handdator

Visa fullständig version : Angående Davis Cup i Malmö och AFA


Exdiaq
2009-03-07, 16:03
Har väl knappast undgått någon att Davis Cup-matcher mellan Sverige och Israel pågår i Malmö. Under fredagen fanns där knappt några demonstranter alls medan flera tusen kom idag lördag. Såklart kommer det ett antal AFA-anhängare och annat pack som ska förstöra och leva rövare. Är dock positivt överraskad att flertalet av de fredliga demonstranterna försökte lugna ner aktivisterna.


Medan organisatörerna skrek "kom tillbaka" rusade en grupp svartklädda huliganer mot avspärrningarna runt Baltiska hallen så snart som demonstrationståget kommit fram. "Snälla, snälla kom tillbaka. Vi är här för att stödja det palestinska folket", ropade arrangörerna. Men ingen av huliganerna lyssnade på den vädjan.

Minst 5.000 demonstranter, varav 100-150 maskerade huliganer, kom strax före klockan 14 fram till Baltiska hallen. Då hade man tågat från Stortorget i Malmö för dagens stora manifestation mot Davis Cup-matchen mellan Sverige och Israel. På banderoller syntes "Stoppa blockaden av Gaza" och "Bojkotta Israel".

Men det som skulle ha blivit en fredlig manifestation förstördes av de svartklädda och maskerade huliganer som gått med från Stortorget. Efter att ha stört demonstrationen, tänt bengaliska eldar, skjutit fyrverkeripjäser och kastat färg rusade de svartklädda huliganerna mot avspärrningarna kring tennishallen. Tre av dem greps av polisen misstänkta för olaga intrång. Ytterligare tre omhändertogs senare.

En huligan hoppade upp på en polisbil och sparkade bort blåljusen och kunde sedan hoppa ned utan polisen ingrep. Polisen valde då att inte ingripa.

- Tio meter framför mig ser jag en hel grupp huliganer som bryter upp gatsten och tar med mot sig bort mot polisbilarna, rapporterar DN:s Ole Rothenborg på plats.

En äldre herre blev fullständig rasande när han såg det som hände. "Folk dör i Palestina och ni står och kastar sten, skitungar", ropade han åt dem.

Till slut fick också polisen nog. Vid 14-tiden samlades sig ett hundratal polisen med dragna batonger för att gå till motangrepp mot AFA-anhängarna. Bakom poliserna väntade sexton polisbussar och tolv hästar med ryttare. En maskerad ung man kastade vid 14.15-tiden en slangbomb som exploderade på taket till en polisbil vilket fick till följd att polisen gick in bland huliganerna, men utan att gripa någon.

Samtidigt som huliganerna gjorde sitt bästa för att förstöra samlades några tusen fredliga demonstranter utanför Malmö Stadion för att lyssna på tal och fortsätta protestera. Ett trettiotal polisbilar omger demonstranterna för att skydda dem.

Demonstranterna hade väntat i duggregn och minusgrader på att avtåga i mer än en timme. När tåget så satte sig i rörelse syntes en stor palestinsk flagga längst fram och folk ropade slagord. Närmare 100 maskerade AFA-anhängare, med uppdragna palestinasjalar och solglasögon, gick längre bak i ett tåg som vid 13-tiden sträckte sig över tio kvarter. Med sig hade AFA-anhängarna en stor banderoll med texten "Det är vi som bestämmer".

Andra svartklädda hade placerat sig längre fram och omgav sin lilla grupp med banderoller som fick dem att bilda en fyrkant.

Det enda som störde tåget var också de maskerade "demonstranterna" som kastade smällare och med jämna mellanrum tände bengaliska eldar som spred en illaluktande rök över gatorna. Några av de maskerade kastade påsar med färg mot hus och åskådare, två polisbussar fick också grön och vit färg på sig. Polisen valde till en början att hålla sig på behörigt avstånd.

DN.se har också talat med ett ögonvittne, som vill vara anonymt, som berättar hur tre svartklädda huliganer gått till angrepp mot en av de fredliga demonstranterna sedan denne kallat en av dem för "idiot" då denne kastat sten mot polisen.

Övriga deltagare skötte sig exemplariskt när tåget ringlade fram längs gator fyllda med lördagsshoppande malmöbor.

Antifascistisk aktion fick alltså gå med i tåget. Demonstrationsledningen sa till DN vid 11-tiden att man har haft kontakt med AFA som då utlovats en egen del i tåget. Enligt ledningen för demonstrationen har polisen lovat att hålla kontroll över den delen av demonstrationen. Vilken typ av fascism man eventuellt kunde tänkas protestera mot framgick inte av banderollerna.

Under tiden som demonstrationståget väntade på att avtåga talade miljöpartisten Per Gahrton. Han hade tre budskap:

Till Palestinierna: Vi stöder er kamp för en egen stat.

Till Israel: Vi accepetrar inte er ockupationspolitik.

Till idrottsrörelsen: Vi kräver att ni följer era egna idel att alla ska samma möjlighet att utöva idrott.

Efter Gahrton talade Dror Feiler, ordförande i föreningen Judar för israelisk-palestinsk fred. Feiler sa: "Vi demonstrerar här i dag för att den svenska regeringen ska våga ta ansvar för sina ideal".

Slutligen sa vänsterpartiledaren Lars Ohly att "alla i Sverige måste ta ansvar för att krigsförbrytelserna i Gaza inte förbigås med tystnad. En del debattörer i Sverige har upprörts över att en tennismatch spelas inför tomma läktare, men det är ynkligt att de inte upprörts över Israles brott i Gaza."

Vid 11.30-tiden tog en av arrangörerna en mikrofon för att lugna folkmassan: "Polisen är här för att hjälpa oss. Försök att visa ert stöd tillbaka", var budskapet.

Flera av de riktiga demonstranterna oroas också över vad som ska hända med de maskerade AFA-anhängarna i tåget.

- De får gärna komma hit och visa sitt stöd men vi vill inte att de ska skapa bråk här också, säger Fatimah Ghali som är på plats med sin mamma.

- Jag tycker inte om det, det är fruktansvärt, säger hennes mamma Anwaar Al-Sharkawi.

Andra är inte lika bekymrade:

- Vi är här för att visa vårt stöd för Palestina och att demonstrera mot Israels ockupation. Vi är här för vår sak och kan inte styra över andra grupper, säger Helene Alpfjord från vänsterns ungdomsförbund i Lund

Bakom demonstrationen, som genomförs med polisens tillstånd, ligger Vänsterpartiet i Malmö.

- Vi förväntar oss inga problem med dem som ingår i det demonstrationståget, säger Charley Nilsson, informatör vid polisen i Skåne. Däremot vet vi att det kan komma andra som vill blanda sig i tåget och som är ute efter att ställa till med bråk.

Fredagens demonstrationer blev små och fredliga och under natten har allt varit lugnt. Ett sent demonstrationståg i samband med kvinnodagen på söndag förde en del oväsen men orsakade enligt polisen inga problem.

Spekulationerna om att närmare tusen aktivister i dag kommer att söka sig till Malmö för att störa ordningen och starta våldsamheter förekommer i flera medier. Målet sägs vara att stoppa matchen. Polisen säger sig dock vara beredd på alla eventualiteter:

- För oss spelar det ingen roll om aktivisterna kommer från Sverige eller något annat land, vi är beredda, säger Charley Nilsson.

Clas Svahn
Ole Rothenborg
Staffan Kihlström
Astrid E Johansso

http://www.dn.se/nyheter/sverige/huliganer-angrep-avsparrningarna-1.815565

Exdiaq
2009-03-07, 16:12
Bilder från spektaklet
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/bildspecial/artikel_2564857.svd

Exdiaq
2009-03-07, 16:24
Stämningen i Malmö var laddad när demonstrationståget mot DC-matchen anlände vid Baltiska hallen idag. Tusentals hade samlats på Stortorget inför avmarschen. Samtidigt väntade ett PRO-israeliskt gäng på Gustav Adolfs torg. Delar av polisstyrkorna väntade vid Baltiska hallen, medan andra följde demonstrationståget.

Inför avmarschen övade arrangörerna på slagord med demonstranterna.
"Jalla, Jalla, när ska muren falla?", "Ingen tennis - inget folkmord Israel mördare" och "Bojkotta Israel, leve Palestina".
Demonstranterna bar banderoller där det stod bland annat: "Befria Palestina" och "Bojkotta Israel". Bland demonstranterna fanns ett hundratal som är maskerade.

Sara Bergkrans deltog i demonstrationen med en palestinsk flagga målad på ena kinden och en svensk på den andra.
– Vi vill bojkotta Israel på alla sätt, ekonomiskt, politiskt för att visa att ockupationen inte är okej, sa hon till Sydsvenskan strax efter att demonstrationen avgått från Stortorget.

Stämningen i ledet var till större delen god. En mormor sjöng om att Bojkotta Israel som en vaggsång för ettåringen som hon bar i famnen. En kille hade en stor ljudanläggning på flaket längst fram på cykeln och ett avbrutet tennisracket längst bak.

Bland demonstranterna fanns även Lars Ohly, partiledare för Vänsterpartet som höll tal på Stortorget. Han sa till Sydsvenskans utsände att han hoppades på en fredlig demonstration och tog avstånd från allt våld. Per Gahrton, Palestinagruppens ordförande, höll tal för folkmassorna inför avmarschen, där han uppmanade till bojkott av Israel.

Mediauppbådet inför evenemanget har under dagen varit stort. Före demonstrationen gick det rykte om att både nazistiska grupper och autonoma skulle gå med i demonstrationen.


11:00-12:00
Sydsvenskans reporter rapporterar att omkring några hundra personer har samlats vid Stortorget. Med tal och musikunderhållning laddar man upp inför avgång.

12:00
Tåget skulle börjat gå, men evenemanget har blivit försenat.

12:30
Tåget avgår. En liten stund senare rapporteras ett gäng som bär pro-Israeliska flaggor vänta vid Gustav Adolfs torg. Stämningen är laddad.

13:00
Någon kastar färgbomber vid Åhléns.

13:10
Tåget passerar Malmö Opera. Enligt polisen deltar ett par tusen demonstranter.

13:12
Det kommer in rapporter om att 6-7 personer slängt slangbomber mot dialogpolisen.

13:21
Tåget är vid Pildammarna. Polisen uppskattar att omkring 6000 personer deltar i demonstrationståget.
– Det känns som hela stan är ute - allt från barnfamiljer med barnvagnar till helt svarmarkerade ungdomar, säger Sydsvenskans Christel Thunell.

13:40
Demonstranter kastar färgbomber mot polisen, smäller smällare och raketer. Stämningen börjar hetta till.

13:50
– Det verkar som att de försöker storma hallen. Polisen har satt in hästar och bilar. I tumultet har någon av polisens bilar punkterats och knuffades undan av demonstranter. Luften är full av brand och krutrök, smällare hörs hela tiden, säger Kenan Habul, Sydsvenskans utsände.

13:59
En grupp på omkring 200-300 demonstranter kastar flaskor, smällare, raketer och slangbomber mot polisen. Arrangörerna i gula västar försöker att mota tillbaka de autonoma grupperna, men lyckas inte.

14:00
Poliser med dragna batonger närmar sig demonstranterna och försöker ringa in dem och tvinga dem tillbaka med hjälp av en ring av polisbilar och hästar. Fordon med blåljus kör in mot demonstranterna. Poliser står redo med hundar.

14:05
Polisbil attackeras med gatsten av maskerade personer. En polisman fick nog, hoppade ur och drog vapen. Ett äldre befäl fick honom att lugna sig och ta ner vapnet.

14:15
Polisen uppges ha situationen under kontroll. Polisen bekräftar att en liten grupp demonstranter gjort utfall mot polisen. Ett antal personer har gripits. Den ursprungliga demonstrationen fortsätter och avslutas med tal och musik på scenen. Arragörerna uppmanar till lugn från scenen. Polisen uppger att man haft stor hjälp av arrangörernas vakter och berömmer deras insats, uppger polisens informatör Marina Rölic.

14:30
Enligt polisen finns inga uppgifter om skadade i samband med attackerna vid Baltiska hallen i Malmö. Lugnt på platsen. Polisen kan fortfarande inte lämna ut uppgifter om omhändertagna. Matchen pågår som planerat, enligt polisens presstalesman Lars-Håkan Lindholm.

14:45
Civilklädda poliser stoppar några personer som sprungit mellan Baltiska hallen och Swedbank Arena. Polisen förhör dem på platsen, rapporterar Sydsvenskans utsände Kenan Habul. Några försökte ta sig upp på taket utanför friidrottsarenan. Polisen grep tre personer och omhändertog två. De hade stenar i fickorna.

