handdator

Visa fullständig version : Danskt griskött


seggan
2009-05-27, 08:42
Äter du griskött från Danmark?

Film i posten nedanför.

seggan
2009-05-27, 08:46
DoY4om5qnH0

Gick inte så bra första gången, mods får gärna ändra!

johan karlberg
2009-05-27, 08:48
ja det gör jag.

Nitrometan
2009-05-27, 09:13
Äter du griskött från Danmark?
Nej.

Det är mer än tio år sen jag köpte danskt griskött sist.

Jag gillar inte deras storskaliga/industriella uppfödning. Och det gäller även danska kycklingar.



Poll kanske?

seggan
2009-05-27, 09:17
Nej.

Det är mer än tio år sen jag köpte danskt griskött sist.

Jag gillar inte deras storskaliga/industriella uppfödning. Och det gäller även danska kycklingar.



Poll kanske?

En poll vore trevligt! Mods? *kissass*

Själv äter jag inte griskött överhuvudtaget, främst för att jag inte tycker det är särskilt gott.

Herr Oberst
2009-05-27, 09:29
Äter inte danskt kött alls. Bara svenskt

stolpskott
2009-05-27, 09:35
Äter endast svenskt, brasilianskt och Irländskt.

wintersnowdrift
2009-05-27, 09:57
Nej. Fick en stark lust att bli vegetarian igår när jag satt och lyssnade på P1:s reportage från en dansk grisgård. Fy fan...

//Kristin

Kryss
2009-05-27, 10:02
Äter sällan gris, men när man gör det brukar jag sträva efter svenskt.

Detta var hemskt.

LadyG
2009-05-27, 10:19
Köper inte danskt kött eftersom jag ogillar deras djurhantering, men det är inget nytt. Det är mycket länge sedan jag köpte danskt kött.

Köper svenskt kött om det finns, annars får det vara.

Morrris
2009-05-27, 10:34
Undviker också griskött. Jävligt irrationellt, men ändå...

Tjuckot
2009-05-27, 10:52
Det gör jag nog, brukar inte kolla på vilket land det är ifrån. Bryr mig inte överdrivet ändå, prislappen är viktigare.

johan karlberg
2009-05-27, 10:54
nu har jag inte sett videon, tänker inte titta på den heller.

nu vet jag väl inget om det här, men skulle brasilien va så mycket bättre egentligen?

och så bra sköts inte djuren i sverige heller antar jag.

Wain
2009-05-27, 10:59
Även om det verkar vara bättre i Sverige så är det inte speciellt bra här heller.

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=361&a=497448

spoonchest
2009-05-27, 12:21
Relativt sett så har svenska grisar det riktigt bra.
De enda grisar jag kan komma på som faktiskt har det bra är svenska krav-grisar.

Nitrometan
2009-05-27, 12:26
nu vet jag väl inget om det här, men skulle brasilien va så mycket bättre egentligen?
Vet inte så mycket om deras grisar. Men produktionen av nötkött bygger på frigående kossor som betar gräs. Vilket är billigt för dem, men det tar längre tid att uppnå slaktvikt på kossorna.

Nackdelen med den driften är väl att de hugger ner skog för att få fram gräsmark som kossorna kan beta.

1911
2009-05-27, 12:30
Grisar är rätt äckliga. Undviker oftast att äta dem då jag ogillar dem starkt. Men revbensspjäll och dylikt kan jag äta. Men helst inte fläskfile m.m...

stafh
2009-05-27, 12:30
Äter du griskött från Sverige?

http://www.dn.se/nyheter/sverige/aven-svenska-svin-plagas-1.874054

Folk säger att svenska grisar har det riktigt bra. Om var femte svensk gris har PLÅGSAMMA SKADOR så är det fullständigt oacceptabelt att äta griskött, oavsett varifrån det kommer. Ser ingen anledning till att kor eller får/lamm skulle ha det bättre iofs.

Also:

http://josefsson.net/artikelarkiv/97-aer-det-moraliskt-riktigt-att-aeta-koett.html

http://video.google.com/videoplay?docid=6361872964130308142

Nitrometan
2009-05-27, 12:43
Får är oftast frigående i Sverige.

