handdator

Visa fullständig version : Lätt&lagom Omega 3


Chosen
2003-07-26, 16:07
Va tror ni?, bara ett nytt marknadsknep att lägga in Omega 3 i produktnamnet (givetvis även i produkten men ni fattar) eller ett förhållandevis "nyttigt" smör?
:notme:

Innehållsförteckning:

Per 100 g (ca 1 dl)
och vitaminer i procent av RDI*
Energivärde 1550kJ/370 kcal
Protein 3,5 g
Kolhydrat 0,5 g
Varav sockerarter 0,5 g
Fett 40 g
varav mättat fett 14 g
enkelomättat fett 17 g
fleromättat fett 7 g
varav EPA + DHA 0,7 g
Kolsestrol 70 mg
Kostfiber 0 g
Vitamin A 900 µg(110% av RDI*)
Vitamin D 7,5 µg(150% av RDI*)
Vitamin E 5 mg (50% av RDI*)

mer info:
http://www.arla.se/templates/Product.aspx?id=2115&ProductID=247

Kimo
2003-07-27, 10:15
Av de 40 procenten fett är ju bara 0,7 g Omega-3-fettsyror. Mitt tips är att dumpa smöret helt, kör på bredbar ost (mellan 4% och 8% fett + bra med protein) och käka Omega-3 kapslar alternativt krossadelinfrön, linfröolja, lax och makrill. Har inte haft smör i kylskåpet på över ett år nu, det funkar utmärkt.

Tompi
2003-07-27, 10:22
Ett smörgås margarin kan aldrig bli tillräckligt nyttigt för att det ska vara värt att sätta på sin macka!

keeke
2003-07-27, 12:04
MMM messmör :eating: :eating: :hbang:

King Grub
2003-07-27, 13:04
Originally posted by keeke
MMM messmör :eating: :eating: :hbang:

http://www.dvdtalk.com/forum/images/smilies/drool.gif

*Flash*
2003-07-27, 13:11
Men om man nu vill ha margarin på mackan? Vilken sort ska man ha dårå?

King Grub
2003-07-27, 13:13
Om du nu måste ha matfett på smörgåsen är både ovannämnda och Becel Pro-Active "bra".

Diana
2003-07-27, 13:15
de e becel(den minsta) som bytt namn tioll lätt o lagom omega 3

King Grub
2003-07-27, 13:17
Originally posted by Diana
de e becel(den minsta) som bytt namn tioll lätt o lagom omega 3

Ok. :cheers: Då är valet ännu enklare.

Chosen
2003-07-27, 13:25
Originally posted by Kimo
Av de 40 procenten fett är ju bara 0,7 g Omega-3-fettsyror. Mitt tips är att dumpa smöret helt, kör på bredbar ost (mellan 4% och 8% fett + bra med protein) och käka Omega-3 kapslar alternativt krossadelinfrön, linfröolja, lax och makrill. Har inte haft smör i kylskåpet på över ett år nu, det funkar utmärkt.

Innehåller makrillfile i tomatsås omega 3 med?, isåfall var det ju helt meningslöst att ens fundera på detta smör :smash:

Äter ju gott om makrill på mackan (inget annat) redan så. :em:

Hmm, eller var det Omega 3 i all "fet" och nyttig fisk t.o.m?

King Grub
2003-07-27, 13:31
Originally posted by Chosen
Hmm, eller var det Omega 3 i all "fet" och nyttig fisk t.o.m?

Ja. Oftast är den feta fisken billigast också: makrill, strömming, sill, lax, sardiner.