15:30
Polis och demonstranter lämnar platsen.

15:45
Enligt Mats Thimgren, yttre befäl, har sammanlagt ett 10-tal personer gripits och omhändertagits. Inga poliser har skadats, men polisbilar har skadats. Det stora demonstrationståget förs av polisen mot Pildammsparken. Ett 50-tal demonstranter är omringade av polis vid John Ericssons väg. Fler gripanden är att vänta.

16:00
Eldin Beganovic berättar att han tillhör en grupp på cirka 100 människor som omringats av polis på Dalaplan när han var på väg hem efter demonstrationen.
– En grupp poliser slussade oss framåt och vid Mas ungefär kom ett 20-tal piketbussar från andra hållet och omringade oss. Vi är helt vanliga människor och ingen av dem jag har pratat med förstår varför. Vi har inte fått någon annan information än att vi ska bussas härifrån och att vi är frihetsberövade, säger han.

16:10
Polisen uppger att ett 80-tal demonstranter har omringats vid korsningen John Ericssons väg och Cronquists gata. Ett 20-tal av dem släpptes efter ett tag. Resten ska vara kvar till polisen har genomfört en selektering, det vill säga tittat på sina videofilmer och jämfört bilder därifrån med de personer som är omringade.

http://sydsvenskan.se/malmo/article418121/Polisen-Vi-har-kontroll-igen.html

Herr Oberst
2009-03-07, 16:38
Klart som fan att de fredliga demonstranterna får orgasm av AFA's medverkan. Utan AFA hade dessa demonstrationer knappt ens uppmärksammats. 75% av all rapportering och alla bilder handlar ju om kravaller och huliganism.

Hycklande jävla vänsterpack!

ahl-
2009-03-07, 16:39
Vafan ska folk lägga sig i för? Låt de ta kol på varandra om det är vad de vill.

Nitrometan
2009-03-07, 16:44
Vafan ska folk lägga sig i för? Låt de ta kol på varandra om det är vad de vill.
Vill du betala för det som AFA förstör då?


Häromdagen sa arrangörerna att det skulle komma 20000 demonstranter. Sen ändrade de sig till 15000. Sen 12000. Häromdagen var det 8-10000.

Nu visar det sig vara runt 5000.

David Brent
2009-03-07, 16:48
Jag förstår verkligen inte vad AFA tror sig uppnå med denna skadegörelse. Förståelse för deras "sak"? Vad är deras sak kan man ju då fråga sig, är det att ha sönder så mycket skyltfönster som möjligt?

Donner
2009-03-07, 16:53
Vill du betala för det som AFA förstör då?



Om jag inte är ute och cyklar tror jag han menade situationen i Israel, inte här i Sverige. Och kan inte annat än att hålla med.

Nitrometan
2009-03-07, 16:54
Jag förstår verkligen inte vad AFA tror sig uppnå med denna skadegörelse. Förståelse för deras "sak"? Vad är deras sak kan man ju då fråga sig, är det att ha sönder så mycket skyltfönster som möjligt?
Ja, det verkar det vara. Oavsett vad den aktuella demonstrationen handlar om så ska de förstöra.

Exdiaq
2009-03-07, 16:55
Jag förstår verkligen inte vad AFA tror sig uppnå med denna skadegörelse. Förståelse för deras "sak"? Vad är deras sak kan man ju då fråga sig, är det att ha sönder så mycket skyltfönster som möjligt?


De vill inte uppnå något, de vill bråka och vara anti allt.

ahl-
2009-03-07, 17:01
Vill du betala för det som AFA förstör då?


Häromdagen sa arrangörerna att det skulle komma 20000 demonstranter. Sen ändrade de sig till 15000. Sen 12000. Häromdagen var det 8-10000.

Nu visar det sig vara runt 5000.

Jag menade nere i Gaza.. är det inte det allt handlar om? :confused:

coxie
2009-03-07, 17:03
Det tråkiga är att AFAs metoder fungerar. Det räcker att de kastar en sten så hamnar de direkt på första sidan och får på så sett löjligt mycket uppmärksamhet.

Om alla medier skulle ingå en pakt om att totalt ignorera allt som AFA säger och gör så skulle de kanske tröttna.

Exdiaq
2009-03-07, 17:11
Det tråkiga är att AFAs metoder fungerar. Det räcker att de kastar en sten så hamnar de direkt på första sidan och får på så sett löjligt mycket uppmärksamhet.

Om alla medier skulle ingå en pakt om att totalt ignorera allt som AFA säger och gör så skulle de kanske tröttna.


Eller ser de det som ett godkännande från media: "Media tar bara upp dåliga händelser och tar inte upp oss, då måste vi göra rätt, jippi!".

Det går att spekulera hur mycket som helst om vad för följder medias beteende får. Men att tiga ihjäl tror jag knappast fungerar i alla fall.

ahl-
2009-03-07, 17:11
http://sydsvenskan.se/malmo/article417781/Polis-drog-vapen-under-kravallerna.html

alltså.. vad är det för jävla åkommor?

saab900
2009-03-07, 17:11
Jag blir bara så jävla förbannad...

Vad är det för slappsamhälle som låter ungjävlarna komma undan med sånt här?

Nitrometan
2009-03-07, 17:12
Jag menade nere i Gaza.. är det inte det allt handlar om? :confused:
Nej, det handlar om en tennismatch. Davis Cup mellan Sverige och Israel.

coxie
2009-03-07, 17:15
Eller ser de det som ett godkännande från media: "Media tar bara upp dåliga händelser och tar inte upp oss, då måste vi göra rätt, jippi!".

Det går att spekulera hur mycket som helst om vad för följder medias beteende får. Men att tiga ihjäl tror jag knappast fungerar i alla fall.

Sant, vi får nog helt enkelt lösa det genom skicka alla AFA anhängare till arbetsläger.

Exdiaq
2009-03-07, 17:17
http://sydsvenskan.se/malmo/article417781/Polis-drog-vapen-under-kravallerna.html

alltså.. vad är det för jävla åkommor?


Förbannade jävla pack är vad de är. Skulle må så bra om polisen bara red över dem.

Edit: Men samtidigt skulle det förmodligen ge aktivisterna fler argument att trappa upp våldet ännu mer.

Exdiaq
2009-03-07, 17:19
Sant, vi får nog helt enkelt lösa det genom skicka alla AFA anhängare till arbetsläger.

Nej, men ordentliga straff för de som lever rövare.

Herr Oberst
2009-03-07, 17:20
http://sydsvenskan.se/malmo/article417781/Polis-drog-vapen-under-kravallerna.html

alltså.. vad är det för jävla åkommor?

HAHA vilka nötter.
****** din morsa :smash:

kjell33
2009-03-07, 17:23
Med såna vänner behöver palestinierna inga fiender.

Exdiaq
2009-03-07, 17:24
Sa det innan och säger det igen: eloge till arrangörerna av demonstrationen som gjorde mycket för att bli av med aktivisterna! Vetefasen om jag hade vågat göra så som en vakt gjorde där. Att försöka få ner en uppskruvad idiot från polisbilen samtidigt som man har ryggen till ett hundratal andra idioter som kastar sten.

saab900
2009-03-07, 17:24
Gummikulor och vattenkanoner vore ingen dum idé ibland faktiskt. Skulle väl förstås bli ett satans gnäll om polisvåld och hur synd det är om de stackars demonstrerande ungdomarna.

Att sända signalen att det är lungt att förstora polisbilar, affärer och annan privat egendom, kasta gatsten etc genom att inte ingripa tycker jag är värre än att använda våld mot "demonstranterna." Får de väl klart för sig att polisen inte reagerar för sådana saker riskerar vi en upptrappning i våldet och förstörelsen från deras sida. De vill testa var gränsen går.

-Niklas-
2009-03-07, 17:25
Såg denna på ett annat forum.
http://sydsvenskan.se/webbtv/


Kalla mig trångsynt men har ingen medkänsla alls för dessa personer, i mitt tycke ska polisen sätta hårt mot hårt. Avlossa gummikulor, släpp lös hundarna och grip alla som är maskerade.

saab900
2009-03-07, 17:28
HAHA vilka nötter.
****** din morsa :smash:

Imponerande hållfasthet på rutorna. Jag skulle inte säga något om han hade skjutit ett par av dem för att skydda kollegan i bilen. Skit ska skit ha.

henk4n
2009-03-07, 17:38
Tror ni att de skulle bli så här om polisen använde skarp ammunition o sen sköt om de kom närmare än 100 meter. Bara då kan vi skattebetalare slippa betala för deras huliganism

Hades
2009-03-07, 17:41
Tror ni att de skulle bli så här om polisen använde skarp ammunition o sen sköt om de kom närmare än 100 meter. Bara då kan vi skattebetalare slippa betala för deras huliganism

Skjuta vilsna ungdomar med skarp ammunition? Ja, det blir nog billigt för skattebetalarna :) Väl tänkt.

Exdiaq
2009-03-07, 17:41
Tror ni att de skulle bli så här om polisen använde skarp ammunition o sen sköt om de kom närmare än 100 meter. Bara då kan vi skattebetalare slippa betala för deras huliganism


Något brutalt kanske. Gummikulor däremot.

Salus
2009-03-07, 17:45
Hatar staten Israel.

ahl-
2009-03-07, 17:47
Något brutalt kanske. Gummikulor däremot.

Gummikulor är ett steg i rätt riktning, men tänket att skarp ammunition skulle vara för brutalt är nästan lika som att inte göra någonting alls..

De jobbar ständigt mot att polisen inte har de rättigheter de behöver. Tänk er om detta skulle ske i spanien och Guardia Civil skulle rycka in.. AFA skulle bli som små hundvalpar. De hade krupit upp i livmodern där de en gång kommit ifrån. Om det nu är människor vi pratar om (?)

henk4n
2009-03-07, 17:48
Hatar staten Israel.

Right....

Exdiaq
2009-03-07, 17:50
Gummikulor är ett steg i rätt riktning, men tänket att skarp ammunition skulle vara för brutalt är nästan lika som att inte göra någonting alls..

De jobbar ständigt mot att polisen inte har de rättigheter de behöver. Tänk er om detta skulle ske i spanien och Guardia Civil skulle rycka in.. AFA skulle bli som små hundvalpar. De hade krupit upp i livmodern där de en gång kommit ifrån. Om det nu är människor vi pratar om (?)

Ja, men aktivisterna där är mer extrema och våldsbenägna än de är här kan jag tro. Som jag sa innan kommer allt för hårda tag från polisens håll få motsatt effekt och våldet kommer trappas upp successivt för varje demonstration. Det är en fin balansgång mellan att vara för hård och vara för vek.

Denstillasittande
2009-03-07, 17:51
Vilka jävla idioter, de bryr ju sig inte ett skit om saken de protesterar mot utan enbart för att förstöra. Gummikulor och skjuta alla som närma sig inte fan låta de förstöra polisbilar och allt möjligt.
Stör mig som fan på att de låter sånt här fortgå och sen får vi skattebetalare betala för alla skadegörelse.

Det såg dock lite komiskt ut de personerna som sprang fram sparkade på en polisbil och sedan sprang som galning tillbaka till klungan. Kan tänka mig att dessa kände sig som riktigt tuffa då.

ahl-
2009-03-07, 17:52
Ja, men aktivisterna där är mer extrema och våldsbenägna än de är här kan jag tro. Som jag sa innan kommer allt för hårda tag från polisens håll få motsatt effekt och våldet kommer trappas upp successivt för varje demonstration. Det är en fin balansgång mellan att vara för hård och vara för vek.

mm, tyvärr är det nog så :(
Önskar det fanns något man kunde göra, utan att själv behöva sitta inne då dvs.

Herr Oberst
2009-03-07, 17:53
Hatar Palestina

Exdiaq
2009-03-07, 17:53
En idé kan vara att polisen har ett antal "krypskyttar" med paintball-gevär. De skjuter då de som kastar sten och därefter griper polisen dessa.

Alexton
2009-03-07, 17:55
Kan inte vara roligt att ligga i spasmer på gatan medan man kissar på sig, samtidigt som någon filmar ens misslyckade försök att kasta gatsten. Jag röstar för stunguns.

Sen undrar jag varför ett samhälle ska acceptera detta.. hårt mot hårt, hur hårt kan egentligen AFA gå när de mest består av undernärda veganer som är 16-17 år. Grip, ta in, skicka räkning.

Manta
2009-03-07, 18:04
AFA känns som en bunt pubertala och arga Don Quijote.

ahl-
2009-03-07, 18:06
Kan inte vara roligt att ligga i spasmer på gatan medan man kissar på sig, samtidigt som någon filmar ens misslyckade försök att kasta gatsten. Jag röstar för stunguns.

