handdator

Visa fullständig version : Kcal vs Kcal - resultat?


BigDwarf
2009-02-12, 02:39
Om jag är en människa som inte tränar el utför några fysiska aktiviteter, vad blir det då för skillnad på att äta.

Kost bestående av tex snabbmat, mackor på kvällen, och hamna på ungefär precis på dagsbehovet (säg 2200kcal)

Kost bestående på bra nyttig mat, kolhydrater, bra protein, grönt, nötter, olja osv som vi säger också hamnar på dagsbehovet (2200 kcal)

Blir det några skillnader kroppsmässigt!? Jag förstår att man antagligen kommer må mkt bättre av alternativ 2, men vad mer blir skillnaden!?

Anton Fräs
2009-02-12, 02:44
Skillnaden blir att du tillgodoser kroppens behov bättre med alternativ 2. Men tillgodogör du all den näring du behöver på låt oss säga 1800 kcal så gör det inte mycket ont att slänga i sig 400 kcal med "sämre" käk. Sedan kan du ju alltid ha vissa undantag i kosten utan att få panik, en negerboll om dagen kanske inte är optimalt (långt ifrån) men gott är det! Har man dessutom stor kaloribudget, 3000+ exempelvis, spelar det verkligen inte stor roll.

Eddie Vedder
2009-02-12, 07:20
Ja din kropp kommer utan tvekan utvecklas på olika sätt efter en lång tid med värdelös kost jämfört med en hälsosam kost.

Lång tid med alldeles för dåligt näringsintag, mycket socker m.m. kommer så småningom märkas. Den bedrövliga kosten lär innebära en mer ogynnsam blodfettsprofil, inte omöjligt med mer visceral fettansamling, sämre insulinkänslighet o.s.v.

Även om kaloribalansen är grunden så är den inte "ensamt rådande" för kroppens utveckling.