handdator

Visa fullständig version : Hjälp med viktminskning - jag sitter fast


Mysella
2009-01-14, 20:50
Här är min historia och om det är någon som kan och vill hjälpa mig så vore jag evigt tacksam.

Är tjej, 27 år, 171 cm lång och väger 75 kg. Var knubbig i barndomen och tonåren men lyckades banta bort 20 kg för 6-7 år sedan och har sedan dess med några undantag hållit en vikt på c:a 68 kg (enligt mig ett par kg för mycket men ändå helt godtagbart.) Har under hela denna tiden aldrig tränat eller idrottat förutom att jag promenerat en del i perioder. Dock har jag det sista halvåret tagit mig i kragen och kommit iväg till gymmet - och undrar bara varför jag aldrig börjat tidigare. Men jag har också det senaste året smugit långsamt upp i vikt igen, när detta har hänt innan har det rört sig om ett par tre kilon som jag snabbt gjort mig av med. Men helt plötsligt går det inte längre!

I dagsläget äter jag måltidsersättning och frukt till frukost och lunch, frukt till mellanmål och vanlig mat till middag. Jag ligger på ungefär 800-1000 kcal om dagen, på helgerna kan det bli mer (är ganska glad i drinkar och vin *skäms*)... Jag är extremt petig med vad jag äter, äter väldigt mycket vegetariskt (aldrig fisk eller kyckling), äter aldrig halvfabrikat, tillsatser och så lite raffinerad mat som möjligt. Dock har jag inte varit så bra på detta med fullkornsprodukter.. Äter i princip aldrig vitt bröd, däremot en hel del pasta. För att vara ärlig blir middagen oftast pasta med någon creme fraiche baserad grönsakssås samt sallad. Är en riktig chokladråtta men är ganska bra på att hålla intaget i schack. Hur som helst så ser jag till att aldrig överskrida 1000 kcal/dag i veckodagarna. Jag äter ALDRIG chips eller snacks, pizza eller hamburgare kanske 1 gång varannan månad...

Rör på mig minst 5-6 dagar i veckan, 3-4 pass på gymmet (brukar variera mellan 1 timme spinning, 30 min på crosstrainer + styrka eller något gympapass), de dagar jag inte är på gymmet springer/går/cyklar jag en timme.

Ska inte detta räcka??? Varför går jag inte ner? Lyckas jag gå ner ett par tre kilo så är de snart där igen om jag råkar slarva en helg. Och det går så jävla långsamt! Kanske 0,3 - 0,4 kg i veckan och jag tycker att jag borde se bättre resultat! Och for the record - måttbandet står också still.

Jag har iofs börjat få synliga och kännbara muskler, men de är liksom begravda i ett lager av.. ja. Jag vet inte vad jag ska göra! Förr i tiden räckte det med att jag gick ut och gick en timme om dagen och slutade äta godis för att jag skulle tappa ett kilo i veckan.

Jag vill gå ner iaf 7, helst 10 kg till sommaren. Är det helt kört?

Tolkia
2009-01-14, 21:36
Skilllnaden mellan nu och förr kallas livet, alternativt ålder. That's the way it is. ;)

Jag tror inte att du ligger på 800 kcal om dagen i genomsnitt om du inte minskar i vikt. Möjligen är det så att du gör det vissa dagar, och sedan tar igen det de dagar du "slarvar", t.ex. när du festar om på helgen. Drinkar är t.ex. väldigt lättdruckna kalorier.

dannegavle
2009-01-14, 21:41
Det är nästan garanterat slarvet som sätter käppar i hjulet för dig. Byt ut drinkarna och vinet mot vatten i en månad så kommer du tappa massvis med vikt och dessutom känna dig som en miljonär. :-)

Mysella
2009-01-14, 22:14
800 kcal i genomsnitt vet jag inte, men om man håller sig på 800-1000 kcal om dagen fem dagar i veckan och rör på sig så borde det väl rimligtvis inte spela så stor roll vad man stoppar (eller häller) i sig på helgerna...? Nu framstår jag som värsta alkisen, så är det inte. Kan verkligen 3-4 glas vin och några drinkar i veckan sabba allt man lagt ner i resten av veckan? Jag vill inte tro att så är fallet men antar att jag måste testa en vit månad för att verkligen ta reda på det...

