handdator

Visa fullständig version : nötfärs 20% fett!?


johan karlberg
2009-02-02, 19:26
köpte billig nötfärs ( vilket jag ångrar nu) som är 20% fett, hittar inget näringsinnehåll på skiten, någon som vet hur mkt kcal det är i den?

usch blir att köpa finare färs sen :) benbitar i skiten.. men kan inte slänga maten ju.

Onigiri
2009-02-02, 19:46
Cirka 250 per 100g har jag för mig.

Sverker
2009-02-02, 19:47
Benbitar ?

Hålen man pressar köttet genom är små, d < 3 mm eller så. Är du säker på att det är benbitar med i ?

C.E.J.
2009-02-02, 19:53
Weeell... Kollar man på SLV har de två exempel där, en med 15% fett och en med högst 10%. Båda har en proteinhalt på ~20% och inga kolhydrater. Skulle då säga att din köttfärs har ett energiinnehåll på 260kcal/hg.

mikaelj
2009-02-02, 20:07
20g fett * 9 kcal/g = 180 kcal
(ca) 20g protein * 4 kcal/g = 80 kcal

Ger alltså 260 kcal/100g. Räknas ut på samma sätt för hårdost (30g protein) och fisk (15g protein).

Chrillee
2009-02-02, 20:31
Det är väl inget fel på den nötfärsen. Funkar alldeles utmärkt.

johan karlberg
2009-02-02, 20:45
Benbitar ?

Hålen man pressar köttet genom är små, d < 3 mm eller så. Är du säker på att det är benbitar med i ?

mjo, kan inte tänka mej att det va nåt annat iaf.. hårda bitar va med.. inte mycket alltså, men känns som att en liten bit är alldeles för mkt :)

Weeell... Kollar man på SLV har de två exempel där, en med 15% fett och en med högst 10%. Båda har en proteinhalt på ~20% och inga kolhydrater. Skulle då säga att din köttfärs har ett energiinnehåll på 260kcal/hg.

aha det är bara lägga till för skillnaden i fett procent. tack!

Det är väl inget fel på den nötfärsen. Funkar alldeles utmärkt.

jasså, minns inte att du varit här på middag.

och hur vet du ens vilken färs jag har köpt?:whipped:

Hemi
2009-02-02, 20:52
Var extra noga med att hälla, krama ur fettet när du stekt så blir det väl lite bättre om det var det som var problemet.

M|cke
2009-02-02, 21:14
jasså, minns inte att du varit här på middag.

och hur vet du ens vilken färs jag har köpt?:whipped:

Skulle tro att han snarare menade att färs med 20% fett inte är dålig färs....

saab900
2009-02-02, 21:20
Jag stalkar dig, jag vet vad du köper för färs :D

Det mesta fettet brukar ju hamna i stekpannan, sen är det ju bara att hälla av det vartefter. Blir alltid torr färs när jag steker till köttfärssås. Benbitar tror jag inte att det är, snarare senor. Samma fenomen om man köper irländsk lövbiff för 89 kr/kg på Willys, brukar vara ett par tjocka senor i köttet, och tjocka bitar *spy*

johan karlberg
2009-02-02, 21:41
Skulle tro att han snarare menade att färs med 20% fett inte är dålig färs....

kan ju varit så han mena, men min poäng var inte att 20% fetthalt på färs inte är problemet utan att den var osmaklig när det knapra i munnen på mej :D

Var extra noga med att hälla, krama ur fettet när du stekt så blir det väl lite bättre om det var det som var problemet.

nä spelar ingen roll med fettet, utan det var bara att jag ville räkna lite kcal..

Brooklyn
2009-02-02, 21:53
går även att koka köttfärsen innan man steker den för att "magra" av den lite.

Mourten
2009-02-03, 07:21
Jag köper alltid blandfärs med 17% fett, tycker de är bra. Mer kcal :)

Ignatius72
2009-02-03, 09:30
går även att koka köttfärsen innan man steker den för att "magra" av den lite.

Det låter som ett sjukligt beteende att koka köttförsen innan man ska steka den för att få ner fettprocenten lite.

Rahf
2009-02-03, 10:05
Det låter som ett sjukligt beteende att koka köttförsen innan man ska steka den för att få ner fettprocenten lite.

Sjukligt beteende och deffdieter brukar gå hand i hand, sett utifrån ett Svensson-perspektiv.

Slartibartfast
2009-02-03, 10:17
Det låter som ett sjukligt beteende att koka köttförsen innan man ska steka den för att få ner fettprocenten lite.

+1

Varför inte bara köpa 10% färs?

Ignatius72
2009-02-03, 10:19
Sjukligt beteende och deffdieter brukar gå hand i hand, sett utifrån ett Svensson-perspektiv.

Nu har det iofs inte pratats deff i denna tråd. Men beteendet blir inte mindre sjukt ur ett deffperspektiv.

Brooklyn
2009-02-03, 10:24
Det låter som ett sjukligt beteende att koka köttförsen innan man ska steka den för att få ner fettprocenten lite.

läste tipset av vår egen eddie vedder ;)
har aldrig gjort så själv, och kommer heller inte göra det.
tyckte bara grabben verkade så sorgsen att just färsen hade 20%fett...

Rahf
2009-02-03, 11:08
Nu har det iofs inte pratats deff i denna tråd. Men beteendet blir inte mindre sjukt ur ett deffperspektiv.

Responsen var ju för att kalorinoja oftast inträder vid deff. Står man och sysslar med det under ett helt vanligt leverne så kanske jag blir lite fundersam, men alla gör som de själva vill. Så länge man mår bra så :D.

Hemi
2009-02-03, 11:58
går även att koka köttfärsen innan man steker den för att "magra" av den lite.

Så kan man göra med julskinkan också för att bli av med salt, man kan göra det flera ggr innan.

I Sverige är köttfärsen annorlunda än på en del andra ställen där man måste hälla och trycka ur fettet noga annars är det helt vidrigt, fast kokat har jag aldrig gjort.

johan karlberg
2009-02-03, 12:12
går även att koka köttfärsen innan man steker den för att "magra" av den lite.


jo visst men om det var att färsen skulle vara för "fet" så skulle jag ju inte köpt den, utan nu var det ju bara för att jag ska kunna hålla någorlunda koll på kcal..

sen om man kokar den så har du ju inte en aning om hur mkt kcal som försvinner isf.

Simon28
2009-02-04, 19:13
köp Fransyska eller innanlår sen mal du den! innanlår cirka2.5%,fransyska 3.5%

mikaelj
2009-02-04, 19:59
Givet ett kaloriunderskott, är det verkligen mer gynnsamt ur viktnedgångssynpunkt att äta en lägre andel fett till förmån för t.ex. kolhydrater (vid samma energiintag).

Dajollee
2009-02-05, 10:12
har också fått hårda bitar i färsen. kanske brosk.

gjort jävligt ont i tänderna!!