Visa fullständig version : Röda fläckar i kokt ägg.
Jag kokade ägg nyss och det är fyllt med 1-2mm stora röd/bruna fläckar/klumpar. Jag orkar inte lägga upp några bilder för jag tror inte det kan hjälpa men jag är ändå nyfiken på ifall någon vet vad det är frågan om :confused:
King Grub
2009-05-15, 12:11
Blod och köttklumpar.
http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=10514&epslanguage=SV
http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=10527&epslanguage=SV
Som jag förstod det är det alltså klass B ägg och dom ska väl inte få säljas i butik?
Finns det några risker iom att man äter dessa?
Inga andra än de som finns med att äta vanliga ägg. Det är ofrånkomligt att några "B-ägg" slinker igenom i sorteringen.
Blod och köttklumpar.
http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=10514&epslanguage=SV
http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=10527&epslanguage=SV
Dessa B-klassade ägg som får levereras till livsmedelsindustrin, dyker de sedan upp i halvfabrikat innehållande ägg?
King Grub
2009-05-15, 13:32
Ja.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.