Tilläggas ska väl att första gången jag gick ner mycket i vikt låg jag på i genomsnitt ett kilo i veckan och drack lika mycket, om inte mer, som nu. Men det var ju som sagt några år sedan. Åh, ljuva ungdom.

ceejay
2009-01-14, 22:25
Har för mig att ett glas vin kan innehålla upp till 150 kalorier, fast om allt du säger stämmer så borde du droppa i vikt

j2b
2009-01-14, 22:33
slarv är farligt, känns ju som att du slösar bort vardagsslitet om du ska kröka varje helg, ligger du på underskott så går du ner, alltså ligger du nog inte på underskott :/

Nelli
2009-01-14, 23:56
om du ater 800-1000 kcal om dagen och ar en choklad ratta - hur mycket choklad ater du da... 100g choklad ar typ halften av ditt kalori intag...
sen ett par glas vin pa det sa ar du uppe i dina 800-1000...

100 g Marabou mjölkchoklad = 545 kcal

en pasta ratt pa det och da ska du se att det ar en hel del over...

borja vaga och rakna allt och sen kan du se vad som behover justeras

14K
2009-01-15, 00:28
Enklaste matte som finns är ATT.

Du måste stoppa i dig MINDRE energi än vad du blir av med = gå ner i vikt.

Det är antagligen det bästa svaret. :P

wwraver
2009-01-15, 07:39
Räknat på en storlek á 2dl så innehåller ett glas tolvprocentigt rödvin ca 150kcal, sött vitt vin på ca 220kcal. En 33cl starköl innehåller ca 150kcal. En normal trea vodka på 70 och söta likörer på ca 100kcal per normalt likörglas.

Räkna ut själv :) Fuskar du med +1000 kcal på en dag, när du ska ligga på -500 varje dag, så förlorar du två dagar på ett bräde.

En kväll med två glas rödvin, två glas sött vitt vin och en liten likör, det trillar in på ca 840kcal. Dina drinkar kan du nog räkna kallt att de ligger runt vad ett glas sött vitt vin gör, om inte mer.

Krisz
2009-01-15, 08:00
Här känner jag verkligen igen mig haha, been there done that ;) Personligen tycker jag det är dödfött att snåla i vardagarna och släppa på det på helgerna. 800-1000 kcal är extremt lite och du håller säkert med om att man känner sig jätteduktig när man klarar av det. Belöningsätande kommer som ett brev på posten när man släpper på kontrollen.

Gå upp till 1600-1700 kcal. Om du äter så en hel vecka (dvs även på helgen) så går du ner gissningsvis 0,5 kg (räknar grovt med att ditt dagsbehov är 2200 eftersom mitt är det och vi har liknande mått och träningstillfällen). Jag tror det är extremt svårt att ha en hållbar viktminskning när man känner att man måste anstränga sig för att få i sig lite energi.

Ligger du alltså -500 kcal per dag = ner 0,5 kg. En portion pasta med fet sås är lätt 1000 kcal. Om du även festar på helgerna så är det inte konstigt att underskottet reduceras. Mitt tips är alltså att äta mer på vardagarna och ha ett liknande matmönster plus bara några hundra kcal mer på helger (räcker till två glas vin eller en halv 100 g chokladkaka).

manekin
2009-01-15, 08:16
ledsen men jag tror inte heller att du ligger på 800-1000 kcal.... Ha med dig papper och penna och räkna PRECIS ALLT du stoppar i dig i en vecka så får du se att det är bar mycket mer.
Skippa vinet och håll dig till vitsprit + lightläst under viktnedgången om du måste

Ligger du på mer än halva normalintaget ska du se resultat, och det gör du ju inte....

