handdator

Visa fullständig version : Plötslig allergireaktion


Lellan
2009-04-01, 23:55
(alla åkommor bör väl postas i allmänt? ;))

Tvättade nyss ansiktet som vanligt, hade på hudkräm och han gå två steg ut från badrummet... då började det svida, sticka, pirra helt hysteriskt och det kändes som om huden i ansiktet bara krympte ihop!

Skyndade tillbaks såg hur jag blossade upp och sköljde och sköljde, men det kändes som om det inte var tillräckligt snabbt - tog vanlig handtvål på handduk och splade med duschslangen och det kändes bättre men otroligt stramt.. Fick tag på "Locobase repair" som är typ jättefet och smörjde och då stannade det av. Nu 30 min senare lite bättre, men inte bra.

Men FAN vilken attack?? :confused: Blev helt svullen, ffa runt ögon, mun, på halsen.. svider än trots att jag verkligen tvättat, ringde sjukvårdsupplysningen som tyckte att jag borde smörja på med ngn form av kortison el ta allergimedicin men jag har öht aldrig reagerar på ngt i ngn form tidigare.. tålt allt. Så jag skulle avvakta å se om d lugnar sig.

Gjorde som jag alltid gör; tvättade ansiktet med rengöringsmjölk som innehåller aloevera, och smörjde (som jag gör typ var 3e kväll, annars annan hudkräm) med Aloe Vera gel repair (98% aloe vera, bra miljöval, ekologisk obesprutad). Det roliga är att det står: Aloe vera har en kylande och återuppbyggande effekt på huden vid solbränna, insektsstick, lindriga brännskador, småsår, röda stjärtar och andra hudirritationer. Kan användas till både vuxna och barn. Råvaran i denna gel är en förstaklassig bladgel från ekologiskt odlade Aloe vera plantor".

Nu ser jag ut som att jag fått en brännskada? Små små pytteblåsor, illröd där jag smorde men vanlig hudfärg där jag missat (tex hårfästet). Vill inte visa hemska ögon och bränd mun.. (Men ändå varning för äckliga bilder, är svullen och att jag är flottig beror på repairsalvan med 63% fettinnehåll)

http://img80.imageshack.us/img80/5210/aloevera.th.png (http://img80.imageshack.us/my.php?image=aloevera.png)http://img80.imageshack.us/img80/5306/aloevera2.th.png (http://img80.imageshack.us/my.php?image=aloevera2.png)

Jag har ju tom druckit aloe vera för ngt år sedan, tur att jag inte gjorde det nyss.. Klart man kan bli allergisk mot allt, men från noll till hundra sådär?

Kliar tom på händerna fast jag sköljt och sköljt.. *screwy* Skumt.

Raggis
2009-04-02, 00:04
http://sv.wikipedia.org/wiki/Histamin

Lellan
2009-04-02, 00:08
http://sv.wikipedia.org/wiki/Histamin

Söt molekyl, sur effekt. Men då har jag ngt annat än ett streck att fylla i när man ska fylla i formulär "allergi".

Ngn som vet om det finns teorier om varför el snarare hur man kan bli allergisk från en dag till en annan? Hade liksom kunnat tänka mig en... mildare varning.. ;) (börjat klia, lite rodnad, jag hade fattat vinken utan att komma att se ut såhär.. :().

WHITEFOLKS
2009-04-02, 00:15
Vad var det för hudkräm?

Lellan
2009-04-02, 00:22
Vad var det för hudkräm?

http://www.aloeveragroup.eu/sverige.asp
Den längst upp till vänster men jag tror inte att det var en felaktig produkt (har använt typ halva tuben) utan att min kropp helt enkelt blev allergisk, kan väl ske mot vad som helst.

På danska sidan fanns garantiformulär (som dock inte fungerade), man kunde få pengarna tillbaka (tror den kostade typ 140 kr). Tråden är ingen diss mot vare sig företag eller aloe vera, utan mer en undran hur man kan utveckla en såpass kraftig reaktion från en dag till en annan.. :)

WHITEFOLKS
2009-04-02, 00:35
Känslan du fick lät som om den beskrev en alltför kraftfull exponering till alfa/beta-hydroxyprodukter som lactic acid eller salicylic acid. Dock så innehöll ju inte den produkten (enligt innehållsförteckningen iaf) något liknande.

JJ
2009-04-02, 06:45
Skaffa Clarityn och ha det med dig i fortsättningen, släng i dig så fort du får något liknande. En allergichock drabbar många bara en gång lite mystiskt så där, men man ska komma ihåg att det är allvarligt. Jag har själv fått köra min kära flickvän till sjukhuset ett par gånger, ena gången hade vi ingen aning om varför hon fick en reaktion.
Ofta kan det vara kombinationer av ämnen och då är det svårt att säga exakt vad som gick åt skogen.

Scratch89
2009-04-02, 07:08
Det är inte direkt ovanligt att man helt plötsligt utvecklar allergi mot något man använt eller blivit exponerad för flera gånger tidigare. En bekant till mig var biodlare i flera år, och hade inga problem. Helt plötsligt blev han dödligt allergisk mot bin... det var nog inte så jättekul första gången.