Sen undrar jag varför ett samhälle ska acceptera detta.. hårt mot hårt, hur hårt kan egentligen AFA gå när de mest består av undernärda veganer som är 16-17 år. Grip, ta in, skicka räkning.

Grip, ta in, skicka hem!

PowPow
2009-03-07, 18:30
http://sydsvenskan.se/malmo/article417781/Polis-drog-vapen-under-kravallerna.html

alltså.. vad är det för jävla åkommor?

Haha. Samtidigt som jag blir jäkligt lack på det hela, så går det inte att låta bli att skratta lite också. Det ser ju så komiskt ut när folk tar i för kung och fosterland och chargar rakt in i en kravallpolisbuss. Resultatet blir ju detsamma varje gång, haha. "Jaha, den var omänskligt hållbar idag också? Grabbar, den blir inte ens repad av en stor sten, testa skjuta små fyrverkerier på den! CHARGE! .... nehe..."

b0ya
2009-03-07, 18:30
Inför detta..

http://farm1.static.flickr.com/215/518268469_415b51587c_o.jpg

*gah!* plus gummikulor!!!! så jävla irriterad man blir på sånt..

Gurk-Burk
2009-03-07, 18:45
Haha. Samtidigt som jag blir jäkligt lack på det hela, så går det inte att låta bli att skratta lite också. Det ser ju så komiskt ut när folk tar i för kung och fosterland och chargar rakt in i en kravallpolisbuss. Resultatet blir ju detsamma varje gång, haha. "Jaha, den var omänskligt hållbar idag också? Grabbar, den blir inte ens repad av en stor sten, testa skjuta små fyrverkerier på den! CHARGE! .... nehe..."


Satt och skrattade åt precis samma sak, undrar vilka tankar som går i killens huvud när han skjuter små fyrverkerier på en bepansrad kravallbuss.

Gigabyte
2009-03-07, 19:20
Skjuta vilsna ungdomar med skarp ammunition? Ja, det blir nog billigt för skattebetalarna :) Väl tänkt.
Vilsna ungdomar? Det här är ju personer med svåra och farliga störningar.

young_george
2009-03-07, 19:31
Här gick jag in och räknade med en kravall, och vad får man se? Några ungdomar som nästan har sönder vindrutetorkarna på en polisbil.

Wow, det är så chockande att jag nästan ramlar av internet

...meanwhile in Gaza...

Exdiaq
2009-03-07, 19:36
Här gick jag in och räknade med en kravall, och vad får man se? Några ungdomar som nästan har sönder vindrutetorkarna på en polisbil.

Wow, det är så chockande att jag nästan ramlar av internet

...meanwhile in Gaza...


Det beror på att polisen var väl förberedda. Tycker inte du att det är allvarligt p.g.a. att det är värre i Gaza?

young_george
2009-03-07, 19:40
Det beror på att polisen var väl förberedda. Tycker inte du att det är allvarligt p.g.a. att det är värre i Gaza?

Jag tycker inte att det är allvarligt pga inget händer. Dom har ju sönder en vindrutetorkare och ett blåljus. Var är kravallen?

Egentligen skiter jag i Gaza, men visst, jag tycker bara det är lite roligt att folk blir så fruktansvärt upprörda av denna icke-händelse när samtidigt tusentals barn svälter ihjäl varje dag runt om i världen.

Om jag hade energi skulle jag inte lägga den på en vindrutetorkare iaf

WHITEFOLKS
2009-03-07, 19:45
Demonstrationer kanske skulle kunna leda till att någonting händer men den sorters agerande som visas i videoklippet leder ju bara till ökade kostnader för polisen/samhället och en allmänhet som tycker att de är dumma i huvudet.

Sixty
2009-03-07, 19:50
Mer intressant än något är ju att nazister och övrig vänster demonstrerar sida vid sida i judehatets namn.

young_george
2009-03-07, 19:53
Mer intressant än något är ju att nazister och övrig vänster demonstrerar sida vid sida i judehatets namn.

Varför är det intressant? Är det första gången två olika läger delar åsikt om något?

Exdiaq
2009-03-07, 19:55
Jag tycker inte att det är allvarligt pga inget händer. Dom har ju sönder en vindrutetorkare och ett blåljus. Var är kravallen?

Egentligen skiter jag i Gaza, men visst, jag tycker bara det är lite roligt att folk blir så fruktansvärt upprörda av denna icke-händelse när samtidigt tusentals barn svälter ihjäl varje dag runt om i världen.

Om jag hade energi skulle jag inte lägga den på en vindrutetorkare iaf


Ickehändelse? Ett hundratal personer kastar stora gatstenar mot polisen och dess utrustning, det är verkligen inte en ickehändelse enligt mig. Dessutom ser man inte all skadegörelse på den korta filmen förmodar jag. Att komma dragande med "jamen titta vad som händer där, detta är ju ingenting jämfört med det" är bara löjligt.

Vad tror polisuppbådet, förberedelserna och skadegörelsen kostar? Rätt många miljoner skulle jag säga.

young_george
2009-03-07, 19:58
Var ser du 100 personer? Var du där?

Det är ju 10 personer och ungefär lika många gatstenar på filmerna. Som förövrigt knappt når fram till bilarna.

Hur många miljoner? Inte särskilt många. Såna där kalkyler är alltid grovt översaltade. Dom flesta poliserna hade varit där oavsett kravall eller inte.

Sixty
2009-03-07, 19:59
Varför är det intressant? Är det första gången två olika läger delar åsikt om något?

För att gemene man tror att 1) nazister är inte vänster och 2) vänstern skulle aldrig marschera sida vid sida med nazister. Också intressant är alla förblindande människor som lever i villfarelsen att vänstermänniskor (t.ex. AFA) skulle vara antirasister/antifascister. De är de inte. De väljer bara sida - i det här fallet utgående från en tvåtusen år gammal konspirationsteori.

Vänstern är så jävla vidriga och skenheliga i detta avseende. Var kunde vi bevittna vänsterns högljudda protester mot vår medverkan i förtryckarstaten Kinas senaste Olympiska Spel? Var är vänsterns protester vid varje tillfälle då den brutala förtryckarstaten Turkiet spelar fotboll? Var håller vänstern hus när förtryckarlandet Ryssland medverkar i idrottsevenemang? Vem bryr sig väl om några tibetaner, kurder eller tjetjener. De är inte intressanta för vänstern. Deras förtryckare är ju inte judar.

Ignatius72
2009-03-07, 19:59
Så fort man drar på sig en huva för att dölja ansiktet så är det pepparspray i flabben alternativt elpistol i häcken och raka spåret till arresten. Jag blir så jefla förbannad på dessa bortskämda vänsterslynglar som tillåts ha lekstuga på första parkett. Och i många fall dessutom försvaras av delar av etablissemanget.

young_george
2009-03-07, 20:02
För att gemene man tror att 1) nazister är inte vänster och 2) vänstern skulle aldrig marschera sida vid sida med nazister. Också intressant är alla förblindande människor som lever i villfarelsen att vänstermänniskor (t.ex. AFA) skulle vara antirasister/antifascister. De är de inte. De väljer bara sida - i det här fallet utgående från en tvåtusen år gammal konspirationsteori.

Vänstern är så jävla vidriga och skenheliga i detta avseende. Var kunde vi bevittna vänsterns högljudda protester mot vår medverkan i förtryckarstaten Kinas senaste Olympiska Spel? Var är vänsterns protester vid varje tillfälle då den brutala förtryckarstaten Turkiet spelar fotboll? Var håller vänstern hus när förtryckarlandet Ryssland medverkar i idrottsevenemang? Vem bryr sig väl om några tibetaner, kurder eller tjetjener. De är inte intressanta för vänstern. Deras förtryckare är ju inte judar.

Alla vet vad AFA tycker, alla vet vad nazisterna tycker. Att du inte tror att folk ser skillnad för att man kallar dom ena vänster och dom andra höger är ju ...*whatever*

Den här protesten var säkert egentligen mot ZOG, har du fler konspirationsteorier du vill dela med dig?

Manta
2009-03-07, 20:02
Om jag hade energi skulle jag inte lägga den på en vindrutetorkare iaf

Exakt, jag tycker att det är jättebra att man engagerar sig i att bekämpa orättvisor (oavsett läger), men varför kunde inte alla dessa människor organiserat något operation dagsverke-liknande, och extraknäckt i helgen? Sedan hade de kunnat donera pengarna till någon hjälporganisation, 5000 personer som jobbar ihop ~1000kr var i hela landet? 5 000 000 hade skickat ett fint humanitärt budskap. Fast det kanske inte är så roligt.

young_george
2009-03-07, 20:05
Exakt, jag tycker att det är jättebra att man engagerar sig i att bekämpa orättvisor (oavsett läger), men varför kunde inte alla dessa människor organiserat något operation dagsverke-liknande, och extraknäckt i helgen? Sedan hade de kunnat donera pengarna till någon hjälporganisation, 5000 personer som jobbar ihop ~1000kr var i hela landet? 5 000 000 hade skickat ett fint humanitärt budskap. Fast det kanske inte är så roligt.

Jag håller med

Sixty
2009-03-07, 20:06
Att du inte tror att folk ser skillnad för att man kallar dom ena vänster och dom andra höger är ju ...*whatever*

Hur är det med läsförståelsen? Jag menar just att denna skillnad i många avseenden, bl.a. sådana som gemene man tar för givna, inte existerar överhuvudtaget.

Den här protesten var säkert mot ZOG, har du fler konspirationsteorier du vill dela med dig?

Jag har inte delat med mig av någon konspirationsteori. Det är det blott du som gör. Protesten är givetvis i grunden mot judarna som folk. Det är ju förstås mot dem som antisemitismen riktar sig.

Exdiaq
2009-03-07, 20:07
Var ser du 100 personer? Var du där?

Det är ju 10 personer och ungefär lika många gatstenar på filmerna. Som förövrigt knappt når fram till bilarna.

Hur många miljoner? Inte särskilt många. Såna där kalkyler är alltid grovt översaltade. Dom flesta poliserna hade varit där oavsett kravall eller inte.


1. Läs artiklarna jag länkat till, antalet som är maskerade och beter sig illa varierar från 100-150 i DN till 200-300 i SvD.

2. Det var snarare 30-40 st. När de har kastat går de längre bak och nya kommer fram.

3. Filmen skildrar ett par minuter på ett ställe. Den skildrar inte vad som hände hela dagen och överallt där aktivisterna drog fram?

4. Nej, jag var inte där.

young_george
2009-03-07, 20:13
Jag har inte delat med mig av någon konspirationsteori. Det är det blott du som gör. Protesten är givetvis i grunden mot judarna som folk. Det är ju förstås mot dem som antisemitismen riktar sig.

Ahaaha, ja, dom hatar säkert judar egentligen. Det bara rycker i högerhanten på dom.

1. Läs artiklarna jag länkat till, antalet som är maskerade och beter sig illa varierar från 100-150 i DN till 200-300 i SvD.

Jaha, det stod i tidningen. Dom vill ju aldrig överdriva för att få något att verka mer sensationellt.

3. Filmen skildrar ett par minuter på ett ställe. Den skildrar inte vad som hände hela dagen och överallt där aktivisterna drog fram?

Då väntar vi kanske på att något av det visas. Folk som är HÄR har ju inte sett mer än mig, och det jag ser så är det en handfull personer som kastar 10-15 gatstenar och har sönder en vindrutetorkare. Nej, jag är fortfarande inte upprörd.

Sixty
2009-03-07, 20:14
Ahaaha, ja, dom hatar säkert judar egentligen. Det bara rycker i högerhanten på dom.

Ja, det är väl inte så häpnadsväckande att nazister, AFA, våra kära svenska autonoma marxister/anarkister och andra ur den radikala bortre vänstern hatar judar?

young_george
2009-03-07, 20:17
Ja, det är väl inte så häpnadsväckande att nazister, AFA, våra kära svenska autonoma marxister/anarkister och andra ur den radikala bortre vänstern hatar judar?

Nej, jag är säker på att du känner många av dom personligen och kan lära utbilda mig i deras judehat.

Exdiaq
2009-03-07, 20:19
Ahaaha, ja, dom hatar säkert judar egentligen. Det bara rycker i högerhanten på dom.

Jaha, det stod i tidningen. Dom vill ju aldrig överdriva för att få något att verka mer sensationellt.

Då väntar vi kanske på att något av det visas. Folk som är HÄR har ju inte sett mer än mig, och det jag ser så är det en handfull personer som kastar 10-15 gatstenar och har sönder en vindrutetorkare. Nej, jag är fortfarande inte upprörd.


När flertalet seriösa, stora tidningar säger samma sak är trovärdigheten rätt så stor.