Mysella
2009-01-15, 13:24
Som jag skrev innan så är jag extremt petig med vad jag äter och några pastarätter på 1000 kcal eller 100 grams chokladkakor blir det absolut inte. Jag kan inte minnas när jag tryckte i mig en hel chokladkaka sist och skulle jag göra det skulle jag nog må illa. Chokladråtta är jag i den mån att jag önskar att jag skulle kunna trycka i mig en om dagen men nu ser ju inte verkligheten ut så tyvärr. Utan det kanske blir någon bit då och då, säg max 50 gram i veckan, och det kan även gå veckor och åter veckor utan att jag äter godis alls. Jag har ett gäng recept jag går efter så jag äter i stort sett samma mat jämt med kanske tiodagars intervaller, men det blir rätt mycket pasta. Men varje rätt ligger mellan typ 400-600 kcal, en pulverlunch plus banan är 200 och så samma till frukost. För nån vecka sen började jag (återigen) skriva ner allt jag åt och det visade sig att jag låg på ungefär 850 kcal i snitt, på vardagarna.

Om vi jämför mig med min bästa kompis som är lika lång som jag och väger 60 kg och måste äta som en häst för att inte tappa i vikt, som aldrig tränar eller rör på sig och som dessutom är lika glad i kakor och bullar som jag är i choklad så känns hela den här kalori in - kalori ut cirkusen något förvirrande... Är det bara så att hon har en sjukt mycket högre förbränning än jag? Kan man påverka förbränningen på något sätt förutom genom att träna? Jag har provat efidrin en gång under en vecka, då tränade jag iofs inte alls (hade bara hört att det var ett "superbra bantningspiller") och fick sån hjärtklappning att jag mådde dåligt, och ner i vikt gick jag ju inte. Är det idé att prova det nu igen när man tränar eller tränar jag ändå inte tillräckligt mycket för att det ska ha effekt?

Sen har jag en till fråga om det här med att låta musklerna vila emellan passen, alltså, benen tex använder man ju varje dag, det är ju ingen som säger att de musklerna måste vila om man springer en timme varje dag liksom. Jag som då tränar ganska lätt styrketräning (10x3 på några olika maskiner, tar ungefär 40 min), kan jag inte göra det varje dag då, eller i alla fall 4-5 dagar i veckan? De som säger att de tränar styrketräning två timmar per dag, hur bär de sig åt?

Tack för alla svar förresten :) och förlåt för att jag kanske ställer dumma frågor men det är inte så lätt alltid...

Jay-Z
2009-01-15, 13:28
Enklast är väl att grina sig igenom några helger utan sprit/vin/eventuell lättglömt fyllekäk och se vad din kropp och nedgång säger om det.

joko
2009-01-15, 13:39
Vad dricker du till vardags?

Mysella
2009-01-15, 14:09
Vad dricker du till vardags?

Vatten, cola zero och en eller två koppar grönt te på kvällen.

joko
2009-01-15, 14:16
Låter ytterst märkligt. Visserligen skulle du kunna ha nåt fel på din våg eller något som gör att de portioner mat du äter är större än vad du tror, men det är svårt att tro att du skulle kunna pressa i dig så mycket mat vid en måltid att du hamnar på jämvikt om dina andra siffror stämmer.

Krisz
2009-01-15, 14:18
Jag tvivlar inte på att du ligger på 800-1000 kcal i vardagarna, det har du säkert koll på. Det är nog i helgerna det blir mer än du tror. Sen vet jag inte om följande stämmer, men det kan vara så: under veckodagarna ställer kroppen in sig på svältläge och sen på helgen är alla "lagra energi"-hormoner på topp, och då är det rätt otajmat att få i sig mer energi. Det blir som en veckovis jojo-bantning.

Jämföra sig med andra är onödigt, det ger inget.

Rådet om att vila är ju för att det är i vilan musklerna byggs upp. Kör du lätt styrka kan du säkert köra varje dag. Men varför inte öka på vikterna lite och ha ett schema där du kör vissa muskelgrupper under vissa dagar?

Annars tror jag fortfarande på att äta ca 1700 kcal varje dag (ev ca 1500 kcal 2-3 dagar i veckan, så att man sparar lite kcal till helgen). Det funkar för mig och jag har absolut ingen superförbränning men äter lätt ett gäng chokladkakor på en månad :D

Medoria
2009-01-15, 16:41
Varför äter du massa pulver? Och vad för pulver? Börja äta "riktig" mat istället. Till att börja med. För det andra så måste du räkna allt du äter för att få någon slags koll. Så ja, att du fuskar på helgerna är nog en av anledningarna. Men också att du inte håller koll på hur mycket du fuskar. Att fuska är väl okej om det sker inom rimliga gränser.

