handdator

Visa fullständig version : Glutenallergiker - kost


InHouse
2009-01-19, 19:04
Hej nu är det så att jag satt och läste runt lite på forum etc, och kom då fram till att kosten är den största delen av träningen och viktökningen ( muskelmassa ).

Och då har jag försökt hitta ett bra Kostschema som man kan försöka följa någerlunda. Men nu är det så att man är glutenallergiker och vissa saker är inte så passande då för mig.

Så det hade varit snällt om man kunde fått lite olika tips på vad man ska ha i sig då till:
Frukost
Lunch
Mellanmål
Middag
Kvällsmål

Surfade runt lite och hittade då hur Ryan Raynolds tränade inför filmen Blade: Trinity http://www.sixpacknow.com/ryan_reynolds_workout.html

En fråga till jag har då är ju vad svenska översättningen eller motsvarigheten är till oatmeal. Är det glutenfritt tro ?

Tränar styrketräning 3 gånger i veckan och springer 2 gånger i veckan.

Jag får tacka så mkt på förhand

Sverker
2009-01-19, 19:10
Oatmeal är havregryn.

Det pågår diskusioner ifall vuxna glutenintoleranta tål havre eller inte. Jag vågar inte svara på den frågan:(

WHITEFOLKS
2009-01-19, 19:13
Bör inte vara några större problem att vara glutenallergiker och bygga muskler.

Strunta i att hitta ett kostschema som funkar, gör ett som passar för dig istället.

Torwald
2009-01-19, 19:14
Oatmeal är havregryn.

Det pågår diskusioner ifall vuxna glutenintoleranta tål havre eller inte. Jag vågar inte svara på den frågan:(

Jag tror det råder någon sorts konsensus om att det är ofarligt för vuxna intoleranta. Däremot är de flesta varumärkens havregryn inte fri från vete och andra sädesslag. Mig veterligen är det fortfarande bara Semper som säljer helt ren havre. Den är dyrare, men ändå ganska billig, tycker jag, jämfört med andra glutenfria produkter.

Jag äter havre helt utan problem, och skulle rekommendera andra att göra det också. Bra tillskott i kosten.

/Glutenintolerant

Torwald
2009-01-19, 19:17
För övrigt har jag lite svårt att se hur det kan vara ett problem att få ihop vettig mat som glutenintolerant. Personligen drabbas jag nästan aldrig av problem som är relaterade till det, jag menar den enda maten man i vardagen har svårt att komma undan med är ju snabbmat, och till och med då finns det ju oftast alternativ.

Med undantag för pasta lagar jag i stort sett aldrig mat med "specialprodukter" utan jag ser till att laga mat som jag tål istället. Jag tycker inte att det är särskilt svårt om man använder bra råvaror. Lagar mycket mat med risk och potatis och andra rotfrukter, mycket fisk och fågel och en del fläsk- och nötkött. Äter relativt mycket mjölkprodukter också.

Som sagt, ät på och kör hårt.

WHITEFOLKS
2009-01-19, 19:20
För övrigt har jag lite svårt att se hur det kan vara ett problem att få ihop vettig mat som glutenintolerant. Personligen drabbas jag nästan aldrig av problem som är relaterade till det, jag menar den enda maten man i vardagen har svårt att komma undan med är ju snabbmat, och till och med då finns det ju oftast alternativ.

Med undantag för pasta lagar jag i stort sett aldrig mat med "specialprodukter" utan jag ser till att laga mat som jag tål istället. Jag tycker inte att det är särskilt svårt om man använder bra råvaror. Lagar mycket mat med risk och potatis och andra rotfrukter, mycket fisk och fågel och en del fläsk- och nötkött. Äter relativt mycket mjölkprodukter också.

Som sagt, ät på och kör hårt.

+1 på dig. Tycker det verkar vara väldigt vanligt med glutenallergiker som ska hålla på och äta massa "Glutenfritt" istället för att bara äta saker som inte innehåller gluten naturligt.