Jag gissar att du inte tror månlandningen, att Jessica Alba existerar och att giraffer inte använder toalett eftersom du inte har sett det med egna ögon?

Sixty
2009-03-07, 20:21
Nej, jag är säker på att du känner många av dom personligen och kan lära utbilda mig i deras judehat.

Det du försöker antyda är felaktigt. Man behöver inte känna nazister och AFA-medlemmar för att förstå att de hatar judar - deras handlingar och budskap förtäljer nog och overnog om hur det faktiskt ligger till med den saken. Detta är allmän kunskap som även du kan tillgodogöra dig om du bara vågar greppa tag i google och utöka dina kunskapsreserver.

Trance
2009-03-07, 20:22
Ahaaha, ja, dom hatar säkert judar egentligen. Det bara rycker i högerhanten på dom.


Uhm. Extremvänsterns problem med judar är inte direkt okänt.

Sixty
2009-03-07, 20:22
När flertalet seriösa, stora tidningar säger samma sak är trovärdigheten rätt så stor.

Jag gissar att du inte tror månlandningen, att Jessica Alba existerar och att giraffer inte använder toalett eftersom du inte har sett det med egna ögon?

Vänsterns obotliga konspiracism är väl å andra sidan tyvärr ingen nyhet för någon?

young_george
2009-03-07, 20:23
När flertalet seriösa, stora tidningar säger samma sak är trovärdigheten rätt så stor.

Jag gissar att du inte tror månlandningen, att Jessica Alba existerar och att giraffer inte använder toalett eftersom du inte har sett det med egna ögon?

Ahahah, ja en tidning säger att det var 300 pers. När dom visar bilder är det 10 personer som har inte ens klarar att skada en polisbil.

Fan, dom 300 personerna skulle jag inte vilja möta i en mörk gränd. Skulle nog inte ens behöva vara en bred gränd.

Exdiaq
2009-03-07, 20:25
Ja, det är väl inte så häpnadsväckande att nazister, AFA, våra kära svenska autonoma marxister/anarkister och andra ur den radikala bortre vänstern hatar judar?


De som går under AFAs flagga är väl till stor del folk från Mellanöstern och där är judehatet rätt utbrett. Många sätter likhetstecken mellan kapitalism och judar dessutom.

Sen är väl AFA inte homogen grupp med ett bestämt mål utan ett gäng våldsälskande anarkister, vänsteraktivister, invandrare och bortskämda svenska mellanklassungar som precis nått trotsåldern.

Sixty
2009-03-07, 20:25
De som går under AFAs flagga är väl till stor del folk från Mellanöstern och där är judehatet rätt utbrett. Sen är väl AFA inte homogen grupp med ett bestämt mål utan ett gäng våldsälskande anarkister, vänsteraktivister, invandrare och bortskämda svenska mellanklassungar som precis nått trotsåldern.

Nej, de flesta är etniska svenskar. Och hatet mot judar är i fallet AFA av europeisk härkomst.

young_george
2009-03-07, 20:27
Uhm. Extremvänsterns problem med judar är inte direkt okänt.

Menar du på allvar att dom hatar vänsterna hatar judar p.g.a deras etnicitet?!

Jag har då aldrig sett det, därimot ganska ofta staten Israel.

Sixty
2009-03-07, 20:29
Menar du på allvar att dom hatar vänsterna hatar judar p.g.a deras etnicitet?!

Jag har då aldrig sett det, därimot ganska ofta staten Israel.

Ja, vänstern hatar judar pga deras etnicitet och inte pga staten Israel.

young_george
2009-03-07, 20:30
Ja, vänstern hatar judar pga deras etnicitet och inte pga staten Israel.

Presentera gärna bevis för det så ska jag överväga.

Exdiaq
2009-03-07, 20:31
Nej, de flesta är etniska svenskar. Och hatet mot judar är i fallet AFA av europeisk härkomst.


Omöjligt att veta exakt hur stor del som är etniska svenskar eftersom alla är maskerade. Men går jag på det lilla jag vet angående deras härkomst så ser man på filmen att där är flertalet invandrare.

Sixty
2009-03-07, 20:33
Presentera gärna bevis för det så ska jag överväga.

Beviset är att staten Israel inte gör något som är värre eller sämre än vad någon annan stat har gjort eller hade gjort i samma situation, ändå hatar vänstern judarna mer än de hatar någon annan etnicitet. Vänsterns hat mot judar existerade för övrigt långt innan staten Israel. Hela Nazityskland och Karl Marx är exempel på hur det kunde se ut innan staten Israel.

young_george
2009-03-07, 20:34
Beviset är att staten Israel inte gör något som är värre eller sämre än vad någon annan stat har gjort eller hade gjort i samma situation, ändå hatar vänstern judarna mer än de hatar någon annan etnicitet. Vänsterns hat mot judar existerade för övrigt långt innan staten Israel. Hela Nazityskland och Karl Marx är exempel på hur det kunde se ut innan staten Israel.

Jag ville ha bevis, inte dina spekulationer.

Sixty
2009-03-07, 20:35
Omöjligt att veta exakt hur stor del som är etniska svenskar eftersom alla är maskerade. Men går jag på det lilla jag vet angående deras härkomst så ser man på filmen att där är flertalet invandrare.

Det är måhända omöjligt att veta hur många i filmen som är etniska svenskar, men att de flesta medlemmar i AFA är svenskar och att det bara är några få medlemmar från Mellanöstern (bl.a. libanesen A.T.) är ingen hemlighet.

Sixty
2009-03-07, 20:36
Jag ville ha bevis, inte dina spekulationer.

Jag har inte spekulerat. Jag har berättat hur det ligger till. Vad i den information som jag presenterade är felaktigt?

Exdiaq
2009-03-07, 20:36
Driv inte iväg från topic för mycket nu bara.

young_george
2009-03-07, 20:38
Jag har inte spekulerat. Jag har berättat hur det ligger till. Vad i den information som jag presenterade är felaktigt?

Du säger att vänstern hatar judar i smyg, men kan inte presentera några bevis för det annat än vad du tror. Om de hatade judar och inte Isreal borde vi rimligtvis se angrepp mot icke-sionistiska judar pga deras etnicitet t.e.x

Så... jag väntar

Sixty
2009-03-07, 20:41
Du säger att vänstern hatar judar i smyg, men kan inte presentera några bevis för det annat än vad du tror. Om de hatade judar och inte Isreal borde vi rimligtvis se angrepp mot icke-sionistiska judar pga deras etnicitet t.e.x

Så... jag väntar

Nationalsocialisterna i Tyskland gav sig på flera miljoner "icke-sionistiska" judar, flera år innan Israel hade utropat sin självständighet. Det gjorde även Marx i boken Om Judefrågan. Vänsterns judehat sker för övrigt inte i smyg utan helt öppet.

Exdiaq
2009-03-07, 20:41
Det är måhända omöjligt att veta hur många i filmen som är etniska svenskar, men att de flesta medlemmar i AFA är svenskar och att det bara är några få medlemmar från Mellanöstern (bl.a. libanesen A.T.) är ingen hemlighet.

Ja, så tror jag säkert att det är. Det jag menade att många invandrare tar chansen att kasta sten och leva rövare där AFA "demonstrerar". Men strunt i det nu, det var bara en liten parantes för mitt resonemang.

young_george
2009-03-07, 20:44
Nationalsocialisterna i Tyskland gav sig på flera miljoner "icke-sionistiska" judar, flera år innan Israel hade utropat sin självständighet. Det gjorde även Marx i boken Om Judefrågan. Vänsterns judehat sker för övrigt inte i smyg utan helt öppet.


Jaha, så invandrarungdomarna där är nu nazister. Och det som händer idag är egentligen från en bok från 1800talet.

Detta blir bara konstigare och konstigare

Sixty
2009-03-07, 20:44
Ja, så tror jag säkert att det är. Det jag menade att många invandrare tar chansen att kasta sten och leva rövare där AFA "demonstrerar". Men strunt i det nu, det var bara en liten parantes för mitt resonemang.

"Många invandrare" gör inte alls det. Ytterst få invandrare gör faktiskt det. Stenkastarna i Sverige är nästan uteslutande svenskar. Det är få invandrare som orkar bry sig om svensk vänsterextremism. Tvärtom läste jag i svd att många palestinier i Rosengård var mycket kritiska till den autonoma rörelsens upptåg.

Sixty
2009-03-07, 20:47
Jaha, så invandrarungdomarna där är nu nazister. Och det som händer idag är egentligen från en bok från 1800talet.

Detta blir bara konstigare och konstigare

Kanske blir det konstigt eftersom du helt saknar läsförståelse?

Invandrarungdomarna är inte nazister. Däremot är nazisterna vänster. Och nazisterna hatar judar utgående från judarnas etnicitet. Detta är ett svar på din fråga om var vi kan se vänstermänniskor som angriper "icke-sionistiska judar".

Det som händer idag är att många människor som tror på en ideologi från 1800-talet, nämligen marxismen, följer nämnda ideologis judehat. Är detta verkligen så svårbegripligt för dig?

Exdiaq
2009-03-07, 20:49
"Många invandrare" gör inte alls det. Ytterst få invandrare gör faktiskt det. Stenkastarna i Sverige är nästan uteslutande svenskar. Det är få invandrare som orkar bry sig om svensk vänsterextremism. Tvärtom läste jag i svd att många palestinier i Rosengård var mycket kritiska till den autonoma rörelsens upptåg.


Vi kan tjabbla hur länge som helst om det eftersom det inte finns någon som frågat ut alla som kastar sten efteråt om deras etnicitet, ålder, kön o.s.v.

Sixty
2009-03-07, 20:52
Vi kan tjabbla hur länge som helst om det eftersom det inte finns någon som frågat ut alla som kastar sten efteråt om deras etnicitet, ålder, kön o.s.v.

Nej, men däremot har jag varit på flertalet sådana demonstrationer och har mycket god inblick i den autonoma rörelsen. Det är knappast fråga om några invandrare. Snart sagt varenda en av dem är typiska vänstersvenskar. De drivs av ideologi. Invandrare från förorterna orkar tyvärr sällan läsa Das Kapital.

Exdiaq
2009-03-07, 20:56
Nej, men däremot har jag varit på flertalet sådana demonstrationer och har mycket god inblick i den autonoma rörelsen. Det är knappast fråga om några invandrare. Snart sagt varenda en av dem är typiska vänstersvenskar. De drivs av ideologi. Invandrare från förorterna orkar tyvärr sällan läsa Das Kapital.


Du får ursäkta om jag inte tycker att vad en anonym användare på ett forum skriver är tillräckligt för att övertyga mig.

Eftersom inget finns dokumenterat lämnar det mycket utrymme till egna subjektiva uppfattningar om verkligheten. Så bemödar mig inte tjabbla mer om det.

Sixty
2009-03-07, 21:00
Du får ursäkta om jag inte tycker att vad en anonym användare på ett forum skriver är tillräckligt för att övertyga mig.

Eftersom inget finns dokumenterat lämnar det mycket utrymme till egna subjektiva uppfattningar om verkligheten. Så bemödar mig inte tjabbla mer om det.

Du tror alltså att betydande delar av extremvänstern i Sverige består av invandrare från Mellanöstern?

young_george
2009-03-07, 21:02
Kanske blir det konstigt eftersom du helt saknar läsförståelse?

Nej, det blir konstigt eftersom du medvetet blandar ihop korten. Du hatar dagens vänster och vill få det till att dom hatar judar p.g.a deras etnicitet.

När du kan visa några belägg för det ska jag lyssna, än så länge är det tomt.

Denna diskussionen blev förövrigt sjukt ältande av samma sak. Inget nytt kommer hända. Tillbaka till topic om ngn har ngt nytt att tillägga där.

Sixty
2009-03-07, 21:10
Nej, det blir konstigt eftersom du medvetet blandar ihop korten. Du hatar dagens vänster och vill få det till att dom hatar judar p.g.a deras etnicitet.

När du kan visa några belägg för det ska jag lyssna, än så länge är det tomt.

Denna diskussionen blev förövrigt sjukt ältande av samma sak. Inget nytt kommer hända. Tillbaka till topic om ngn har ngt nytt att tillägga där.

Hur blandar jag ihop korten medvetet? Vad i det jag skriver stämmer inte?

young_george
2009-03-07, 21:14
Att dagens vänster drivs av rasism, vilket du motiverar med vad som hände i Tyskland för 50 år sedan.

Jag ser inga bevis för att det skulle stämma, och jag ser inte att du presenterar några.

Sixty
2009-03-07, 21:16
Att dagens vänster drivs av rasism, vilket du motiverar med vad som hände i Tyskland för 50 år sedan.

Jag ser inga bevis för att det skulle stämma, och jag ser inte att du presenterar några.