Jag tycker 800- 1000 kcal om dagen låter väldigt lite, och jag skulle gissa på att du fuckat upp din ämnesomsättning lite grann. Börja med att räkna ut ditt behov, gå ner på ett underskott runt 500 kcal per dag, och du borde börja gå ner i vikt. Du kan ju alltid ha ett större underskott beroende på hur snabbt du vill gå ner. Men det har fyra månader på dig att komma i form och även om du bara har ett underskott på 500 kcal per dag borde du nå ditt mål på två månader, kanske snabbare om du tränar mycket. Som jag ser det gäller det att ta det i vettig takt, annars kan det bli outhärdligt.

Mysella
2009-01-16, 14:48
Hur räknar man ut sitt energibehov egentligen? Jag har gjort nån uträkning som jag hittade här (ålder, vikt och längd gånger en massa siffror) och kommit fram till siffran 1680. Men är det räknat med att man rör sig normalt under en dag? Hur mycket bränner man på att promenera 10 min till jobbet och att sen sitta där hela dagen liksom? Och sen träningen.. Olika tabeller säger ju olika saker, crosstrainerns display säger att jag bränner 400 kcal på en halvtimme, tabeller på nätet säger allt från 150 till 500 liksom... Jag vet ju att det självklart är individuellt men det måste ju finnas några ungefärliga siffror. Så vad ska man dra av 500 kcal ifrån? om det stämmer att jag bränner 400 kcal bara på en halvtimme på crosstrainern så skulle jag ju kunna äta 1800 kcal om dagen och ändå gå ner i vikt, och det gör jag ju inte..

Jag äter såna nutrilett-påsar nu till frukost och lunch, det är bra, gott, enkelt och kalorisnålt. Det fortsätter jag gärna med, har inga problem med dem. Jag blir så jäkla trött på eftermiddagen om jag äter ett normalt mål mat på lunchen, och utan choklad som kan få upp blodsockret så är det kört. Frukt till mellanmål och gymet direkt efter jobbet, så jag kommer hem i lagom middagstid.

Om jag ska öka på mitt kaloriintag, spelar det då någon roll hur jag fördelar kalorierna över dagen? Kan jag fortsätta med mitt pulver och äta mer till middag? Funderar på att skippa pasta och andra kolhydrater helt en vecka eller två för att se hur det fungerar, om jag klarar mig utan min älskade pasta... ;)

Medoria
2009-01-16, 16:25
Vad är det du äter som du blir så trött av? Du kanske ska äta mer grönsaker, frukt eller mindre portioner?

Siffran du fått låter rimliga i mina öron. Men den tar inte hänsyn till om du tränar utan ger ett genomsnittligt behov utifrån din längd och vikt. Om du tränar kommer du givetvis ha ett större behov, men det beror precis som du skriver på vad, hur hårt och hur länge, och varierar från person till person.

Kaloriunderskottet drar du ifrån ditt genomsnittliga behov. Det finns dock många som avråder från att äta mindre än 1200 kcal per dag någon längre period. Personligen försöker jag ligga på ungefär 200-300 kcal mer de dagar jag tränar, men jag tränar bara ngra dagar i veckan, och då inte särskilt ansträngande träning. Huvudsaken är att du ligger på ett underskott.

Agent Cooper
2009-01-16, 18:42
Om jag ska öka på mitt kaloriintag, spelar det då någon roll hur jag fördelar kalorierna över dagen? Kan jag fortsätta med mitt pulver och äta mer till middag? Funderar på att skippa pasta och andra kolhydrater helt en vecka eller två för att se hur det fungerar, om jag klarar mig utan min älskade pasta... ;)

Skippa inte pastan! Skippa pulvret.Du kommer inte kunna hålla ett schema med äcklig mat. Ta bara med mat som du tycker om. Ta med pastan i matschemat, och ta reda på precis hur mycket kalorier den innehåller. Själv käkar jag 100 g två ggr om dagen (bland annat), och går ner.

