handdator

Visa fullständig version : Vitt bröd


Larsson85
2009-01-25, 22:32
Jag har länge försökt att hålla mig till att äta grovt bröd, men varje gång jag smakar lite vitt bröd så kommer jag på hur mycket godare det egentligen är med vitt bröd. Inget går t.ex upp mot en tunnbrödsrulle med ost i. Eller ett hederligt polarbröd.

Hur gör ni, håller ni er till grovt bröd, eller är det vitt bröd som gäller för er?

jwzrd
2009-01-25, 22:36
Jag är bAhg nog att inte gilla vanligt vitt bröd (om vi snackar vanlig formfralla/skånska bullar). Det godaste random-brödet i affären är finskt rågbröd.

Frillan
2009-01-25, 22:37
Rostade mackor med mycket ost (stark). Vanliga vita.

shayne
2009-01-25, 22:37
Grovt bröd är godare, speciellt om man rostar det.

bubbe
2009-01-25, 22:39
Malaxlimpa *drool*

Fast det är väl mer som delikatess när sådan går att köpa öht.

Vanligtvis lingon-goda (heter den så?).

jwzrd
2009-01-25, 22:42
Malaxlimpa *drool*

Fast det är väl mer som delikatess när sådan går att köpa öht.

Vanligtvis lingon-goda (heter den så?).

Lingon-grova faktiskt =)

Vi vet alla varför du gillar den.

Seaturtle
2009-01-25, 22:42
det enda riktigt goda vita brödet är baguette, resten föredrar jag inte över mörkt bröd.

bubbe
2009-01-25, 22:44
Lingon-grova faktiskt =)

Vi vet alla varför du gillar den.

Grova....

Lyfter lingon och blir grov.

Ignatius72
2009-01-25, 22:45
Jag är inte särskilt förtjust i vitt bröd, lite för klent med tuggmotstånd. En formfranska är ju nästan bara luft.

mikaelj
2009-01-25, 22:47
Grovt som i fiberrikt?

Det bästa brödet är förmodligen vitt surdegsbröd, utan växtskal och utan fytinsyra. Väldigt vanligt i Polen.

kalajset
2009-01-25, 22:51
Jag röstade på "Äter både, men mest grovt", fast inser såhär i efterhand att det var ett förhastat beslut. Kvar i "mörkt-bröd-tänkandet" från några år tillbaks när jag åt iaf fyra skivor mörkt bröd dagligen. Det ser lite annorlunda ut i dagens läge. För det första äter jag i princip aldrig bröd längre, och äter jag bröd är det antingen för att få i mig lite extra kalorier under bulk, eller som ett mellanmål när jag inte har något annat hemma. Och då är det i 99% av fallen ljust formbröd som gäller. Gott att rosta, (vilket jag nästan alltid gör), och ligger bra till i pris. Godast är dock utan tvekan mörkt bröd av alla dess sorter. Lingongrova som redan nämts, och såklart Fazers skepparhalvor är två givna favoriter. *drool*

regus
2009-01-25, 22:52
Vitt bröd är inåthelvete gott. Om det inte är torr formfranska/limpa.
Grovt bröd är också inåthelvete gott.

jag kan inte bestämma mig.

J.V
2009-01-25, 23:01
Vitt bröd. All day, every day.

isterbuk
2009-01-25, 23:29
Rostat grovt bröd = klad mage :)

Exhale_
2009-01-25, 23:41
Rostat vitt bröd efter träning och då gärna med messmör. Annars knäckebröd ftw :D

Scratch89
2009-01-25, 23:59
Magen packar ihop om jag äter för grovt bröd. Det blir mest rostat bröd och Lingongrova.

Turbonisse
2009-01-26, 09:55
Skogaholmslimpa för hela slanten :)

Floddan
2009-01-26, 10:01
Vittbröd eller bröd som inte är för grovt är överlägset godast. Jag försöker att inte äta bröd så mycket men gött är det.

