handdator

Visa fullständig version : Skummande protein


Pulsaxe
2009-03-27, 13:06
När jag ska dricka proteindrinken så skummar den nåt så inne he***te, och det tar typ 30 min för skummet att lägga sig. Vilket jag inte har tid med :(

Finns det nåt sätt att "dämpa" skummandet utan att behöva vänta alltför länge?

Har sökt men inte hittat några vidare bra förklaringar om ämnet...*gah!*

Alone_in_the_dark
2009-03-27, 13:08
När jag ska dricka proteindrinken så skummar den nåt så inne he***te, och det tar typ 30 min för skummet att lägga sig. Vilket jag inte har tid med :(

Finns det nåt sätt att "dämpa" skummandet utan att behöva vänta alltför länge?

Har sökt men inte hittat några vidare bra förklaringar om ämnet...*gah!*

Råkat för för samma sak, men kom på att om jag vickade på shakern istället för skaka så fick bort problemet med skummet, kan ju vara något...

robin-
2009-03-27, 13:16
Vad använder ni för protein? Märke?

Fairing
2009-03-27, 13:16
När jag ska dricka proteindrinken så skummar den nåt så inne he***te, och det tar typ 30 min för skummet att lägga sig. Vilket jag inte har tid med :(

Finns det nåt sätt att "dämpa" skummandet utan att behöva vänta alltför länge?

Har sökt men inte hittat några vidare bra förklaringar om ämnet...*gah!*

Skaka inte så jä...a mycket:D Lägg i lite sojalecitin i drinken

Alone_in_the_dark
2009-03-27, 14:05
skaka inte så jä...a mycket:d lägg i lite sojalecitin i drinken

+1

Pulsaxe
2009-03-27, 14:41
Skaka inte så jä...a mycket:D Lägg i lite sojalecitin i drinken

Amen vafan det blir klumpar då juh*mini

Men vart köper man sånt? *drool*

Alone_in_the_dark
2009-03-27, 14:51
Lägg i lite sojalecitin i drinken

Är det inte sojalecitin (E322) som det är så mycket snack om att den kan vara genmodifierad?

Även om den ska vara utvinnen från Sojabönor...

Google på Soja Lecitin Granulat så hittar du det, jag kan inte länka till var du köper det

Sverker
2009-03-27, 19:52
Genmodifiering är en etisk fråga. Näringsmässigt är det ingen skillnad.

Lechitin är en tjock sirap av olika fosfolipider, fria fettsyror och lite kolhydrat.

Piledahl
2009-03-28, 17:38
Mixa proteinet med en mixerstav så skummar det nästan inget alls.. kör med sojaprotein nu(sista burken tack o lov) och det skummar något fruktansvärt om jag skakar i shakern, mixern däremot = nästan inget skum alls!

lycka till!