Mysella
2009-01-17, 19:23
Jag vet faktiskt inte varför jag blir så trött av "vanlig" mat, kroppen kanske har vant sig vid att få lite. Men nu har jag gjort såhär de två senaste dagarna att jag käkat mitt pulver och frukt, och så mer till middag, räknat på precis allt och sett till att komma upp i 1500 kcal, det var svårt faktiskt. Idag har jag klämt in några drinkar i det också, det är ju trots allt lördag ;) Så kör jag så ett tag så får vi se hur det går.

En fråga om kolhydrater, de säger ju att man ska hålla sig ifrån pasta, ris och potatis (och självklart couscous och quinoa också antar jag) men hur är det med rotfrukter? Jag är nämligen barnsligt förtjust i rotfrukter och det är ju bra mat.

Om att skippa pastan eller inte, jag tänker att jag ändå måste prova. Då finns det ju också mer kcal till ost och sås och annat smarrigt och ifall det är som alla säger, att man blir mätt och inte godissugen av en kolhydratsfattig kost så är det ju värt att prova i alla fall. Det jag tänker blir jobbigast är att hitta ersättning till allt kött man måste äta. Får väl göra ett undantag denna vecka och köpa lite kött och quorn..

Måste faktiskt tillstå att vågen idag stod på 73,8 (istället för 75,8 för en vecka sen) men det är inget jag jublar över så mycket iom att jag precis haft mens och man alltid samlar på sig massa vätska då (jag går alltid upp nåt kilo eller två när jag har mens som sen försvinner), så det är nog bara den jag blivit av med... Fast lite kul är det ju att precis när man börjar slita sitt hår och undra vad man gör för del så börjar det om än försiktigt peka åt rätt håll.. :)

Agent Cooper
2009-01-18, 07:40
Jag vet faktiskt inte varför jag blir så trött av "vanlig" mat, kroppen kanske har vant sig vid att få lite. Men nu har jag gjort såhär de två senaste dagarna att jag käkat mitt pulver och frukt, och så mer till middag, räknat på precis allt och sett till att komma upp i 1500 kcal, det var svårt faktiskt. Idag har jag klämt in några drinkar i det också, det är ju trots allt lördag ;) Så kör jag så ett tag så får vi se hur det går.


Ärligt talat tror jag inte du kommer gå ner. Drinkarna pajade nog allt jobb du gjort under veckan. Varför inte lägga upp ett schema och följa det strikt ett tag så att du slipper sedan? Det är inte kul att gå ner i vikt, särskilt när man inte ser några resultat. Den största motivationen man får under en deff är att man ser att man går ner. Man är ofta hungrig på kaloriunderskott. Hjärnan får för lite kolhydrater, och man blir tankspridd och trött. Om du hela tiden pajar din viktnedgång med slarv kommer du ha det så för jämnan, och det tröttnar man på.Bättre att styra upp saker och ting, köra seriöst i några veckor och sedan börja äta normalt och hälsosamt igen när du gått ner så mycket som du vill. Att ständigt ersätta riktiga måltider med pulver måste vara grymt dålig för dig.

Mysella
2009-01-19, 19:27
Ärligt talat tror jag inte du kommer gå ner. Drinkarna pajade nog allt jobb du gjort under veckan. Varför inte lägga upp ett schema och följa det strikt ett tag så att du slipper sedan? Det är inte kul att gå ner i vikt, särskilt när man inte ser några resultat. Den största motivationen man får under en deff är att man ser att man går ner. Man är ofta hungrig på kaloriunderskott. Hjärnan får för lite kolhydrater, och man blir tankspridd och trött. Om du hela tiden pajar din viktnedgång med slarv kommer du ha det så för jämnan, och det tröttnar man på.Bättre att styra upp saker och ting, köra seriöst i några veckor och sedan börja äta normalt och hälsosamt igen när du gått ner så mycket som du vill. Att ständigt ersätta riktiga måltider med pulver måste vara grymt dålig för dig.