Inte konstigt att du inte ser några bevis med tanke på att jag inte skrivit något sådant.

Exdiaq
2009-03-07, 21:21
Du tror alltså att betydande delar av extremvänstern i Sverige består av invandrare från Mellanöstern?

Sure, what ever makes you happy.

Tips, läs mina inlägg igen.

Allan
2009-03-07, 21:26
Vill bara påpeka att Kolozzeum är ett hårt modererat forum där vi utan att blinka censurerar inlägg om vi anser det nödvändigt. Därför är det klokt att fundera en sekund eller två på vad man skriver - annars kan man få svårt att skriva här överhuvudtaget

Sixty
2009-03-07, 21:27
Sure, what ever makes you happy.

Tips, läs mina inlägg igen.

Är dessa invandrare företrädesvis autonoma marxister eller anarkister? Vad tror du?

-Englund
2009-03-07, 21:34
Har inte läst hela tråden, men måste bara berätta min första tanke som slog mig när jag såg inslaget där "den svarta fläcken" kasta stenar å sånt på poliserna - Varför skjuter de inte dem, egentligen. Om någon skulle kasta en 20kg stenbumling mot mig skulle jag dra av ett x antal skott mot den som gjorde det utan dåligt samvete i alla fall... De kan väl demonstrera bäst dom vill men man får bara inte behandla andra människor sådär, speciellt inte de som är anställda av polismyndigheten som är där för att arbeta och göra sitt jobb, och säkerställa ordningen. Poliser förtjänar högre säkerhet än så när de försöker dra in pengar så de kan leva, precis som alla andra, om man säger så...

young_george
2009-03-07, 21:41
Så man får inte kasta sten på bilar, men man ska skjuta människor?

Var känner jag igen detta ifrån? Just ja, Iran. Drömlandet där man blir dödsdömd för våldsam demonstation.

Har du några fler idéer på hur vi kan ge staten mer befogenheter att utöva våld?

CiCoro
2009-03-07, 22:02
Har själv varit nere vid baltiska hallen både igår och idag, inte för att demonstrera utan mest för att kolla in läget. Oavsett vad som skrivs har det varit lungt och polisen har haft kontroll hela tiden, har varit otroligt mycket poliser överallt och när 100 ungdomar bråkar och det finns 200 poliser redo så är det liksom ingen match..

var också nere i en korsning ett hundratal meter från stadion där många ungdomar omringades och togs om hand om utan förklaring..det var det mest konstiga, när man frågade polisen om vad de har gjort hade de själva ingen aning utan det kändes hotfullt sa de..

young_george
2009-03-07, 22:08
Men det stod ju i tidningarna att 300 personer kravallade okontrollerat och skakade demokratins grundpelare!?!

Nu kan jag aldrig lita på massmedia igen :(

saab900
2009-03-07, 22:36
Har själv varit nere vid baltiska hallen både igår och idag, inte för att demonstrera utan mest för att kolla in läget. Oavsett vad som skrivs har det varit lungt och polisen har haft kontroll hela tiden, har varit otroligt mycket poliser överallt och när 100 ungdomar bråkar och det finns 200 poliser redo så är det liksom ingen match..

var också nere i en korsning ett hundratal meter från stadion där många ungdomar omringades och togs om hand om utan förklaring..det var det mest konstiga, när man frågade polisen om vad de har gjort hade de själva ingen aning utan det kändes hotfullt sa de..

Frågan för mig är inte om det är lugnt. Det såg jag ju själv på klippen att det inte var. Kostar ett par hundratusen bara att fixa bilen de kastade sten på och slog sönder blåljusen på. För att inte tala om vad den massiva utryckningen kostar oss skattebetalare. Det är inte heller ovanligt att stora värden i privata egendomar slås sönder, t ex butiker och privata bilar. Det ska ta mej fan inte få gå till så här, polisen måste få vara mycket hårdare mot sånt här slödder. Gummikulor och vattenkanoner säger jag bara, för tredje gången.

Jag hoppas verkligen inte att du tycker att såna här "demonstrationer" är OK bara för att poliserna är fler till antalet?

young_george
2009-03-07, 22:45
Kostar ett par hundratusen bara att fixa bilen de kastade sten på och slog sönder blåljusen på.

Shit mannen, jag tror din mekaniker blåser dig.

saab900
2009-03-07, 23:04
Shit mannen, jag tror din mekaniker blåser dig.

Seriös? Vad tror du att det kostar att byta ett par dörrar på en specialutrustad bil, kanske huven och taket, specialtillverkade rutor som man garanterat byter efter sådant våld, fixa nya blåljus etc? Specialtillverkat innebär dyrt, eftersom det inte tillverkas i stora volymer. Du tror väl inte att de bankar ut det värsta och köper ett par sprayburkar på Biltema? Antagligen räknade jag för lågt. I vanliga fall är dessutom arbetskostnaden den dyra biten. En Svenssonbil utan blåljus värd hundra tusen hade antagligen lösts in med krossade rutor och varenda plåt skadad.
Shit mannen, jag tror inte du vet vad du pratar om...

-Englund
2009-03-07, 23:07
Så man får inte kasta sten på bilar, men man ska skjuta människor?

Var känner jag igen detta ifrån? Just ja, Iran. Drömlandet där man blir dödsdömd för våldsam demonstation.

Har du några fler idéer på hur vi kan ge staten mer befogenheter att utöva våld?

Jag menade bara att det är för acceptabelt i vårat samhälle att utöva våldsamheter riktade mot andra, speciellt mot andra som inte gjort dem något. Självfallet ska man inte skjuta människor men om någon skulle vara på väg att kasta en fet sten mot mig som med lite otur skulle bedömningsvis kunna träffa mig i huvudet så skulle jag nog hellre skjuta den som kastar en stor sten på mig, Ja. nu var väl inte situation precis så misstänker jag, men ni förstår Poängen.

Visst, allting är relativt, det händer mycket värre våldsamheter runt om i världen osv osv så vi ska inte klaga. Men eftersom allt faktiskt är så relativt så tycker jag att man bör ställa saker och ting i realitet till hur vi faktiskt har det i Sverige annars, jag tycker absolut att man kan kräva att sånt inte ska få kunna pågå, det är ju helt sinnessjukt att man kan agera sådär.

Trance
2009-03-07, 23:15
Så man får inte kasta sten på bilar, men man ska skjuta människor?

Var känner jag igen detta ifrån? Just ja, Iran. Drömlandet där man blir dödsdömd för våldsam demonstation.

Har du några fler idéer på hur vi kan ge staten mer befogenheter att utöva våld?

Samt Imperiet i Star Wars. Där är det också olagligt.

Rackham
2009-03-07, 23:28
Så man får inte kasta sten på bilar, men man ska skjuta människor?

Var känner jag igen detta ifrån? Just ja, Iran. Drömlandet där man blir dödsdömd för våldsam demonstation.

Har du några fler idéer på hur vi kan ge staten mer befogenheter att utöva våld?

Han sa väl inte att de skulle skjuta folk som kastade på bilar? Eller?

Varje gång man kastar en gatsten, motsvarande, mot en människa så är det risk att man dödar den personen. En polis skulle utan att göra fel kunna använda tjänstevapnet om han eller hon är i ett trängt läge (ryggen mot väggen, kan inte dra sig tillbaka) och någon kastar, eller håller på att kasta, en gatsten. Förhoppningsvis hinner polisen skjuta ett varningskott, och förhoppningsvis räcker det med det.

Problemet i de situationerna är att polisen borde ha avståndsbatonger så de kan använda något annat än pistolen.

Alla dessa experter.

Exdiaq
2009-03-08, 00:22
Seriös? Vad tror du att det kostar att byta ett par dörrar på en specialutrustad bil, kanske huven och taket, specialtillverkade rutor som man garanterat byter efter sådant våld, fixa nya blåljus etc? Specialtillverkat innebär dyrt, eftersom det inte tillverkas i stora volymer. Du tror väl inte att de bankar ut det värsta och köper ett par sprayburkar på Biltema? Antagligen räknade jag för lågt. I vanliga fall är dessutom arbetskostnaden den dyra biten. En Svenssonbil utan blåljus värd hundra tusen hade antagligen lösts in med krossade rutor och varenda plåt skadad.
Shit mannen, jag tror inte du vet vad du pratar om...

Dessutom hade polisen hyrt in 12 bussar anpassade för kravaller från Köpenhamnspolisen. Det var nog inte så billigt.

young_george
2009-03-08, 00:23
Samt Imperiet i Star Wars. Där är det också olagligt.

och båda styrs av religösa dårar!

Seriös?

Ne, jag har bara åkt i bakluckan av dom bilarna, längre än så sträcker sig inte min kunskap.

Alla dessa experter.

What about them?

Exdiaq
2009-03-08, 00:26
Mer komplett artikel från DN.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/lugn-demonstration-i-malmo-1.815565#

Minst 6.000 demonstranter, varav 100-150 maskerade huliganer, kom strax före klockan 14 fram till Baltiska hallen. Då hade man tågat från Stortorget i Malmö för dagens stora manifestation mot Davis Cup-matchen mellan Sverige och Israel. På banderoller syntes "Stoppa blockaden av Gaza" och "Bojkotta Israel".

Men det som skulle ha blivit en fredlig manifestation förstördes av de svartklädda och maskerade huliganer som gått med från Stortorget. Efter att ha stört demonstrationen, tänt bengaliska eldar, skjutit fyrverkeripjäser och kastat färg rusade de svartklädda huliganerna mot avspärrningarna kring tennishallen.

På planen framförör Stadion delade sig den stora massan av människor i två läger, de svartklädda som slogs med polisen och de övriga som försökte delta i den utlovade folkfesten.

- Ni som blir jagade av polisen är inte välkomna in bland oss, sade man från scenen.

Totalt har nio personer gripits under dagen, bland annat för nakortikabrott, försökt till våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och olaga intrång. Vid fyra-tiden omhändertogs 91 personer av polisen längs Jan Eriks väg. Gruppen omringades av polisen och fördes bort i två bussar. Omhändertagandet skedde fredligt.

- Personerna omhändertogs för att upprätthålla ordningen och kommer att släppas av utanför staden, säger Calle Persson, informatör på poilsen.

Tidigare under dagen hoppade en huligan upp på en polisbil och sparkade bort blåljusen och kunde sedan hoppa ned utan att polisen ingrep.

- Tio meter framför mig ser jag en hel grupp huliganer som bryter upp gatsten och tar med mot sig bort mot polisbilarna, rapporterade DN:s Ole Rothenborg från platsen.

En äldre herre blev fullständig rasande när han såg det som hände. "Folk dör i Palestina och ni står och kastar sten, skitungar", ropade han åt dem.

Till slut fick också polisen nog. Vid 14-tiden samlades sig ett hundratal poliser med dragna batonger för att gå till motangrepp mot AFA-anhängarna. Bakom poliserna väntade sexton polisbussar och tolv hästar med ryttare. En maskerad ung man kastade vid 14.15-tiden en slangbomb som exploderade på taket till en polisbil vilket fick till följd att polisen gick in bland huliganerna, men utan att gripa någon.

Samtidigt som huliganerna gjorde sitt bästa för att förstöra samlades några tusen fredliga demonstranter utanför Malmö Stadion för att lyssna på tal och fortsätta protestera. Ett trettiotal polisbilar omger demonstranterna för att skydda dem.

Demonstranterna hade väntat i duggregn och minusgrader på att avtåga i mer än en timme. När tåget så satte sig i rörelse syntes en stor palestinsk flagga längst fram och folk ropade slagord. Närmare 100 maskerade AFA-anhängare, med uppdragna palestinasjalar och solglasögon, gick längre bak i ett tåg som vid 13-tiden sträckte sig över tio kvarter. Med sig hade AFA-anhängarna en stor banderoll med texten "Det är vi som bestämmer".

Andra svartklädda hade placerat sig längre fram och omgav sin lilla grupp med banderoller som fick dem att bilda en fyrkant.

Det enda som störde tåget var också de maskerade "demonstranterna" som kastade smällare och med jämna mellanrum tände bengaliska eldar som spred en illaluktande rök över gatorna. Några av de maskerade kastade påsar med färg mot hus och åskådare, två polisbussar fick också grön och vit färg på sig. Polisen valde till en början att hålla sig på behörigt avstånd.

DN.se har också talat med ett ögonvittne, som vill vara anonymt, som berättar hur tre svartklädda huliganer gått till angrepp mot en av de fredliga demonstranterna sedan denne kallat en av dem för "idiot" då denne kastat sten mot polisen.

Övriga deltagare skötte sig exemplariskt när tåget ringlade fram längs gator fyllda med lördagsshoppande malmöbor.

