handdator

Visa fullständig version : Frågor angående räkor


derivata
2009-02-26, 15:39
Tjena, jag upptäckte nyss att räkor innehåller 20g protein/100g, vilket är bra eftersom jag gillar räkor. Det jag brukar göra är att hälla typ 10st i en skål och värma 7min i mikron, sen äter jag dem hela. Så det jag undrar är följande:

1. Hur mycket kan en räka väga ungefär?

2. är det farligt att äta räkor så som jag gör? d.v.s utan att skala och att bara käka dom som de är.

3. måste de tillagas på nått speciellt sätt eller duger mikron?

Detective
2009-02-26, 15:42
Utan att skala? Låter inte så gott :S

derivata
2009-02-26, 15:55
Utan att skala? Låter inte så gott :S

jo men det är skitgott :D bara att salta och lägga till lite dill, smakar asgott!

Lillputten
2009-02-26, 16:29
Tror inte att det är någon fara. Det enda är väl att du kanske får problem med magen av allt skal?

Icefire
2009-02-26, 16:35
Jag har bara ätit hela miniräkor, men det går ju hur bra som helst. Stora räkor har lite hårdare skal bara.
Räkor behöver inte tillagas innan man äter dem. Och tänk på att det mesta av proteinet finns i själva räkan. Men nu åt du ju skalet pga smaken vad jag förstod :)

derivata
2009-02-26, 16:38
Jag har bara ätit hela miniräkor, men det går ju hur bra som helst. Stora räkor har lite hårdare skal bara.
Räkor behöver inte tillagas innan man äter dem. Och tänk på att det mesta av proteinet finns i själva räkan. Men nu åt du ju skalet pga smaken vad jag förstod :)

nja äter med skal eftersom jag inte pallar skala :P

ravendb
2009-02-26, 17:48
Skal... hmm låter inte direkt kulinariskt, kanske kan börja "mixa" dom innan? :)

Handcuff
2009-02-26, 17:51
Om det är protein du jagar så finns det både billigare och bättre källor. Antar att dina kräkor är små eftersom du äter med skal...så säg att du får i dig 5g protein per räkmåltid.

Ser framför mig en slö tonåring? *rolleyes*

daks
2009-02-26, 18:37
Äter Du hela oskalade räkor med spröt, ögon och huvud med skölden?

Antar att du äter oskalade ägg också? Avokadoskal?

Annars kan man köpa skalade, men gillar Du skal så visst!

Detective
2009-02-26, 18:40
Kan inte riktigt greppa att det ska vara gott *spy*

derivata
2009-02-26, 18:56
Äter Du hela oskalade räkor med spröt, ögon och huvud med skölden?

Antar att du äter oskalade ägg också? Avokadoskal?

Annars kan man köpa skalade, men gillar Du skal så visst!


haha ja jag äter ögonen, benen och allt.

daks
2009-02-26, 19:13
haha ja jag äter ögonen, benen och allt.

Praktiskt!

Kanske Du ska bli kallskänka! Eller...

kelk
2009-02-26, 19:54
Tro det eller ej; men jag tänkte skapa en exakt likadan tråd igår. Kom upp en massor om djurfoder när man googlade på det. Utvinns inte glukosamin ur bl.a. räkskal? Eller är det någon dum myt jag köpt. :-)

zomban
2009-03-01, 14:09
*spy*

j2b
2009-03-01, 14:49
haha fy det låter inget vidare

Ganymedes
2009-03-01, 15:35
Ganymedes rekommenderar: http://www.swedishtrading.se/images/thumbs/586968774.jpg

Fast det klart, du skulle kanske äta upp påsen då? ;)

sz0
2009-03-01, 15:41
Ett skämt av trådskaparn antar jag?

Emil.o
2009-03-02, 14:25
Räkskal innehåller Spirulina (http://www.medicallink.se/news/showNews.cfm?newsID=3061).

Cohen
2009-03-02, 20:17
Tjena, jag upptäckte nyss att räkor innehåller 20g protein/100g, vilket är bra eftersom jag gillar räkor. Det jag brukar göra är att hälla typ 10st i en skål och värma 7min i mikron, sen äter jag dem hela. Så det jag undrar är följande:

1. Hur mycket kan en räka väga ungefär?

2. är det farligt att äta räkor så som jag gör? d.v.s utan att skala och att bara käka dom som de är.

3. måste de tillagas på nått speciellt sätt eller duger mikron?

Hoppas att du skojar. Tror inte att det är direkt farligt att äta räkor med skal, bara riktigt osmakligt. Räkor du köper är kokta och behöver alltså inte tillagas.

derivata
2009-03-06, 23:43
nej alltså jag kan svära vid att jag inte skojar, jag äcklas nästan inte av något. Skulle kunna sitta och kolla på 2 girls 1 cup medan jag käkar chokladglass..

GasseG
2009-03-07, 02:13
nej alltså jag kan svära vid att jag inte skojar, jag äcklas nästan inte av något. Skulle kunna sitta och kolla på 2 girls 1 cup medan jag käkar chokladglass..Du måste vara sjuk i huvudet! :)

Men jag förstår inte att det är så många som reagerar på att äta räkskal?? Det gör väl inget.....jag gör det också, dock inte huvudet. "Finäter" jag räkor och inte är speciellt hungrig så skalar jag såklart men det där tunna skalet gör ju inget.

Någon skrev på första sidan att räkor behöver man inte tillaga in förtäring? Jag har nog aldrig sett okokta räkor annat än på TV, de kokas ju innan de kommer i hamn så min fråga är var du har köpt räkor Icefire.

timoat
2017-02-20, 16:16
jag har precis börjat med detta, äter dock inte huvudet, men resten går hurbra som helst, det är riktigt gott! har alltid tyckt det verkade äckligt men det är det inte, testa nästa gång ni käkar räkor. Jag kör oskalade 70/90. doppa dem i citron med lite creme fraiche och hackad rödlök. äter inte mer än 500g påse, och ca 1/3 med skalet kvar. det blir runt 100 g skalade

verkar ha lite hälsofördelar med, men även lite frågetecken. Räknar med att grub kommer in och förstör det roliga snart! ;)


https://forums.t-nation.com/t/shrimp-shells-for-health/100718

exevision
2017-02-20, 16:52
Du äter även räkans avföring som finns kvar i dess tarm då?

dmoller
2017-02-20, 17:54
Denna tråden ger mig kväljningar. vad i helvete..?

timoat
2017-02-20, 19:35
Du äter även räkans avföring som finns kvar i dess tarm då?

yep

Yuma
2017-02-20, 19:38
https://media.tenor.co/images/ddbb2d7eee3a382a2cd2abaec6fb89a2/raw

Chok Dee
2017-02-20, 19:41
Den enda nackdelen jag ser ( förrutom att det låter äckligt med skal)

Är att det kanske rispar lite extra gött när man skiter ut dem igen :laugh:

Wzup2u
2017-02-20, 23:13
Grub snackade ju nyss om räkor och syra haha...

http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=230290

Prost
2017-02-21, 13:03
Åt 1kg räkor, givetvis Med skal förra söndagen. Skulle ladda upp bild men man var tydligen tvungen att länka..

Började med detta efter att jag ätit hela friterade räkor på thaibuffé och det var krispigt och gott, jag lagade mina i ugn. Jag fick inte gikt direkt dagen efter så det är completely safe bros! Broscientifically proven factz.