Men om man räknar med allt man äter och dricker (inklusive alkohol) och kommer upp i ett visst antal kalorier så är det ju det antalet man fått i sig - eller menar du att det har betydelse ifall kalorierna kommer från alkohol eller inte? Men jag funderar på att göra precis som du säger, ta några vita veckor och vara petnoga. Då kommer det säkert funka, och gör det inte det, ja då ger jag upp.

Varför är alla så mycket emot pulver? Jag har käkat det till frukost varje dag hela hösten och till lunch ofta också. Tycker som sagt att det är gott och enkelt, och jag är inte trött på det. Det ska ju innehålla alla näringsämnen man behöver och är väldigt kalorisnålt - superbra tycker jag.

Agent Cooper
2009-01-19, 20:13
Men om man räknar med allt man äter och dricker (inklusive alkohol) och kommer upp i ett visst antal kalorier så är det ju det antalet man fått i sig - eller menar du att det har betydelse ifall kalorierna kommer från alkohol eller inte? Men jag funderar på att göra precis som du säger, ta några vita veckor och vara petnoga. Då kommer det säkert funka, och gör det inte det, ja då ger jag upp.

Varför är alla så mycket emot pulver? Jag har käkat det till frukost varje dag hela hösten och till lunch ofta också. Tycker som sagt att det är gott och enkelt, och jag är inte trött på det. Det ska ju innehålla alla näringsämnen man behöver och är väldigt kalorisnålt - superbra tycker jag.

Tror bara jag missförstod dig. Så länge du håller kaloriunderskottet är det inga problem. Jag fick intrycket av att du inte hade koll på hur mycket det var i drinkarna.

Jag brukar må som ett blästrat as efteråt när jag dricker på en deff, men vi är ju alla olika.

Vad gäller pulvret känns det rent spontant som att det finns godare, och mer mättande livsmedel man kan välja. Men det viktigaste är vad du själv tycker om, så kör på det om du gillar det.

Medoria
2009-01-19, 21:07
anledningen till att jag är emot pulver är att det är en tillfällig lösning. även om du verkar trivas med att äta det dag som natt, och verkar vilja göra det för resten av ditt liv, så är det inte direkt idealt. att gå ner i vikt handlar sällan om att hoppa på en tillfällig diet bestående av pulver eller andra lösningar, utan om att ändra sin livsstil helt och hållet, annars är man dömd att misslyckas. det är trots allt vanlig mat man ska äta, i bästa fall, och som man ska lära sig äta med måtta.

Mysella
2009-01-20, 06:26
Medoria: Jag förstår precis vad du menar och håller med till viss del, och det är klart att man inte kan tro att man kan hoppa på en diet i några veckor och sen äta som man alltid har gjort, för det var ju att man åt som man alltid gjort som gjorde att man gick upp i vikt. Saken är att jag har aldrig ätit vanlig mat, jag har passat på min vikt (och med två undantag hållit den) hela mitt vuxna liv, sen jag gick ner 20 kilo för 6-7 år sedan. Jag gjorde min första stora livsstilsförändring då, och sen dess har jag alltid tänkt på vad jag har ätit. Ibland har jag släppt på det och det har ändå funkat, men anledningen att jag gått upp den senaste tiden är inte att jag återgått till något konstant godis- och skräpmatsätande utan att jag helt enkelt släppt på principerna lite för ofta. Det har hänt förr, och då har det bara varit att återgå till en uppstramad diet några veckor så hade jag loosat det jag gått upp - och det är det som inte går nu, därför jag skriver här. Men jag tror inte att det är pulvrets fel. Jag har tidigare gått viktväktarna (det var dem jag hade mitt stora viktras med) och varit med i viktklubb.se och ville prova något nytt... Jag tror helt enkelt att jag behöver ha mer diciplin, som många redan har sagt.

rebeccamunck@hotmail
2009-01-25, 18:04
När jag läste ditt inlägg tänkte jag direkt: är du medveten om vilken intensitet du tränar med? Eftersom du tränat mycket och en längre tid utan något resultat så ger du kanske inte kroppen tillräckligt med utmaning.
För mig fungerade intervaller riktigt bra! Det är mitt tips. Jag lovar dig; ge det 4-5 gånger och du kommer att bli förvånad!
Själv tyckte jag att jag tränade ganska hårt. Gym, spinning, jogg. Inte hände det något med formen tyvärr, och precis som du var jag frustrerad.
Efter mitt första intervallpass hade superskön träningsvärk i magmusklerna! Och sen i benen. Och sen kom resultaten.
Prova som sagt 4-5 gånger. Om du inte gillar det kan du ju låte bli sen, men prova får du se. Jag gjorde så att jag värmde upp ett par km. Sen rusade jag allt vad jag hade en rak och jämn sträcka på ca 150 m. Joggade lätt tillbaka och sen 7 vändor till.
Sen lite nedgång..

