handdator

Visa fullständig version : Nybörjarfråga om proteinsyntes


ARMSTARK
2009-05-01, 06:00
Man ska käka dubbla sin vikt protein om dagen ( kg vs. gr ) för att säkra att man har tillräckligt för uppbyggnad. Samtidigt kan kroppen bara ta upp 1-2 gr protein i timmen. 24X1gr=24gr, 24X2gr=48gr.

Förklara det en gång för alla.

Finns det över huvud taget någon anledning att skicka i sig extra protein utöver den vanliga maten?

King Grub
2009-05-01, 08:39
Samtidigt kan kroppen bara ta upp 1-2 gr protein i timmen.

Inkorrekt.

Men det handlar ändå inte bara om upptag; även om aminosyror används som energi i stället för att bli muskelprotein, kan dom ändå bidra till muskeluppbyggnad. Höga nivåer av aminosyror i blodet sänder signaler till nybildning av muskelprotein, men aminosyrorna som i slutändan blir muskelproteinet efter dessa signaler, behöver inte nödvändigtvis vara aminosyror från protein du har ätit. Största delen av aminosyrorna som används till muskeluppbyggnad kommer från ditt egen nedbrutna muskelprotein. Muskelprotein bryts ned 24/7, men det kataboliseras inte bara, utan återanvänds till stor del och bildar nytt muskelprotein.

ARMSTARK
2009-05-01, 17:13
Tack, då blev jag lite klokare. Då kan man fortsätta att missbruka ägg, keso, proteinshake m.m. :thumbup: