Visa fullständig version : Gi:t på potatis
Hur kommer det sig att kokt, kyld och sedan återuppvärmd potatis har ett gi på 33, medan vanlig kokt potatis har ett gi på närmare 80?
kolhydraterna blir till resistent stärkelse, som är mycket långsammare är ursprungskolhydraterna i potatisen.
tortured
2003-07-22, 20:51
om man inte värmer upp potatisen igen då? är det samma då? kall potats med ketchup - :hbang:
japp! bara att käka på :eating:
om du inte värmt upp den väldigt snabbt igen när du tagit den ur frysen kommer den även att smaka väldigt sött.
Bifogar en länk om stärkelsen:
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?s=&threadid=8718&highlight=kattunge
King Grub
2003-07-23, 07:06
Originally posted by Sverker
Bifogar en länk om stärkelsen:
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?s=&threadid=8718&highlight=kattunge
Jag var tvungen att följa den där länken och se vad ordet "kattunge" hade med saken att göra. :)
OK så det är så det ligger till
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.