handdator

Visa fullständig version : Heureka (ang. kycklingfiléer)


Halldin
2009-04-27, 19:30
Ty jag har funnit (eller snarare upptäckt) medlet att ta kål på den där "rå fågel"-smaken man kan få när man gör kycklingfiléer.

Lösningen var helt enkelt citron. Tryckte ner 1½ färska citroner i en ugnsform ihop med 2 delade kycklingfiléer, och vitlök, olja, SoP.
Kycklingen fick koka i spadet i 45-55 min på 180-200 grader, vände lite på bitarna en gång.

Ingen unken fågelsmak överhuvudtaget på någon bit.

CVN
2009-04-27, 20:36
Ähh, jag kryddar istället med citronpeppar och vitlökssalt, smakar wonderbart :)

Alfred Nobel
2009-04-27, 20:55
Något som är rätt gott nu när det börjar bli varmt ute...

1. Tärna kycklingfilé.
2. Krydda vilt med det du tycker om (ev. låt ligga i en marinad)
3. Stek och låt svalna.
4. Tag fram sötsur sås.
5. Blanda den redan stekta och svala kycklingfilén med sötsur sås.
6. Ställ i kylskåpet över natten.

Dagen efter gör du en god vinegrette, kokar pasta och hackar sallad. Blanda och slänga ned kycklingen, ät kallt ute i solen medan du lirar brännboll.

Axwell
2009-04-27, 21:01
Något som är rätt gott nu när det börjar bli varmt ute...

1. Tärna kycklingfilé.
2. Krydda vilt med det du tycker om (ev. låt ligga i en marinad)
3. Stek och låt svalna.
4. Tag fram sötsur sås.
5. Blanda den redan stekta och svala kycklingfilén med sötsur sås.
6. Ställ i kylskåpet över natten.

Dagen efter gör du en god vinegrette, kokar pasta och hackar sallad. Blanda och slänga ned kycklingen, ät kallt ute i solen medan du lirar brännboll.

Tack för tipset! Ska testas! :thumbup:

Anton Fräs
2009-04-28, 03:33
Något som är rätt gott nu när det börjar bli varmt ute...

1. Tärna kycklingfilé.
2. Krydda vilt med det du tycker om (ev. låt ligga i en marinad)
3. Stek och låt svalna.
4. Tag fram sötsur sås.
5. Blanda den redan stekta och svala kycklingfilén med sötsur sås.
6. Ställ i kylskåpet över natten.

Dagen efter gör du en god vinegrette, kokar pasta och hackar sallad. Blanda och slänga ned kycklingen, jerät kallt ute i solen medan du lirar brännboll.

Marinad är något som verkligen är underskattat, tror att många tycker det verkar obbigt men det är väldigt enkelt och förhöjer smakupplevelsen oerhört mycket.

Halldin
2009-04-28, 12:30
Ähh, jag kryddar istället med citronpeppar och vitlökssalt, smakar wonderbart :)
Inte alls samma sak vet jag av erfarenhet, men funkar det för dig så :thumbup:

Glömde nämna att jag hade i lite äppelcidervinäger för extra surhet med.