Anconeus
2009-01-26, 10:10
Det komiska är att jag aldrig börjat äta bröd ordentligt. I wasn't born that way. Kanske är jag bara för lat för att bre!? Däremot har jag alltid haft en fäbless för 500g:s burkar med keso som förtärts med sked. Jag äter kanske bröd en gång i veckan om ingen påminner mig om att möjligheten existerar. Då blir det finskt rågbröd e dyl. Vitt bröd kräver ju sån förbannat hög förbrukning för att inte bli dålig innan man tagit sin tredje skiva.

King Grub
2009-01-26, 10:26
Bröd är min största enskilda kolhydratkälla. Det kanske blir 50/50 grovt/vitt bröd. Att bara äta grovt bröd vore väldigt dåligt, om inte annat för magen.

Aliso
2009-01-26, 10:26
2-3 mackor med mörkt bröd till frukost samt en hel rund knäckemacka (delas vanligtvis upp i 4 för att variera påläggen ;-) ). Kanske lite mer knäckebröd till kvälls/natt målet då jag äter sådant. Äter väldigt sällan bröd under dagen, men visst ibland blir det någon baugette. Vitt bröd är gott ibland, men jag tröttnar rätt fort på det.

Så mest knäckebröd, sedan grovt bröd och ibland vitt bröd med extra luft.

Yankeee
2009-01-26, 10:34
Äter bara knäckebröd hemma. Till lunch eller om jag äter någon annanstans brukar det bli mjukt och ofta vitt bröd.

saab900
2009-01-26, 10:37
Jag äter endast vitt bröd. Har inte mycket val eftersom magen ballar ur annars, men innan detta hände åt jag gärna lingongrova och grovt rågbröd. Så skulle jag få välja skulle jag äta grovbröd för att det är godare.

sissa
2009-01-26, 12:22
Tycker om båda, men äter mer grovt än ljust. Skulle dock inte vilja vara utan ljust, det är gott ibland!

young_george
2009-01-26, 13:20
Äter bara knäckebröd, vad går det under?

King Grub
2009-01-26, 13:22
Knäckebröd är mer fullkorn än vad något mjukt fullkornsbröd är.

mangs
2009-01-26, 13:29
Jag äter en mix av alla möjliga bröd men jag tror faktiskt att mörka,grova bröd är överskattade. Många äter dessa i tron om att de gör ett mycket nyttigare val jämfört med random vitt bröd. Pga detta kan de ju istället unna sig något "godare/onyttigare" pålägg eller varför inte en extra macka.

Jag gillar de flesta orters bröd men väljer numera primärt efter smak/konsistens före nyttighetsfaktor.

C.E.J.
2009-01-26, 13:34
Äter inte bröd nu, gör jag det blir det väl mest "mörkt bröd" - knäckebröd och "Leva". Men skulle nån fixa färskt grekiskt/italienskt lantbröd till mig varje dag skulle jag nog äta det... och bli fet :D

LadyG
2009-01-26, 13:43
Äter inte så mycket bröd, men när det blir av blir det för det mesta grovt.

Alfred Nobel
2009-01-26, 19:49
Ute på lunchresturanger äter jag oftast grövre frallor eller det bröd som serveras och hemma blir det "gott & gräddat", "lingon grova", "pågen längtan" eller "hålkaka"...

Om jag äter vit pasta, vitt ris eller potatis brukar det bli grövre bröd. Annars spelar det ingen roll!

Godast är baguette eller danskt rågbröd!

Icefire
2009-01-26, 20:02
Bakar mycket eget, det blir nästan alltid halvgrova bröd. Gärna med frön och sånt i.
När det gäller köpebröd tycker jag att vitt bröd bara gott när det är riktigt, riktigt färskt. Riktigt grova bröd som man får på uteställen ibland kan jag äta ihjäl mig på, det är ruskigt gott. Hårt bröd, särskilt havreknäcke, är också bra.

vildängel
2009-01-26, 20:11
Jag bakar också mest eget, halvgrovt bröd. När jag köper bröd blir det knäckebröd. Har man väl vant sig vid hembakat är det väldigt få köpebröd som är riktigt goda tycker jag.

stridis
2009-01-26, 20:22
Jag är inte kinkig när det gäller smak men jag måste säga att jag är lite kinkig när det gäller konsistens! Formfranska går jävligt bort, jag vill ha lite tuggmotstånd annars är det inte riktigt bröd. Men jag vill inte ha en tegelsten som inte går att svälja och som bara växer i munnen.

shut teh face
2009-01-26, 21:07
Jag gillar väldigt grova bröd som man kan köra massa tomat, paprika, keso eller starka ostar och helst skinka+korv samtidigt. Det är gött. Favoriten är grovt bröd, hemmagjord potatissallad och hamburgerkött (tunna skivor).