Kör hårt och våga prova! Skriv gärna och berätta hur det gick.
Lycka till!
Rebecca.

Mysella
2009-01-28, 21:02
Rebecca: Ja det kan vara värt att prova kanske. Jag kör iofs redan så när jag går, springer eller går på crosstrainern att jag lyssnar på musik med varierande tempo och rör mig i takt med den. Men det kan ju vara värt att totalt köra slut på sig en stund då och då, om inte annat för att veta att man lever :)

Jag måste berätta hur min vikt sett ut denna vecka. Jag har vägt mig varje dag.

Ons 21: 74 kg
Tors 22: 73,9
Fre 23: 73,6
Lör 24: 72,6 (!!!)
Sön 25: 73,6
Mån 26: 73,5
Tis 27: 73,9
Ons 28: 73,9

Tillbaka på fucking ruta ett med andra ord! Under dessa dagar har jag tränat alla dagar (30-45 min kondition, 20-30 min styrka, 30-45 min promenad) utom söndag, ätit 1300-1500 kcal om dagen (alltså mer än vad jag brukar men ändå med ett antaget underskott) och på lördagen blev det kanske 2000 kcal. Hur är detta resultat möjligt?? Är allt jag "gått ner" bara vätska som jag sen fyllt på? Jag sliter mitt hår.

Jag såg en länk i en annan tråd till en sida som hette uppstarten.se eller liknande, och enligt den har jag ett dagligt energibehov på 2500 kcal!!

Medoria
2009-01-28, 21:33
Av din vikt att döma skulle jag tippa på att ditt kcalbehov ligger på strax under 2000, utan att ta hänsyn till hur mkt du tränar vill säga. Skulle du inte träna och äta 1300 kcal per dag borde du rimligtvis gå ner i vikt, och att du inte gör det kan nog ber på att din ämnesomsättning som jag skrivit tidigare helt enkelt blivit lite knasig. Framförallt tror jag att du inte utmanar din kropp tillräckligt. Jag skulle råda dig till att dra ner på träningen, till kanske på sin höjd fyra gympass(styrka kondtion kombinerat) i veckan, och ta promenader på dina vilodagar, om du känner att du inte orkar sitta still och vill ut och röra på dig. Det kan helt enkelt vara så att kroppen ställt in sig på ditt låga intag i kombination med hur mkt du tränar och att det är anledningen till att du inte går ner. Men om du drar ner på träningstillfällen är det desto viktigare att du kör riktigt hårt. Verkligen tar ut dig och känner dig helt slut. Jag vet inte hur du gör nu, men att du orkar träna varje dag ger en fingervisning om att du nog inte tar i tillräckligt.

Vidare finns det ingen som helst vits för dig att väga dig varje dag. Det kommer bara göra dig ännu mer stressad. Väg dig på din höjd en gång i veckan, helst en gång i månaden. Det är svårt i början, men bryt vanan! Att du går upp och ner från en dag till en annan kan ha en mängd orsaker, och det är därför det är så vanskligt att göra det. Det är onödigt att låta en hel dag bli förstörd bara för att du inte gått ner, när det kanske bara handlar om att du bundit lite mer vatten än normalt.

14K
2009-01-28, 21:48
Rebecca: Ja det kan vara värt att prova kanske. Jag kör iofs redan så när jag går, springer eller går på crosstrainern att jag lyssnar på musik med varierande tempo och rör mig i takt med den. Men det kan ju vara värt att totalt köra slut på sig en stund då och då, om inte annat för att veta att man lever :)

Jag måste berätta hur min vikt sett ut denna vecka. Jag har vägt mig varje dag.

