handdator

Visa fullständig version : Stretch


Blexx
2009-04-11, 16:23
Hej, har tänkt att börja med thaiboxning och undrar om ni kan ge mig pågra tips på stretch övningar som man kan göra för att bli vigare i benen t.ex. Är stel som en sumobrottare.

Rahf
2009-04-11, 16:29
De får du efter passen. Thaiboxning förlitar sig inte alls på statisk vighet i samma utsträckning. Du kommer att märka efter en eller två terminer att du kan sopa till skallen på någon men inte vara i närheten av någon split.

Förlita dig på tränarna först och främst. Känner du dig inte nöjd efter en termin så fråga igen. Det är min åsikt som aktiv thai/sanshou-boxare.

Mago
2009-04-11, 17:24
Stretcha försiktigt. Spänn först muskeln du ska stretcha i ett par sekunder, slappna av, stretcha utan smärta i ca. 30. Upprepa ett par gånger.

Höftböjare.
http://www.horseshoeexpress.com.au/images/Iliopsoas-Stretch-1.gif

Baksida lår.
http://www.physicallytrained.com/fm21-20/physical-fitness-training/images/FLEX-hamstring-stretch-standing.PNG

Korta muskler insida lår
http://centurycycles.com/images/library/site/stretching_before_8_ap_03.gif

Långa muskler insida lår (jag brukar sitta på golvet med fötterna mot en vägg och trycka mig framåt så att benen säras)
http://www.exrx.net/StretchImages/HipAdductors/LyingHipAdductorPNFKneeling.jpg

Röv
http://www.skating-wos.on.ca/sportsci/images/st5a.gif

(Sumobrottare är oftast väldigt viga)

Pjotor
2009-04-11, 17:43
Minst lika viktigt för vigheten är att stärka de muskler som lyfter upp benen. Det gör att du kan sparka mycket och med kraft, istället för bara enstaka gånger.

Stretchövningar borde din instruktör känna till, men de tips som finns ovan är en bra början.

grakka
2009-04-11, 22:52
Jag använder mig ofta utav denna: http://www.tvlesson.com/video/4721_stretching.html . Fungerar bra för mig. Att vara vig och att sparka högt har inte mycket gemensamt tyvärr. Sparka högt kommer du att kunna göra med tiden då musklerna tränas för det och du hittar rätt balans och teknik. Om du stretchar för mycket och blir för vig så kommer det att göra mera skada än nytta. Om du inte har muskler som kontrollerar benen så blir dom nog bara ovanligt fladdriga utan kontroll.