handdator

Visa fullständig version : tips på kryddning till hjerpar & shish-kebab


BigDwarf
2009-05-22, 02:43
Som sagt skulle vilja ha tips på kryddningar och vad man kan ha i när man gör tex hjerpar eller shish-kebabs. Tänkte köpa 400g-förpackningar av nötfärs och göra 4 st á la 100g och vill ha dom riktigt goda.

Blir det bättre om man gör dom dagen innan och låter dom ligga i kylen för att "dra" innan man steker på dom?

Tänkte äta med ris så tips på såser man kan ha till vore trevligt också.


tack på förhand

mistermr
2009-05-22, 09:09
Till köttfärsen (shish kebab): salt, svartpeppar, finhackad persilja, finhackad gullök. Indier brukar ha chilli i också.

Såser till ris: tomatsås med orientaliska kryddor (svartpeppar, kummin, spiskummin, chilli etc.)

Skål!

Pepz
2009-05-22, 13:49
http://borgebykryddgard.jetshop.se/

Krydda med allt du gillar
go nuts!!!!

jenni
2009-05-22, 17:50
santamaria har klara kryddmixar som är supergoda
jag brukar tex använda den här ibland
62294

MyungChul
2009-05-22, 20:51
Spiskummin, vitlök, chili, ingefära, persilja, korianderfrön och vallmofrön är väl en bra start. Tomatsås är trevligt till.

Beror också lite på vilket kök du vill imitera också.

Kirkuk
2009-05-28, 20:53
du måste hälla lite mjöl i blanading

mistermr
2009-05-28, 21:22
Som sagt skulle vilja ha tips på kryddningar och vad man kan ha i när man gör tex hjerpar eller shish-kebabs. Tänkte köpa 400g-förpackningar av nötfärs och göra 4 st á la 100g och vill ha dom riktigt goda.

Blir det bättre om man gör dom dagen innan och låter dom ligga i kylen för att "dra" innan man steker på dom?

Tänkte äta med ris så tips på såser man kan ha till vore trevligt också.


tack på förhand

Hur har det gått?

shovit
2009-05-29, 09:45
Grillkrydda! det passar till allt.

BigDwarf
2009-05-29, 12:29
Hur har det gått?

testade med spiskummin,svartpeppar,salt,chili,vitlök och tomatflakes...blev riktigt gott så shishkebab är att rekommendera :D

mistermr
2009-05-29, 13:15
testade med spiskummin,svartpeppar,salt,chili,vitlök och tomatflakes...blev riktigt gott så shishkebab är att rekommendera :D

Grillsäsongen brukar oftast innebära shishkebab här :D



Skål