handdator

Visa fullständig version : Gi:t på potatis


John M
2003-07-22, 19:55
Hur kommer det sig att kokt, kyld och sedan återuppvärmd potatis har ett gi på 33, medan vanlig kokt potatis har ett gi på närmare 80?

Berry
2003-07-22, 20:06
kolhydraterna blir till resistent stärkelse, som är mycket långsammare är ursprungskolhydraterna i potatisen.

tortured
2003-07-22, 20:51
om man inte värmer upp potatisen igen då? är det samma då? kall potats med ketchup - :hbang:

Berry
2003-07-22, 21:33
japp! bara att käka på :eating:

Ozz
2003-07-22, 22:21
om du inte värmt upp den väldigt snabbt igen när du tagit den ur frysen kommer den även att smaka väldigt sött.

Sverker
2003-07-23, 06:15
Bifogar en länk om stärkelsen:
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?s=&threadid=8718&highlight=kattunge

King Grub
2003-07-23, 07:06
Originally posted by Sverker
Bifogar en länk om stärkelsen:
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?s=&threadid=8718&highlight=kattunge

Jag var tvungen att följa den där länken och se vad ordet "kattunge" hade med saken att göra. :)

John M
2003-07-24, 18:59
OK så det är så det ligger till