Antifascistisk aktion fick alltså gå med i tåget. Demonstrationsledningen sa till DN vid 11-tiden att man har haft kontakt med AFA som då utlovats en egen del i tåget. Enligt ledningen för demonstrationen har polisen lovat att hålla kontroll över den delen av demonstrationen. Vilken typ av fascism man eventuellt kunde tänkas protestera mot framgick inte av banderollerna.

Under tiden som demonstrationståget väntade på att avtåga talade miljöpartisten Per Gahrton. Han hade tre budskap:

Till Palestinierna: Vi stöder er kamp för en egen stat.

Till Israel: Vi accepetrar inte er ockupationspolitik.

Till idrottsrörelsen: Vi kräver att ni följer era egna idel att alla ska samma möjlighet att utöva idrott.

Efter Gahrton talade Dror Feiler, ordförande i föreningen Judar för israelisk-palestinsk fred. Feiler sa: "Vi demonstrerar här i dag för att den svenska regeringen ska våga ta ansvar för sina ideal".

Slutligen sa vänsterpartiledaren Lars Ohly att "alla i Sverige måste ta ansvar för att krigsförbrytelserna i Gaza inte förbigås med tystnad. En del debattörer i Sverige har upprörts över att en tennismatch spelas inför tomma läktare, men det är ynkligt att de inte upprörts över Israles brott i Gaza."

Vid 11.30-tiden tog en av arrangörerna en mikrofon för att lugna folkmassan: "Polisen är här för att hjälpa oss. Försök att visa ert stöd tillbaka", var budskapet.

Flera av de riktiga demonstranterna oroas också över vad som ska hända med de maskerade AFA-anhängarna i tåget.

- De får gärna komma hit och visa sitt stöd men vi vill inte att de ska skapa bråk här också, säger Fatimah Ghali som är på plats med sin mamma.

- Jag tycker inte om det, det är fruktansvärt, säger hennes mamma Anwaar Al-Sharkawi.

Andra är inte lika bekymrade:

- Vi är här för att visa vårt stöd för Palestina och att demonstrera mot Israels ockupation. Vi är här för vår sak och kan inte styra över andra grupper, säger Helene Alpfjord från vänsterns ungdomsförbund i Lund

Bakom demonstrationen, som genomförs med polisens tillstånd, ligger Vänsterpartiet i Malmö.

- Vi förväntar oss inga problem med dem som ingår i det demonstrationståget, säger Charley Nilsson, informatör vid polisen i Skåne. Däremot vet vi att det kan komma andra som vill blanda sig i tåget och som är ute efter att ställa till med bråk.

Fredagens demonstrationer blev små och fredliga och under natten har allt varit lugnt. Ett sent demonstrationståg i samband med kvinnodagen på söndag förde en del oväsen men orsakade enligt polisen inga problem.

Spekulationerna om att närmare tusen aktivister i dag kommer att söka sig till Malmö för att störa ordningen och starta våldsamheter förekommer i flera medier. Målet sägs vara att stoppa matchen. Polisen säger sig dock vara beredd på alla eventualiteter:

- För oss spelar det ingen roll om aktivisterna kommer från Sverige eller något annat land, vi är beredda, säger Charley Nilsson.

Det är inte tillåtet att vara maskerad under demonstrationer. Dagens Nyheter frågade polisen varför man inte ingrep mot dem.

- Man bedömer vad ett ingripande kan få för effekt bland övriga demonstranter, säger Calle Persson, polisens informatör. Ett gripande kunde fått våldet att eskalera.

Varför lät man det svarta blocket gå med?

- Man har rätt att demonstrera även om man är svartklädd, säger Olof Holmgren, som från början tog initiativet till hela demonstrationen. Alla var välkomna under förutsättning att de agerade efter våra riktlinjer. Tyvärr gjorde inte alla det.

När manifestationen var slut klockan fyra rörde sig ett hundratal ungdomar in mot city. Vid Dalaplan blev de insäckade av polisen. 91 av dem omhändertogs och avlägsnades enligt polislagens paragraf 13 och kördes bort i två stora bussar. Nio personer greps och 16 omhändertogs av polisen.

Clas Svahn
Ole Rothenborg
Staffan Kihlström
Astrid E Johansson

Exdiaq
2009-03-08, 00:29
Har själv varit nere vid baltiska hallen både igår och idag, inte för att demonstrera utan mest för att kolla in läget. Oavsett vad som skrivs har det varit lungt och polisen har haft kontroll hela tiden, har varit otroligt mycket poliser överallt och när 100 ungdomar bråkar och det finns 200 poliser redo så är det liksom ingen match..

var också nere i en korsning ett hundratal meter från stadion där många ungdomar omringades och togs om hand om utan förklaring..det var det mest konstiga, när man frågade polisen om vad de har gjort hade de själva ingen aning utan det kändes hotfullt sa de..


Att polisen har haft hyfsad kontroll över aktivisterna är det ingen (vad jag har sett) som har sagt emot här.

young_george
2009-03-08, 00:31
Var inte det exakt samma artikel som tidigare? Känner igen nästan samtliga formuleringar.

Exdiaq
2009-03-08, 00:59
Var inte det exakt samma artikel som tidigare? Känner igen nästan samtliga formuleringar.

Om du bara känner igen nästan alla meningar, är artikeln exakt likadan som den jag postade innan tror du?

Khyron_
2009-03-08, 02:56
http://somjagserdet68.wordpress.com/2009/03/07/2043/
Lite bilder och filmer från spektaklet tagna av en privatperson.

rQx
2009-03-08, 03:47
Jag får damp på hela saken.. va fan det är idrott!? Ska dom vara på det viset får dom fan demonstrera på vääääldigt många olika evenemang för inte fan är detta det ända land som har begått "fel" .. Alla pratar om hur taskiga Israel är? Jaha, men Hamas är ju annars en trevlig grupp som vi inte behöver bry oss om.. Israel är dom onda djävularna låt dom inte deras befolkning utöva någon idrott!

Slutligen sa vänsterpartiledaren Lars Ohly att "alla i Sverige måste ta ansvar för att krigsförbrytelserna i Gaza inte förbigås med tystnad. En del debattörer i Sverige har upprörts över att en tennismatch spelas inför tomma läktare, men det är ynkligt att de inte upprörts över Israles brott i Gaza."

Och det är lika ynkligt att inte nämna Hamas...'

ooooh, fatta jobbigt det lär bli i framtiden när vi ska demonstrera så fort USA spelar i Sverige, när England kommer hit, Danmark har ju också haft lite inblanding i lite krig om jag inte har helt fel för mig.. Ja, vi kanske ska banlysa idrotten i sverige för något fotbolls lag kanske har en Israelit i sitt lag, det kan inte gå för sig! Fram med flaggor och upp på podiet!

"Lars Ohly avslutar: Vi kan inte förbise Israles krigsförbrytelse vi måste stoppa Imad Harashs övergång till MFF"

.... Ja, kanske inte så givande inlägg så här på kvällskvisten men jag förstår helt ärligt inte vad fan man ska demonstrera mot sånt här.. Löjligt är ordet

Nelo322
2009-03-08, 04:04
Jag får damp på hela saken.. va fan det är idrott!? Ska dom vara på det viset får dom fan demonstrera på vääääldigt många olika evenemang för inte fan är detta det ända land som har begått "fel" .. Alla pratar om hur taskiga Israel är? Jaha, men Hamas är ju annars en trevlig grupp som vi inte behöver bry oss om.. Israel är dom onda djävularna låt dom inte deras befolkning utöva någon idrott!

Slutligen sa vänsterpartiledaren Lars Ohly att "alla i Sverige måste ta ansvar för att krigsförbrytelserna i Gaza inte förbigås med tystnad. En del debattörer i Sverige har upprörts över att en tennismatch spelas inför tomma läktare, men det är ynkligt att de inte upprörts över Israles brott i Gaza."

Och det är lika ynkligt att inte nämna Hamas...'

ooooh, fatta jobbigt det lär bli i framtiden när vi ska demonstrera så fort USA spelar i Sverige, när England kommer hit, Danmark har ju också haft lite inblanding i lite krig om jag inte har helt fel för mig.. Ja, vi kanske ska banlysa idrotten i sverige för något fotbolls lag kanske har en Israelit i sitt lag, det kan inte gå för sig! Fram med flaggor och upp på podiet!

"Lars Ohly avslutar: Vi kan inte förbise Israles krigsförbrytelse vi måste stoppa Imad Harashs övergång till MFF"

.... Ja, kanske inte så givande inlägg så här på kvällskvisten men jag förstår helt ärligt inte vad fan man ska demonstrera mot sånt här.. Löjligt är ordet

Håller med dig till 100%, idrott ska inte blandas med världspolitik!

Helt jävla patetiskt av Ohly att vara där och prata med, ska Carl Bildt stå utanför den ryska ambassaden och demostrera mot att ryssarna stänger av gas-ledningar? Bara för att han tycker att det är fel?

Vänster idioter, bara att låta polisen skjuta mot dem... träffas 3-4 st så lugnar de ner sig... men nej, då blir det utredning!

KalleBalik
2009-03-08, 08:33
Jag är ganska övertygad om att de flesta av dessa demonstranter (Afa) inte har den blekaste aning om vad konflikten i Israel egentligen handlar om, allt är bara en ursäkt för att förstöra och leva rövare.

Herr Oberst
2009-03-08, 09:10
Det är måhända omöjligt att veta hur många i filmen som är etniska svenskar, men att de flesta medlemmar i AFA är svenskar och att det bara är några få medlemmar från Mellanöstern (bl.a. libanesen A.T.) är ingen hemlighet.

Har en batongpolare där nere och enligt honom är det knappast ett fåtal individer med utländskt ursprung som skämmer ut sig

rQx
2009-03-08, 10:53
Jag är ganska övertygad om att de flesta av dessa demonstranter (Afa) inte har den blekaste aning om vad konflikten i Israel egentligen handlar om, allt är bara en ursäkt för att förstöra och leva rövare.

Helt rätt det med! :)

Sixty
2009-03-08, 11:18
Har en batongpolare där nere och enligt honom är det knappast ett fåtal individer med utländskt ursprung som skämmer ut sig

Mycket riktigt.

Exdiaq
2009-03-08, 12:15
Jag får damp på hela saken.. va fan det är idrott!? Ska dom vara på det viset får dom fan demonstrera på vääääldigt många olika evenemang för inte fan är detta det ända land som har begått "fel" .. Alla pratar om hur taskiga Israel är? Jaha, men Hamas är ju annars en trevlig grupp som vi inte behöver bry oss om.. Israel är dom onda djävularna låt dom inte deras befolkning utöva någon idrott!

Slutligen sa vänsterpartiledaren Lars Ohly att "alla i Sverige måste ta ansvar för att krigsförbrytelserna i Gaza inte förbigås med tystnad. En del debattörer i Sverige har upprörts över att en tennismatch spelas inför tomma läktare, men det är ynkligt att de inte upprörts över Israles brott i Gaza."

Och det är lika ynkligt att inte nämna Hamas...'

ooooh, fatta jobbigt det lär bli i framtiden när vi ska demonstrera så fort USA spelar i Sverige, när England kommer hit, Danmark har ju också haft lite inblanding i lite krig om jag inte har helt fel för mig.. Ja, vi kanske ska banlysa idrotten i sverige för något fotbolls lag kanske har en Israelit i sitt lag, det kan inte gå för sig! Fram med flaggor och upp på podiet!

"Lars Ohly avslutar: Vi kan inte förbise Israles krigsförbrytelse vi måste stoppa Imad Harashs övergång till MFF"

.... Ja, kanske inte så givande inlägg så här på kvällskvisten men jag förstår helt ärligt inte vad fan man ska demonstrera mot sånt här.. Löjligt är ordet


Att Ohly har otur när han tänker är ingen direkt nyhet: http://sv.wikiquote.org/wiki/Lars_Ohly

Tycker dessutom att det har varit förbannat mycket tjat i media om vad Israel gör fel så det har knappast förbigåtts med tystnad.

skaparn
2009-03-08, 12:43
Har en batongpolare där nere och enligt honom är det knappast ett fåtal individer med utländskt ursprung som skämmer ut sig

Malmöpolisens trovärdighet som källa i sådana frågor är väl inte på topp just nu måste jag tyvärr säga.

rQx
2009-03-08, 13:04
Malmöpolisens trovärdighet som källa i sådana frågor är väl inte på topp just nu måste jag tyvärr säga.

Två personer ger tyvärr inte ett statistiskt underlagt måste jag tyvärr säga.



Var i Malmö igår och pratade med en polare som tagit bussen dit. Jag undrar hur fan folk (?) kan bete sig så här, när fan har de fått in i skallen att det är OK att gå på en buss och spotta på busschauförren för att den stannar på sitt rätta ställe, och inte på stället som dessa personer (?) ska av på? Att sedan springa av bussen och hämta stenar för att kasta på bussen när den åker iväg? Dessa personer (?) var dessutom inte myndiga ens.

