
Tre par hanpingviner togs på bar gärning när de försökte para sig. Då bestämde man sig för att utsätta killarna för ett experiment. Fyra pingvintjejer från Sverige flögs in för att se om killarna fortfarande stod fast vid sina partners.
Men då blev det ramaskri från gay-grupper i hela världen som menade att pingvinerna hade rätt att bilda par utan mänsklig inblandning och projektet avbröts. Nu har äktenskapet fullbordats för åtminståne ett av paren.
Delar på jobbet
När ett heterosexuellt pingvinpar i påskas övergav sitt ägg bestämde sig djurskötarna för att låta pingvinkillarna Z och Vielpunkt adoptera det.
Och nu har en liten pingvinkyckling kläckts och enligt uppgifter till BBC har de samkönade föräldrarna skött om den lille. Enligt en talesperson för djurparken delar de på uppgiften att beskydda och mata sin unge.


Vad tycker ni? Fånigt, eller en bra grej för oss människor, att faktiskt vissa kan få upp ögonen för att det inte bara är vi som har homosexualitet och "går emot naturlagarna"?

Discuss!

spange
2009-06-04, 11:17
meh, fatta vad pingo-ungen kommer bli mobbad på dagis:/

kul att gay-grupper världen runt stod upp för pingvinernas rättigheter dock!

Grahn
2009-06-04, 11:20
Fånigt att projektet med att testa parbildningen med närvarande pingviner av kvinnligt kön avbröts, fattar inte riktigt "Gay" gruppernas ståndpunkt till kritiken. Identifierar de sig med fåglar som bildar par i brist på fåglar av motstående kön?

Nitrometan
2009-06-04, 11:53
Det är inte ovanligt med homosexualitet bland djur.

Första gången det uppmärksammades var väl bland fårbesättningar i USA då uppfödare stördes av att vissa baggar föredrog sitt eget kön. Det var olönsamt.

http://en.wikinews.org/wiki/U.S._study_of_gay_sheep_may_shed_light_on_sexualit y

På senare år har det studerats/observerats hos många djurarter.

Grahn
2009-06-04, 11:55
Gay chock! Homosexualitet är OLÖNSAMT!

...snart på en löpsedel nära dig. :D

saab900
2009-06-04, 12:11
Fåglar, och säkert andra djur också, får underliga parbildningsbeteenden i brist på det motsatta könet av sin egen art. Det är inte alldeles ovanligt att långstannande sällsynta gäster i Sverige bildar par med en närbesläktad fågel av en annan art när inga partners finns att tillgå av den egna arten. Just nu finns en svarthuvad mås i Krankesjön som av allt att döma skridit till häckning med en fiskmås, vilket givetvis inte kommer att ge några livsdugliga ungar. Tjäderhönor kan under speltiden få kraftigt förhöjda östrogendoser och signalera parning mot människor eller hundar t o m! Några fåglar med homosexuella tendenser under icke speltid har jag dock aldrig hört talas om, men finns driften där men ingen partner blir det rörigt ;)
Och en djurpark är ju en sluten miljö, och finns inga lediga honor att tillgå så är ju alternativen få...
Pingviner bildar livslånga par, så det är ju inte otänkbart att när de väl bildar ett gaypar så är det kört, även om honor introduceras.

Nyhetsvärdet och reaktionerna från gayvärlden får väl ändå anses som överdrivet.

stevebc
2009-06-04, 13:04
Jag tycker inte dom ska få adoptera kycklingen för den kanske blir mobbad av dom andra kycklingarna.

Ganymedes
2009-06-04, 13:13
Hoppas bara att föräldrarna inte låter barnet leka med stereotypa, könsrollsintvingande pingvinleksaker. :)

Ganymedes
2009-06-04, 13:14
Naturhistoriska Riksmuseet har/hade en utställning som heter Rainbow Animals. Det var intressant. Men det var mindre bdsm-scener mot vad jag väntat mig.