handdator

Visa fullständig version : Roskilde


göste2009
2009-03-11, 23:35
Någon som varit där och kan berätta lite?

Verkar vara ett fett event så jag och några polare funderar på att dra oss dit.
Har några frågor.

1. Brukar biljetterna bli upp bokade snabbt?
2. Hur är avståndet från de andra tälten dvs Främlingarnas.
3. Får man en bit egen mark och campa på lr är det först till kvarn?

Bara nån kan berätta lite om det så uppskattas det jätte mycket.
:hbang::hbang::hbang::hbang::hbang:

PowPow
2009-03-11, 23:50
1. Det beror på (bra svar va?). Ganska olika mellan åren.

2. Vilka jäkla främlingar? Menar du alla andra så beror det också på. Det beror på hur nära ni slår upp ert tält, och hur nära andra slår upp sina tält sen. Brukar köra på att byga tält i cirkel så man har en liten plätt i mitten man kan sitta på. Fast har man otur vaknar man och ser att någon slagit upp sitt hem i ens trädgård. Ett partytält i mitten är en bra lösning på det.

3. Först till kvarn. Inga regler, förutom att man inte får slå upp tält i de stora gångarna. Tips: Bo inte i en nedsänkning. Det må vara torrt när ni anländer, men man vet aldrig :D

Åk dit. Det blir kul. Var där samma dag som campingen öppnar, annars får ni platser långt åt helvete. Det är förvisso inte fel det heller. Lite längre att gå bara. Bo på westside. Eller east. Vi brukar försöka bo på west, men helt ärligt så spelar det ingen roll när första ölbacken är avklarad, och på den vägen är det.

machine gun
2009-03-12, 00:15
Det bor mest svenskar på west och mest danskar på east. Norrmännen verkar vara mer jämnt utspridda :D

Biljetterna tar oftast slut i april, men ibland säljer de inte slut förrän första festivaldagen, så det varierar kraftigt. Var där när campingen öppnar, kom gärna redan kvällen innan (då är det pre-party utanför grindarna) Det är anarki som råder när det kommer till tältplatser.

Roskilde är sjukt kul! Har själv varit där 6 ggr. Men glöm för bövelen inte gummistövlarna!

göste2009
2009-03-12, 18:36
"Brukar köra på att byga tält i cirkel så man har en liten plätt i mitten man kan sitta på. Fast har man otur vaknar man och ser att någon slagit upp sitt hem i ens trädgård. Ett partytält i mitten är en bra lösning på det."

Riktigt bra tips där!

"Det bor mest svenskar på west och mest danskar på east. Norrmännen verkar vara mer jämnt utspridda "

Då kanske man borde hålla sig på West ja :P

Nordenator
2009-03-12, 18:41
Campa nära slutet på inhägnad, vid träd och allt sådant är alltid någonting väldigt bra att undvika i alla fall. Finns det en stor klar yta brukar det betyda att det är där man inte vill vara, för ingen annan vill det heller. Mitt i allting är det väl nästan mer lungt eftersom de fullaste människorna hittar bara mittgången. Rent generellt festivalcamping enligt mina erfarenheter.

PowPow
2009-03-12, 21:56
Riktigt bra tips där!


Ja, det kan bli trevligt. Har man sen trevligt i sitt tält så brukar andra människor komma förbi och festa med en. Då kan man umgås med en jäkla massa nya människor varje kväll utan att behöva lämna sin stol.

Tänk på att partytältens livslängd på festival inte går att jämföra med deras ordinarie livslängd. En hel festival är starkt jobbat, och går det så ska tältet ha eloge. Om det blåser mycket så är ett bra tips att kapa tältbenen på mitten, så man får ett lågt tält. Annars blåser det antagligen iväg eller isönder. Det skyddar även mycket bättre mot vind och regn än ett fullhögt partytält. Fast det kräver att alla har låga stolar. Men stolar säljs och stjäls alltid hej vilt, så det är det minsta problemet. Typ som nedan, där vi bland annat fick besök av en trubadur med några vänner som ville skydda sin gitarr mot regnet.
http://farm4.static.flickr.com/3635/3349273055_6e63ccee87.jpg


Mång gillar gummistövlar, och det kan jag förstå. Jobbigt opm man börjar springa bara och stöveln fastnar i leran. En så kallad klassiker.
http://farm4.static.flickr.com/3656/3349273429_dfcc28d41b.jpg

Glöm inte silvertejp för att laga tält, skor och brustna själar. Silvertejp behöver man alltid, av någon märklig anledning.