handdator

Visa fullständig version : skum ryggsträckning


svamptroll
2009-01-16, 12:35
hejsan har under en längre tid haft problem med hela mittaxel parti. framförallt bröstryggen o rotator kuffarna, har inte kunnat köra seriös överkropps träning på typ ett år o kampsports träningen har oxå hamnat på is.

det har hela tiden blivit bätte iom ja gått till flera specialister som kunnat knuffa mig åt rätt håll med rehab träningen. har även lärt mig mycket från internet via tex sherdog och t.nation med artiklar från massa kunnigt folk.

men sen för typ 4månader så sträckte jag(förmodar jag) en muskel i bröstryggen vid ett lyft på jobbet. vi lyfte en färdig monterad byggställning, det konstiga var att ja var i en bra position för att lyfta när det bara kändes i ryggen, gjorde inte så ont o ja kunde slutföra det.

men efter det så har det återkommit ibladn, särskillt vid tex marklyft om ja inte drar ion stången ordentligt mot kroppen.(alltså när stången väl lättat från marken, ja vet att man ska börja med stången på mitten av foten)

så nu i söndags körde ja lite lätta frivändningar med hantlar, det hade gått bra tidigare så ja trodde det var lugnt.
men efter första settet på vändter sida så kände jag av lite i ryggen så ja la ner.

sen i tisdags kände ja att det var stelt runt ryggraden ganska precis i mitten av ryggen.
gör itne direkt jätteont men ja känner att om ja vrider mig eller allmänt böjer ryggraden så känner ja av lite där,

har typ alltid haft ryggproblem har tex 2diskbråck i ländryggen o ja tror mina axel problem kommer från ryggen med, har alltid haft dålig hållning vilket jag börjat jobba på sensaste året.

idag känns smärtan ganska exakt som när ja sträckt nacken fast längre ner.

jag tänkte nu vila från mina tunga lyft dvs marklyft o knäböj, eller tunga har dom inte varit på nästan ett år. lyfte 160kgx1 i mark o 120x1 knäböj som mest innan ja fick bryta. nu kör ja mark runt 100x5 o böj 5x5 80 typ.

täntke bara köra mina axerl rehab och lätta kabel rod osv,

jag täntke om det är nån här med några andra bra tips som kan hjälpa?

svamptroll
2009-01-16, 13:28
mina axel problem började ungefär såhär

http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=122031

men nu är det mest att jag lätt blir överansträngd i baksida axlar samtärväldigt svag,
jag kör denna rehab plan

http://www.youtube.com/watch?v=A0ONHZmsFec

kan verka skumt at ja följer en random rehab från internet, men faktum är att den har hjälpt mig mer än nåt program ja fått fårn sjukgymnaster eller naprapater ja gått till.