morc
2009-03-15, 12:41
Jag har funderat lite på det här med näringsvärde och tar mjölk som ett exempel. Enligt SLV innehåller lättmjölk 39kcal/100g.
Av detta är protein 3.5 gram, fett 0.5g och kolisar 5g. Betyder då detta att man man räkna 3.5+0.5+5=9g 3.5/9=0,38889 = 39% av mjölkens totala energiinnehåll är protein, eller är jag helt ute och cyklar?
Om det är fel förklara gärna hur man ska tolka det.
Hm kom precis på att fett innehåller ca dubbelt så mycket energi(?) som protein o kolhydrater, så om man gör såhär då.
3.5+1.0+5=9.5 3.5/9.5= .3684 = 37%
Av detta är protein 3.5 gram, fett 0.5g och kolisar 5g. Betyder då detta att man man räkna 3.5+0.5+5=9g 3.5/9=0,38889 = 39% av mjölkens totala energiinnehåll är protein, eller är jag helt ute och cyklar?
Om det är fel förklara gärna hur man ska tolka det.
Hm kom precis på att fett innehåller ca dubbelt så mycket energi(?) som protein o kolhydrater, så om man gör såhär då.
3.5+1.0+5=9.5 3.5/9.5= .3684 = 37%