handdator

Visa fullständig version : Frågor kring trötthet och kaloriunderskott


Brock
2009-01-15, 10:10
Har börjat med min ”deffkur” i söndags vilket innebär att jag äter mindre än vanligt och försöker hålla mig till den nyttiga maten. Skippar onyttiga produkter och även sprit så långt det går. Möjligt att det blir en sup varannan helg men bortsett från det så blir det inga synder.

Träningen består av styrketräning tre-fyra gånger i veckan (en dagsvila mellan) som inleds med 15 minuter på crosstrainern varje gång, som uppvärmning typ. Förutom det cyklar jag till och från jobbet varje dag vilket är 11 km om dagen.

Frukosten består oftast av två mackor med bregott och skinka och mjölk på det. Till lunch blir det ofta någon av fryssopporna eller en stor sallad uppdelad på två dagar, det kan även bli sushi eller någon husmanskost ute på stan. Det blir även några koppar kaffe med mjölk under dan, max tre.

Mellanmålet till eftermiddagen blir ett äpple och efter träningen blir det oftast en rejälare måltid bestående av bland annat korv,lax, kyckling, ägg, rött kött, potatis, ris osv. Försöker att inte bli för mätt här heller. Den sista måltiden äger oftast rum runt kl 20 på kvällen. Sömnen är det inga problem med.

Nu är det bara så att jag känner mig toktrött och sliten hela tiden nu i början. Plågas av träningsvärk mest hela tiden och tung fysisk aktivitet tar emot. Igår exempelvis orkade jag inte med några tyngre vikter utan körde på de jag orkade med, orken var liksom borta. Då hade jag ätit senast vid 12 och så ett äpple vid halv tre.

Är jag rätt ute? Ska jag bita ihop tills kroppen vänjer sig vid träning i samband med kaloriunderskott eller måste jag ändra på något. Misstänker att det är så...? :smash:

Icefire
2009-01-15, 14:00
Det låter inte som du äter så mycket i förhållande till hur mycket du faktiskt tränar och rör på dig. Gör en jämförelse nu mot hur du åt förr. Har du ökat på träningsmängden?
Kanske har du dragit ner för mycket på maten. I så fall är lösningen enkel. Bara att äta mer, alternativt träna lite mindre.

martikainen
2009-01-15, 14:17
Jag tappade också mycket ork i början av min förra deff, men det tog 1-2 veckor sen hade kroppen vant sig vid det lägre kcal intaget och hade samma ork som förut. Jag råder dig att köra på ett tag till, kommer inte orken tillbaka så äta lite mer på morgonen.

Brock
2009-01-15, 14:24
Jag återupptog min träning efter 1½ års uppehåll i slutet på november. Värt att nämna. :)