handdator

Visa fullständig version : Hur tilllagar man torsk?


beckman88
2009-03-05, 15:02
Hej!

jag hittade lite Torskfiléer i frysen, frågan är vad jag ska göra med dom..några tips? =)

MyungChul
2009-03-05, 15:25
Eftersom kvaliten på fryst "varuhus"-fisk sällan är något vidare så skulle jag satsa på någon sorts gryta.

En tomatbaserad gryta med purjolök, lök, saffran, paprika, championer och vad du nu mer vill ha i. Servera med kokt.

kjell33
2009-03-05, 15:26
Lägg i folie med tomat och purjolök och koka ihop med potatisen.

Snobbe
2009-03-05, 15:27
Torsk med äggsås är sjukt gott.

MEGA_MAN
2009-03-05, 15:32
Fiskgratäng tillagad portionsvis är alltid ljuvligt.

Täck en form med potatismos på insidan
I med fisken i botten
Häll över lite lyxig sås över fisken

Tar lite tid men det blir ljuvligt, mycket hänger dock på såsen:)

agazza
2009-03-05, 15:47
Lägg i folie med tomat och purjolök och koka ihop med potatisen.

+1 simpelt och gott, fast lite citronkrydda också, mycket smör.

Cohen
2009-03-05, 20:11
Pochera i vatten med mycket salt (eller fiskbuljong om man har sådan hemma). Servera med kokt potatis, skirat smör och hackat ägg. Riven pepparrot till kan också vara gott.

LadyG
2009-03-06, 10:20
Torsk:
Koka upp vattnet i en låg, vid kastrull. Smula i buljongtärningen, koka upp och lägg i fisken. Låt den sjuda på svag värme ca 3 minuter eller tills den är genomkokt. Tag upp torsken med hålslev. Spara vätskan, det är grunden till såsen.

Sås:
Hacka citronmelissen (tag bort de grövsta stjälkarna). Lägg i den i buljongen och tillsätt citronsaft. Rör ut potatismjölet i vattnet och red såsen med blandningen. Ge såsen ett uppkok och häll den över fisken.

Servera med kokt potatis och sugar snap peas.

Kinsei
2009-03-06, 11:13
Jag brukar skära det halvtinade blocket i bitar och koka ungefär som Lady G föreslår. Men i stället gör jag en senapssås (fiskspad/buljong +redning +matlagningsgrädde +skånsk senap). Kokt potatis och grönsaker till, funkar perfekt i matlådan!

Civilrätt
2009-03-06, 11:30
kleta en rand i mitten (rikligt) av philadelphiaost och sedan in i ugnen + salt,vitpeppar.

JojjE_
2009-03-06, 11:58
Tina torsken i rumstemperatur.
Skär den i lagom stora bitar, och pensla/doppa sedan bitarna i ägg innan du rullar dom i [ströbröd+mjöl+salt&peppar].
Stek sedan bitarna i mycket smör.

Servera med potatismos och valfri sås som passar till ( hollandaise/ remoulad )

Blir jättegott =)

MyungChul
2009-03-06, 12:20
En dubbelpanering som du föreslår är mjöl följt av ägg sist ströbröd.

Tolkia
2009-03-06, 12:26
Oavsett anrättning, så kremera inte fisken. Det tar inte lång tid att förvandla torsk till papper, och något tråkigare finns knappt.