Men vitt bröd är också gott, men då ska det vara fet ost och mycket bregott, eller marmelad. Favoriten här är ciabatta med smör, ost och gul paprika.

Shajjn
2009-01-26, 21:30
Det blir mest rostat bröd och Lingongrova.

Same. Fast grovt bröd är jävligt gott också. Går lite i perioder det där.

Brooklyn
2009-01-26, 21:56
när jag väl köper hem bröd (mjukt) så köper jag mörkt bröd, tycker det är mycket godare,
dock så äter jag en hel del kycklingsallad på diverse pizzerior och då kan man ju inte motså pizzabrödet som man brukar få med :eating:!!!

joriice
2009-01-26, 23:09
Pågens bröd är goda. Jag äter lite mer vitt/halvgrovt än grovt bröd hursomhelst.

Cerberus
2009-01-26, 23:32
äter nästan bara polarbröd extrem, men om ja bara ska gå på smak skulle de nog bli någon form av halvgrovt bröd a la lingongrova eller fazer-bröd...mmmm.

Scratch89
2009-01-27, 00:05
Idag kom min bättre hälft hem med Skogaholmslimpa. Satana vad gott det är att rosta!

kungconny
2009-01-27, 00:06
Formfranska + marmelad+ gräddost. Gott? o ja!!!
Nyttigt? kan väl ifrågasättas :D

ceejay
2009-01-27, 00:07
Marmelad <3

äter all sorts bröd, skiter i om d e mörkt eller vitt :D

Kreh
2009-01-27, 00:08
Äter sällan (aldrig) bröd. När jag väl äter vill jag ha vitt.

Chrillee
2009-01-27, 00:19
Äter inte bröd normalt sett, men fick en prästost av mor min nu så ska nog köpa vita Polarbröd nu och käka med ost på, riktigt gott. *drool*

Factory
2009-01-27, 21:49
har köpt ett grovt bröd ett tag nu som jag tyvär glömt namnet på, men det är helt underbart gott att rosta!
Äter mest grovt, men slinkler la ner ett vitt bröd lite då och då ;)

Onigiri
2009-01-27, 22:02
Ja det där finska rågbrödet är kanon, Tar en kvart att äta segdegen och man blir mätt som en gris. Iallafall jag.

RandomC
2009-01-27, 23:12
Jag älskar bröd, särskilt tjejens hembakade. Varje gång jag lyckas komma över en limpa vaktar jag den avundsjukt och ransonerar så att den ska räcka så länge som möjligt.

Torwald
2009-01-27, 23:35
Jag äter ganska mycket bröd, men bara grovt. Gillar inte vitt, så det äter jag helst inte. Med vitt menar jag typ formbröd då. Finns ju mer finurliga brödsorter som är vita - de funkar!

Osten80
2009-01-28, 09:36
Min mage gillar, även fast det är gott, inte grovt bröd, så det blir vitt för min del.

enraged
2009-01-28, 09:41
Har börjat käka lingon-grova nyligen och det är jävligt gott faktiskt. Fast hyfsat nybakad luftig baguette är också najs.

Dan S
2009-01-28, 11:21
Grovt som i fiberrikt?

Det bästa brödet är förmodligen vitt surdegsbröd, utan växtskal och utan fytinsyra. Väldigt vanligt i Polen.


Bäst i vad? Hur tänker du nu egentligen? Det beror väll helt på vad man vill åt med sitt bröd? Bukfylla, energi eller annat? :confused:

Alfred Nobel
2009-01-28, 16:22
Ligger sjuk i maginfluensa = formfranska med smör och marmelad eller smör och kaviar :) så lättätet