En kille med en McD läsk i handen hade gått förbi min polare, sen ser han en buss rakt över rondellen. Börjar kuta rakt över rondellen, möter upp bussen och kastar sin läsk. Absurt?

Inga stora saker direkt men va fan? Det är ju löjligt. Så fort något sånt här är på gång så lever vissa folk loppan och kraschar både det ena och det andra. Det är fan skrämmande så lite makt polisen har i sådanna här sammanhang. Skulle gängen velat hade de fan kunnat råna alla förbipasserande utan att någon polis kan ingripa.

skaparn
2009-03-08, 13:09
Två personer ger tyvärr inte ett statistiskt underlagt måste jag tyvärr säga.




Haha! Det är sant, jag gjorde mig egentligen skyldig till samma typ av generalisering.

Dock kvarstår faktum att jag inte litar på vad en enskild person redogör för gällande fördelningsstatistik utifrån sina egna observationer.

young_george
2009-03-08, 13:29
Om du bara känner igen nästan alla meningar, är artikeln exakt likadan som den jag postade innan tror du?

Jag har inte fotografiskt minne, så även om den var identisk så hade jag inte kommit ihåg mer än nästan alla meningar.

rQx
2009-03-08, 13:31
Haha! Det är sant, jag gjorde mig egentligen skyldig till samma typ av generalisering.

Dock kvarstår faktum att jag inte litar på vad en enskild person redogör för gällande fördelningsstatistik utifrån sina egna observationer.

Hehe ungefär :P

Ja källkritik ska man alltid ha och många källor :)

-Englund
2009-03-08, 16:35
Precis, alla dessa (ungdomar?) som beter sig såhär har förmodligen grymt dålig uppfostran, men vad tusan. Så här kan man bara inte göra, även om det kanske inte är världens största saker. De behöver vård

palme
2009-03-08, 16:51
Har ingenting med uppfostran att göra (de är vuxna 25+), de har sina kommunistiska tankegångar och de vägrar lyssna på andra, de vill bara ha sin revolution.

Tycker AFA etc påminner lite om fotbollshuliganer oftast. Går i grupp, drar ladd/tjack, attackerar andra grupperingar och sen bråkar om vilka som vann på internet via sina hemsidor/forum.

stevebc
2009-03-08, 16:54
Om jag inte är ute och cyklar tror jag han menade situationen i Israel, inte här i Sverige. Och kan inte annat än att hålla med.Oskyldiga dör. Det är inte så att två idioter väljer att bråka med varandra utan en minoritet palestinier som utför våldsdåd vilket gör att Israels militär svarar med terror tillbaka. I båda fall är det i huvudsak oskyldiga som drabbas, så den här "dom får skylla sig själva"-attityden tycker jag är helt fel, även om jag förstår och delar din uppgivenhet.

Herr Oberst
2009-03-08, 18:01
Mycket riktigt.

Varför skriver du det då?

Skaparn: Han tillhör inte Malmöpolisen. Att han däremot får åka dit ganska ofta ändå beror på....eller ja behöver väl inte sägas vad det beror på. Man har jätteproblem helt enkelt

-Englund
2009-03-08, 18:35
Har ingenting med uppfostran att göra (de är vuxna 25+), de har sina kommunistiska tankegångar och de vägrar lyssna på andra, de vill bara ha sin revolution.

Tycker AFA etc påminner lite om fotbollshuliganer oftast. Går i grupp, drar ladd/tjack, attackerar andra grupperingar och sen bråkar om vilka som vann på internet via sina hemsidor/forum.

Ingenting med uppfostran att göra..? Jag vet inte vad jag ska säga. Klart att de har med uppfostran att göra, hur deras föräldrar bettet sig genom deras liv och hur de lärt sig att reflektera över sitt och andras beteenden. Jag tror inte de är speciellt framstående när det gäller reflektion. Om de nu reflekterar nåt över huvud taget så är det något allvarligt fel på den, å så länge de inte har någon sjukdom som framkallat det så är det en eller flera saker som gått fel under livet (läs uppväxten). Uppfostran m a o

rQx
2009-03-08, 18:42
Oskyldiga dör. Det är inte så att två idioter väljer att bråka med varandra utan en minoritet palestinier som utför våldsdåd vilket gör att Israels militär svarar med terror tillbaka. I båda fall är det i huvudsak oskyldiga som drabbas, så den här "dom får skylla sig själva"-attityden tycker jag är helt fel, även om jag förstår och delar din uppgivenhet.

Så hur skulle Israel gjort enligt dig då?

Nelo322
2009-03-08, 18:48
Oskyldiga dör. Det är inte så att två idioter väljer att bråka med varandra utan en minoritet palestinier som utför våldsdåd vilket gör att Israels militär svarar med terror tillbaka. I båda fall är det i huvudsak oskyldiga som drabbas, så den här "dom får skylla sig själva"-attityden tycker jag är helt fel, även om jag förstår och delar din uppgivenhet.

Ska israelisk militär kasta sten tillbaka? utföra självmordsdåd? eller va ska de göra?

-Englund
2009-03-08, 20:23
Om Sverige är i Israels situation- En minoritet norrmän utför lite småattacker på oss. Jag skulle lätt invadera Norge om de inte fixade problemet inom, låt oss säga ett dygn. Nu är situationen så enkel kanske men:)

Herr Oberst
2009-03-08, 20:29
Heja Israel.
Det blev tight på slutet, men matchen vann dom till slut.
Gott jobbat Ilmar Reepalu, du förlorade på alla plan!

stevebc
2009-03-08, 20:50
Så hur skulle Israel gjort enligt dig då?Jag vet inte, jag är varken general eller utrikesminister. Har inte lagt en enda värdering i deras agerande, det jag inte höll med om var den lama attityden om "låt dom klara sig själv". Det får mig bara att tänka på Rwanda och jag mår dåligt då.

Ska israelisk militär kasta sten tillbaka? utföra självmordsdåd? eller va ska de göra?Jag tycker att Israel bör följa Genèvekonventionen. Hur de ska sköta sin krigföring mer detaljerat vet jag som sagt inte. Instinktivt känns det fruktansvärt kontraproduktivt att i ena stunden vara ett föredöme som den demokrati det är för att i andra stunden bryta mot människorätten.

porja
2009-03-08, 21:14
# Landet Israel har gång på gång visat att de inte förtjänar att räknas bland världens civiliserade demokratier. Denna osportslighet är väl bara ytterliggare ett tecken på att Israel(erna) har fått storhetsvansinne och tror de kan agera hur som helst utan att straffas

# KASTA UT ISRAEL UR DAVIDS CUP!!! FUSKARE!!!!

#Folkpartiet älskar Israel mer än Sverige

HELA VÄRLDEN BOJKOTTA ISRAEL INNAN DE STARTAR TREDJE VÄRLDSKRIGET

stevebc
2009-03-08, 21:23
# Landet Israel har gång på gång visat att de inte förtjänar att räknas bland världens civiliserade demokratier. Denna osportslighet är väl bara ytterliggare ett tecken på att Israel(erna) har fått storhetsvansinne och tror de kan agera hur som helst utan att straffas

# KASTA UT ISRAEL UR DAVIDS CUP!!! FUSKARE!!!!

#Folkpartiet älskar Israel mer än Sverige

HELA VÄRLDEN BOJKOTTA ISRAEL INNAN DE STARTAR TREDJE VÄRLDSKRIGETHaha nu vet jag inte om du trollar, men känns det inte lite konstigt att jämföra tennisfusk (?) med situationen i Gaza och ett tredje världskrig?

Nelo322
2009-03-08, 21:34
Jag tycker att Israel bör följa Genèvekonventionen. Hur de ska sköta sin krigföring mer detaljerat vet jag som sagt inte. Instinktivt känns det fruktansvärt kontraproduktivt att i ena stunden vara ett föredöme som den demokrati det är för att i andra stunden bryta mot människorätten.

De följer ju bra mycket mer Genévekonventionen än vad palestina göra! Jag tycker iaf att man kan räkna Hamas som en riktigt militär organisation, eftersom att de gång på gång visar att de är ganska välbeväpnade.
Hamas mål är alltid mot civila, jag skiter fullständigt i om de skulle attackera militärbaser osv. Men nej, målen är skolbussar, cafér osv. Där bara civila är.
Sedan så bryter de mot att militär ska bära synliga bara uniform för att man enkelt ska kunna skilja dem från civila.
De små fega-jävlarna rymmer ifrån Gaza när isreal går in där, och sen så deklarerar man att man vunnit mot Isreal???

Trance
2009-03-08, 21:38
# Landet Israel har gång på gång visat att de inte förtjänar att räknas bland världens civiliserade demokratier. Denna osportslighet är väl bara ytterliggare ett tecken på att Israel(erna) har fått storhetsvansinne och tror de kan agera hur som helst utan att straffas

# KASTA UT ISRAEL UR DAVIDS CUP!!! FUSKARE!!!!

#Folkpartiet älskar Israel mer än Sverige

HELA VÄRLDEN BOJKOTTA ISRAEL INNAN DE STARTAR TREDJE VÄRLDSKRIGET

Främlingsfientliga åsikter från porja, inte helt oväntat.

1911
2009-03-08, 21:41
Man får skilja på idrott och politik såklart. Tennisspelare från Israel har inte med gaza att göra.

palme
2009-03-08, 21:53
Ingenting med uppfostran att göra..? Jag vet inte vad jag ska säga. Klart att de har med uppfostran att göra

Nej det är vuxna individer som går efter sin ideologi (är det rätt ord?) Har ingenting med uppfostran eller uppväxt att göra, de jag vet som sysslar med detta började under gymnasietiden/högskoletiden när de fick mer intresse för politik. Sen spåra det ur. Lämnar detta nu.


Porja - Ärligt lägg ner drogerna! Eller ta din medicin.

palme
2009-03-08, 21:54
Hur ska man kunna följa GK när man slåss mot terrorister som följer sina egna lagar?

young_george
2009-03-08, 21:55
Haha, Porja skrev skönt ju

Folkpartiet älskar Israel mer än Sverige

Jag skulle faktiskt tro det är sant. Närmare groupies än så kommer nog inte ett land.

stevebc
2009-03-08, 21:55
De följer ju bra mycket mer Genévekonventionen än vad palestina göra! Jag tycker iaf att man kan räkna Hamas som en riktigt militär organisation, eftersom att de gång på gång visar att de är ganska välbeväpnade.
Hamas mål är alltid mot civila, jag skiter fullständigt i om de skulle attackera militärbaser osv. Men nej, målen är skolbussar, cafér osv. Där bara civila är.
Sedan så bryter de mot att militär ska bära synliga bara uniform för att man enkelt ska kunna skilja dem från civila.
De små fega-jävlarna rymmer ifrån Gaza när isreal går in där, och sen så deklarerar man att man vunnit mot Isreal???Du predikar för kören. Hela grejen att alla demonstrerar mot Israel är ju just det faktum att man kan göra det - en demokrati med yttrandefrihet. Man hör sällan demonstranter skrika på Vitryssland eller Nordkorea, det är liksom mer som att tala med en vägg.

Jag har själv reagerat på hur ofta demonstranter väljer länder som USA och Israel som "offer", kontra länder med diktatur, men det är ju rätt självklart om man tänker efter.

skaparn
2009-03-09, 07:56
Men en fråga till er som kategoriskt säger "man ska inte blanda ihop politik och idrott": ska man verkligen inte det?

Det argument jag kan komma på som stöder detta är att en dialog på lång sikt antagligen är bättre. Vill man få Kina att ändra sitt beteende vad gäller mänskliga rättigheter kommer detta inte ske snabbare för att några mediokra svenska resultat inte syns i listorna, men kanske förändras något av de oändligt många samtal vi har med landet. Men om något är betydligt enklare än så, som på 80-talet när apartheid bojkottades. Hade ni då sagt att vi ska ta emot idrottsmän från ett vit del av Sydafrika som aktivt förtrycker den svarta befolkningen?

Tryman
2009-03-09, 10:46
Men en fråga till er som kategoriskt säger "man ska inte blanda ihop politik och idrott": ska man verkligen inte det?

Det argument jag kan komma på som stöder detta är att en dialog på lång sikt antagligen är bättre. Vill man få Kina att ändra sitt beteende vad gäller mänskliga rättigheter kommer detta inte ske snabbare för att några mediokra svenska resultat inte syns i listorna, men kanske förändras något av de oändligt många samtal vi har med landet. Men om något är betydligt enklare än så, som på 80-talet när apartheid bojkottades. Hade ni då sagt att vi ska ta emot idrottsmän från ett vit del av Sydafrika som aktivt förtrycker den svarta befolkningen?

