Martin Löwgren
2009-01-21, 13:58
PROTEIN VEGETARISK BOLOGNESE
Sojafärs
Casa Di Luca Spagetti
Knorr´s bolognese-kryddmix
Gul lök
Krossade tomater
Olivolja
Vatten
Tillagning: Koka pastan enligt paketet och samtidigt fräser du löken och när den fått lite färg lägger du i sojafärsen. Häll i 2dl vatten och 1dl olivolja och låt puttra några minuter. Häll därefter på önskad mängd krossade tomater och vatten beroende på val av konsistens. Avsluta med att blanda i lite Knorr´s kryddmix. Enligt Knorr ska hela paketet hällas i men det behövs absolut inte och är dessutom inte så nyttigt så blanda i lagom.
Eftersom sojafärs är så enormt torrt löser man detta genom att hälla i vatten och olivolja (och på köpet får man en bolognese innehållande massa fleromättade, nyttiga fetter) vilket ger en väldigt härlig och god konsistens.
Gillar man inte sojafärs (jag älskar det) så torde de fungera lika bra med mager nötfärs. Casa Di Luca spagettin är enligt mig den absolut godaste pastan på marknaden och har desstom ett extremt högt proteinnehåll, vilket också sojafärsen har.
Maträtten innehåller fullvärdigt protein, långsamma kolhydrater, fibrer, omega 3,6 och andra fleromättade nyttiga fetter - helt enkelt en komplett måltid.
/Axon
Sojafärs
Casa Di Luca Spagetti
Knorr´s bolognese-kryddmix
Gul lök
Krossade tomater
Olivolja
Vatten
Tillagning: Koka pastan enligt paketet och samtidigt fräser du löken och när den fått lite färg lägger du i sojafärsen. Häll i 2dl vatten och 1dl olivolja och låt puttra några minuter. Häll därefter på önskad mängd krossade tomater och vatten beroende på val av konsistens. Avsluta med att blanda i lite Knorr´s kryddmix. Enligt Knorr ska hela paketet hällas i men det behövs absolut inte och är dessutom inte så nyttigt så blanda i lagom.
Eftersom sojafärs är så enormt torrt löser man detta genom att hälla i vatten och olivolja (och på köpet får man en bolognese innehållande massa fleromättade, nyttiga fetter) vilket ger en väldigt härlig och god konsistens.
Gillar man inte sojafärs (jag älskar det) så torde de fungera lika bra med mager nötfärs. Casa Di Luca spagettin är enligt mig den absolut godaste pastan på marknaden och har desstom ett extremt högt proteinnehåll, vilket också sojafärsen har.
Maträtten innehåller fullvärdigt protein, långsamma kolhydrater, fibrer, omega 3,6 och andra fleromättade nyttiga fetter - helt enkelt en komplett måltid.
/Axon