Det finns att köpa får/lamm från de som slaktar själva.

hultman
2009-05-27, 12:43
Köper ofta dansk fläskfilé. Billigt och oftast rätt bra :)

Biceps
2009-05-27, 12:45
Jag måste medge att jag har typ 4kg dansk fläskfilé i frysen.

stafh
2009-05-27, 12:49
Får är oftast frigående i Sverige.

Det finns att köpa får/lamm från de som slaktar själva.

Jo det är klart. Bodde själv granne med en styck grisbonde i 10 år utan att se en enda gris. Så bra har grisarna det i Sverige. En annan granne föder upp får, och de har de däremot bra. Men det beror ju såklart på de som föder upp dem. Finns säkert får som har det förjävligt också.

När jag var liten bodde vi längre upp i landet. En dag var mina föräldrar ute med hunden (tror jag) när de gick förbi en lada/stall. Detta var på sommaren och dörrarna var stängda. Inifrån hörde de ljud från kor. De öppnade och såg kor som vadade omkring i sin egen avföring i en stängd lada mitt i sommaren. Sånt här förekommer i sverige och varje gång man köper kött riskerar man att få sånt här på sitt samvete. Det argumentet räcker för mig att bli vegetarian, och då har man inte ens tagit hänsyn till miljöproblematiken.

stafh
2009-05-27, 12:50
Om jag inte minns fel anmälde de bonden till djurskyddsmyndigheten btw.

Morrris
2009-05-27, 12:52
Uppväxt på landet, så jag vet hur grisarna behandlas.

hahavaffan
2009-05-27, 12:53
Jag köpte dansk fläskfilé när den kostade 40kr/kg för nån månad sen, det gör jag inte om. Okej att fläskfilé inte luktar lika gott som oxe, men den stank fan as.

coxie
2009-05-27, 12:57
Äter inte allt för mycket griskött men när jag köper så köper jag den som verkar vara finast vilket oftast är svenskt kött.

Det finns väl knappt dansk fläskfile som inte varit fryst här i Sverige?

johan karlberg
2009-05-27, 13:50
uppväxt på landet, så jag vet hur grisarna behandlas.

nå?

stafh
2009-05-27, 13:58
nå?

Jag är också uppväxt på landet och enligt mina erfarenheter har de det inge vidare.


Relaterat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Environmental_effects_of_meat_production

Nitrometan
2009-05-27, 14:01
Det finns ju Ängavallen utanför Vellinge (i Skåne).

http://angavallen.se/ekologiska-djur


Ängavallens Hälsogris:
Ängavallens Gård öppnade 1974 som en reaktion mot den intoleranta, industriella djurhållningen. Grisar är inga svin, som Rolf Axel själv uttrycker det. I detta familjeföretag får grisarna beta fritt utomhus året runt, under naturliga förhållanden. De äter enbart vegetarisk kost som har odlats på gården, såsom korn, vete, havre, ärter och hö. Våra Linderödsgrisar är tåliga och starka djur. De är så friska att de slipper antibiotika och andra mediciner. När de ska slaktas, sker det under värdiga former och utan stress i deras egen hemmiljö, på gården.

stafh
2009-05-27, 14:03
Det finns ju Ängavallen utanför Vellinge (i Skåne).

http://angavallen.se/ekologiska-djur


Ängavallens Hälsogris:

Ja ängavallen är najs, har varit där och käkat ett par gånger. Kostar ju sin lilla slant dock, inget man kan göra varje dag precis. :P

Nitrometan
2009-05-27, 14:04
Ja ängavallen är najs, har varit där och käkat ett par gånger. Kostar ju sin lilla slant dock, inget man kan göra varje dag precis. :P

Köpte julskinka och korv där.

Man var tvungen att beställa skinkan i september.

Nitrometan
2009-05-27, 14:05
Kostar ju sin lilla slant dock, inget man kan göra varje dag precis. :P
Mmmm. Köttproduktion med kvalitet kostar.

Vem vill betala?

stafh
2009-05-27, 14:06
Mmmm. Köttproduktion med kvalitet kostar.

Vem vill betala?

Inte jag, det är därför jag är vegetarian :D

Rockhard
2009-05-27, 14:13
Undviker allt danskt. Danskar är i stora drag ett riktigt otrevligt folk.