Problemet är oftast att politiken ofta kommer in i ett sent skede. Ta t.ex OS i Peking som ett exempel. Ingen brydde sig inför valet av värd för OS men några månader innan så börjar politiska fraktioner komma in och kräva bojkott. Hade det inte varit bättre att protestera mot att de ska få spelen innan de fått spelen?

Håller med att man inte ska kategorisera men jag gör det själv allt för ofta.

stevebc
2009-03-09, 12:42
Idrott tillhör ett lands propagandaspridare oavsett om man vill det eller ej. Väljer man att bojkotta ett lands varor (exempelvis på individnivå) är det lika berättigat att bojkotta dess idrottsutövare (om det återigen är på individnivå) och det ser jag inte något kontroversiellt i. Att däremot som land tvinga sina medborgare att bojkotta ett annat lands idrottsutövande, men samtidigt ha kvar varuhandeln länderna emellan är enbart hyckleri. Ett exempel på det är ju alla de som ville ha en bojkott av Kina-OS men inte talade ett dyft om alla aktiva svenska företag i landet och fortsatte dricka sitt Made In China-te till frukosten.

Exdiaq
2009-03-09, 14:33
En del israeler är också hyfsat dumma i huvudet.

Davis cup-matchen i Malmö är färdigspelad men kontroverserna kring matchen och beslutet att spela utan publik rasar vidare.

Nu kommer kraftig israelisk kritik som anklagar Sverige och Malmö för antisemitism.

I en debattartikel i tidningen Jerusalem Post går artikelförfattarna Abraham Cooper och Harold Brackman hårt åt Sverige.

De anser att beslutet att låta matchen spelas innanför stängda dörrar har styrts av fördomar som "ekar av nazistisk antisemitism".

Författarna anklagar politikerna i Malmös fritidsnämnd för att ha gett efter för påtryckningar från stadens anti-israeliska muslimska minoritet, uppger Sveriges Radios Ekoredaktion.

Malmös kommunalråd, Ilmar Reepalu (S) avfärdar kritiken.

- Det är befängt. Vi har från början gjort klart att det handlar om säkerheten, inte om judar. Och efter det som hände i lördags är det väl tydligt för alla att det skulle kunnat ha uppstå en farlig situation om man tvingats evakuera hallen med 4 000 människor till det som hände där ute, med stenkastning mot polisen, säger han till TT.

Totalt greps nio personer i de häftiga kravallerna utanför Baltiska hallen. En 22-årig man sitter anhållen misstänkt för försök till grov misshandel.

Enligt polisen är flera av de maskerade aktivister som deltog vid upploppet nu identifierade.

TT

http://www.dn.se/sport/sverige-anklagas-for-antisemitism-1.816482

Herr Oberst
2009-03-09, 14:40
En del israeler är också hyfsat dumma i huvudet.



http://www.dn.se/sport/sverige-anklagas-for-antisemitism-1.816482

Vad är det som är dumt med det då?
Israelerna har 100% rätt i detta fallet

victor_n
2009-03-09, 14:45
Vad är det som är dumt med det då?
Israelerna har 100% rätt i detta fallet

Utveckla tack, för i mina ögon är dom idioter som skrev den artikeln.

Sixty
2009-03-09, 14:47
Utveckla tack, för i mina ögon är dom idioter som skrev den artikeln.

Varför idioter?

Sixty
2009-03-09, 14:49
Varför skriver du det då?

För att jag trodde att du menade tvärtom, vilket inte är så konstigt med tanke på hur du uttryckte dig.

Exdiaq
2009-03-09, 14:50
Vad är det som är dumt med det då?
Israelerna har 100% rätt i detta fallet


Det är jag väldigt, väldigt tveksam till. De är bara nojiga och kommer på idiotiska förklaringar.

Sixty
2009-03-09, 14:55
Det är jag väldigt, väldigt tveksam till. De är bara nojiga och kommer på idiotiska förklaringar.

Nojjiga för vad? Vad finns det för bättre förklaringar till vänsterns (och stora delar av högerns) utbredda hat mot judar?

Herr Oberst
2009-03-09, 15:15
Malmös kommunalråd, Ilmar Reepalu (S) avfärdar kritiken.

- Det är befängt. Vi har från början gjort klart att det handlar om säkerheten, inte om judar. Och efter det som hände i lördags är det väl tydligt för alla att det skulle kunnat ha uppstå en farlig situation om man tvingats evakuera hallen med 4 000 människor till det som hände där ute, med stenkastning mot polisen, säger han till TT.

Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu vill stoppa Sveriges tennismatch mot Israel.
– Min personliga åsikt är att man inte ska spela någon match överhuvudtaget mot Israel i det här läget, säger han till Sydsvenskan.


Nåja... :smash:

Nitrometan
2009-03-09, 15:16
Nåja... :smash:
Säger han att det har med deras religion att göra?

Folk blandar ofta ihop religionen judaism med landet Israel.

Herr Oberst
2009-03-09, 15:23
Säger han att det har med deras religion att göra?

Nej, även om det numera verkar vara rätt ok att hacka på judarna så vore det nog ändå att gå över gränsen. Jag tror en del av det handlar om att Reepalu inte vill stöta sig med alla sina väljare i Rosengård.

Khyron_
2009-03-09, 23:17
Nej, även om det numera verkar vara rätt ok att hacka på judarna så vore det nog ändå att gå över gränsen. Jag tror en del av det handlar om att Reepalu inte vill stöta sig med alla sina väljare i Rosengård.

Kanske har Reepalu antisemitismen med sig sedan barndomen..

I Lettland ansågs judarna vara de som höll ihop och enbart hjälpte varandra.
De betraktades som snikna och egoistiska. De hade mycket gott ställt och sågs med avundsjuka ögon av den ofta fattiga befolkningen.
Många letter har fått sitt jude hat med modersmjölken många gamla letter hyser agg mot judar.

Herr Oberst
2009-03-09, 23:26
Som i Kazakstan då?
http://blogs.jta.org/images/archive/borat.jpg

Bärs
2009-03-10, 17:56
Jag ville ha bevis, inte dina spekulationer.

"Bevis" hit och dit. Hurdana "bevis" har du tänkt dig att skall presenteras i en fråga som denna?

Israel särbehandlas negativt av vänstern. Varför just Israel av alla stater? Har du någon hypotes?

young_george
2009-03-10, 18:18
"Bevis" hit och dit. Hurdana "bevis" har du tänkt dig att skall presenteras i en fråga som denna?

Israel särbehandlas negativt av vänstern. Varför just Israel av alla stater? Har du någon hypotes?

Om det är något land som särbehandlas negativt av vänstern så är det USA, för att vänstern anser att de beter sig sämst.

Näst på listen av demokratiska länder som beter sig skit så tycker dom Israel.

Kanske därför?

Herr Oberst
2009-03-10, 19:15
Och trea på listan är Sverige, fyra är övriga EU länder.

Finaste och bästa länderna är Nordkorea, Afghanistan , Kuba, Kina och "Palestina"

Bärs
2009-03-11, 07:16
Om det är något land som särbehandlas negativt av vänstern så är det USA, för att vänstern anser att de beter sig sämst.

Näst på listen av demokratiska länder som beter sig skit så tycker dom Israel.

Kanske därför?

*rolleyes*


Du missförstod frågan. Varför är det Israel som kritiseras när det bevisligen finns gott om stater som beter sig på ett antingen motsvarande sätt eller oändligt mycket värre mot folkgrupper än Israel? (Med detta vill jag över huvud taget inte implicera att Israel beter sig klandervärt, men det är en annan diskussion.)

stevebc
2009-03-11, 10:21
Och trea på listan är Sverige, fyra är övriga EU länder.

Finaste och bästa länderna är Nordkorea, Afghanistan , Kuba, Kina och "Palestina"Angående det så står jag fast vid min teori att det delvis beror på att man kan påverka demokratier genom demonstrationer och liknande på ett helt annat sätt än man kan påverka diktaturer. Men visst, de värsta inskränkta personerna ser säkert upp till länder som Nordkorea och Kuba. Tror dock den stora delen av vänsterblocket har betydligt mer lik samhällssyn den i USA och Israel jämfört med dina sistnämnda länder, det är jag förvissad om.

Det är viktigt att inte automatiskt tolka kritik som fientlighet. Ett citat jag gillar om patriotism, som jag citerar senare för jag kommer inte hitta det på 3 minuter, behandlar det om kritik gentemot staten och nationalism.

stevebc
2009-03-11, 10:28
Intressant artikel angående mitt inlägg som passande nog har citatet som titel:

A true patriot can pose hard questions - http://www.commondreams.org/views01/1023-07.htm

Let me be clear: Terrorism as exemplified by the murders of Sept. 11 and the anthrax scare that has followed needs to be stopped, fast and efficiently. However, there is no blueprint for accomplishing that, and as a free, self-ruling democratic people, it is not only our right but our responsibility to vigorously and openly debate the issues: the use of military force, our foreign policy, civil rights and privacy in a time of war, and so on.

Bärs
2009-03-11, 12:12
Tror dock den stora delen av vänsterblocket har betydligt mer lik samhällssyn den i USA och Israel jämfört med dina sistnämnda länder, det är jag förvissad om.

Har du någon förklaring i så fall till varför vänsterns historia är historien om diktaturförhärligande, revolutionsromantik och hat/kritik mot demokratiska och liberala stater?

stevebc
2009-03-11, 12:33
Har du någon förklaring i så fall till varför vänsterns historia är historien om diktaturförhärligande, revolutionsromantik och hat/kritik mot demokratiska och liberala stater?Jag menar det breda vänsterblocket, alltså "den typiske socialdemokraten".

Om du tänker på inskränkta kommunister långt ut på vänsterkanten så är det väl ideologiskt styrt, en onyanserad trångsynt syn på världen som extremister brukar ha (oavsett riktning).

ahl-
2009-03-14, 20:51
HaPz7p-1-bk

Exdiaq
2009-03-14, 20:59
HaPz7p-1-bk


Det klippet var dock för jävla idiotiskt. Lika onyanserat som AFA och andra vänsteraktivister brukar vara när det gäller invandring m.m.

Herr Oberst
2009-03-14, 21:10
Det är nästan lika vinklat som aftonbladet, expressen, sydsvenskan med flera, fast på andra hållet.

skaparn
2009-03-14, 21:56
Det var en bra påminnelse om hur vinklat man kan göra ett inslag, även med autentiska bilder och egentligen riktiga fakta också.

Sixty
2009-03-14, 21:57
Vad är det som är så vinklat egentligen?

porja
2009-03-15, 01:03
¤ de som demonstrerar för ISRAEL och USA:s massmördar politik lever helt i annan värld

¤ Sverige har tappat kontrollen över massinvandringen sedan 90-talet...så lång tid....

porja
2009-03-15, 01:12
HaPz7p-1-bk

klippet är ju från den amerikansk kristna kanalen. Det är de bland annat som ligger bakom hjärntvätten av amerikanska folket och grunden till de senaste 9 årens krig och konflikter. Och deras stöd åt Israel...

Det är de som provocerar muslimerna till extrem fundamentalister.....

Herr Oberst
2009-03-15, 01:26
Klippet får vara från vilken kanal som helst, det spelar mindre roll när det som faktiskt kommer fram är sant.
Att skrämselfaktorn är hög är ju inte direkt förvånande kanske, men inte helt obefogad heller.

CiCoro
2009-03-25, 02:26
Två bekanta från området har suttit häktade i 2 dagar nu för vad de gjorde under demonstrationerna fick jag reda på idag..Så polisen letade reda på en del som höll på iaf!

Ignatius72
2009-04-08, 07:32
Inga israelar ska tävla på svensk mark skanderades det för en månad sedan. Nu tävlar israeler (JEM Bowling) i Sverige, i Malmö och allt är frid och fröjd. Vad säger det oss?

stevebc
2009-04-08, 07:34
Inga israelar ska tävla på svensk mark skanderades det för en månad sedan. Nu tävlar israeler (JEM Bowling) i Sverige, i Malmö och allt är frid och fröjd. Vad säger det oss?Haha min pappa sa exakt samma sak. Nu var det väldigt tyst från AFA däremot. Konstigt.

palme
2009-04-08, 09:14
¤ lever helt i annan värld


Ja det gör du verkligen :D

Nitrometan
2009-04-08, 09:17
Inga israelar ska tävla på svensk mark skanderades det för en månad sedan. Nu tävlar israeler (JEM Bowling) i Sverige, i Malmö och allt är frid och fröjd. Vad säger det oss?
De små AFA-slynglarna känner inte till bowling?