sissa
2009-04-12, 19:00
Gjorde falafel idag och tänkte fritera, som jag aldrig gjort innan, för att få extra fina falaflar! Gick inte så jättebra. Jag hade inget ägg i smeten och inget potatismjöl så jag undrade om det var det. Men när jag söker på recept så verkar det inte innehålla det så det borde inte vara det. Borde jag haft ännu varmare olja? De fick färg ganska fort ändå
Det som hände var att först var allt frid och fröjd men efter en stund så öppnade de sig så fyllningen rann ut och det blev bara ett hårt skal kvar. Nån som kan gissa varför det blev så här?
Mixade kikärtor,vitlök,lite vatten,salt,peppar och vitlök. Smeten gick hur bra som helst att forma bollar med. Rullade de i mjöl sen innan de åkte ner i oljan
Det som hände var att först var allt frid och fröjd men efter en stund så öppnade de sig så fyllningen rann ut och det blev bara ett hårt skal kvar. Nån som kan gissa varför det blev så här?
Mixade kikärtor,vitlök,lite vatten,salt,peppar och vitlök. Smeten gick hur bra som helst att forma bollar med. Rullade de i mjöl sen innan de åkte ner i oljan