Ons 21: 74 kg
Tors 22: 73,9
Fre 23: 73,6
Lör 24: 72,6 (!!!)
Sön 25: 73,6
Mån 26: 73,5
Tis 27: 73,9
Ons 28: 73,9

Tillbaka på fucking ruta ett med andra ord! Under dessa dagar har jag tränat alla dagar (30-45 min kondition, 20-30 min styrka, 30-45 min promenad) utom söndag, ätit 1300-1500 kcal om dagen (alltså mer än vad jag brukar men ändå med ett antaget underskott) och på lördagen blev det kanske 2000 kcal. Hur är detta resultat möjligt?? Är allt jag "gått ner" bara vätska som jag sen fyllt på? Jag sliter mitt hår.

Jag såg en länk i en annan tråd till en sida som hette uppstarten.se eller liknande, och enligt den har jag ett dagligt energibehov på 2500 kcal!!

Du kan aldrig stressa fram en vikt, du måste ge det tid, och tänka på vad du stoppar in dig, så som du säger att på lördagen blev det ett överskott från kanske 1300 till 2000 kalorier. Det är så kallad "fusk" o så klart om inte kroppen hinner förbränna så lagras det.


Sen är det flera stycken som har bett om att du ska skriva ditt indtag under 1 veckan, finns ett utmärkt exell fil här på kolo, där kan du räkna exakt hur mycket du får i dig. Vad JAG tror är att du får i dig mycket mer än vad du säger, om du nu inte går ner i vikt.

Mysella
2009-01-29, 21:06
Jag kan absolut skriva vad jag har ätit denna vecka! Det har jag ju också koll på, och skriver upp varje dag. Såg bara inte att nån hade velat att jag skulle skriva det här. Jag tar förra veckan då som exempel.

Frukost och lunch varje dag 1 påse nutrilett och 1 banan (=195 kcal per måltid)

Måndag
Middag: Wok med quorn, broccoli, blomkål och fullkornsnudlar

Mellanmål (utspritt över dagen) 2 mandariner 80 kcal, 1 mugg varm choklad på vatten 70 kcal

Tisdag
Middag: pasta med grönsakssås 593 kcal

Mellanmål (utspritt över dagen) 1 kopp te med 2 sockerbitar o mjölk 70 kcal, 1/2 dl nötter 200 kcal

Onsdag

Lunch: Köttfärsjärpar med rotsaksgratäng och fetaost 693

Middag: knäckemackor och stekta ägg 569

Mellanmål (utspritt över dagen) mandarin 40 banan 95

Torsdag
Middag: pasta med grönsakssås, majs o bönsallad 668 kcal

Mellanmål (utspritt över dagen) liten mörk chokladbit 176 kcal banan 95 1 glas oboy 170

Fredag
Middag: pasta med tomatsås 395 kcal

Mellanmål (utspritt över dagen) inget

på kvällen: 1 flaska vin 468 kcal

Lördag:

Middag: Fläskfilé med potatisklyftor (inte jag som lagade - uppskattningsvis c:a 800)

Mellanmål (utspritt över dagen) inget

På kvällen 3 drinkar 960

Söndag:

Lunch: pasta med tomatsås 395

Middag: pasta o broccolilåda 380

Mellanmål (utspritt över dagen) mandarin 40, te med 2 sockerbitar o mjölk 70, 1 bit kladdkaka 200

Ja, det var min vecka det. Och så den motionen som jag sa, alla dagar utom söndagen.


Medoria: Kanske kan det vara som du säger. Men jag vill verkligen inte dra ner på träningen, jag älskar verkligen att träna. Jag kan inte riktigt ta ut mig 100% på styrkan eftersom jag har gamla skador i rygg och axlar som spökar. Men ben och mage och nederdelen av ryggen kan jag köra hårt. Ska jag ta i tills jag spricker där det går helt enkelt?

Mysella
2009-01-29, 21:18
Nu kunde jag inte edita mitt inlägg men vill lägga till att jag faktiskt HAR gått ner, ungefär 1,5 kg på en månad. Men det är alldeles för lite tycker jag med tanke på allt jag gör. Det var samma sak i höstas, då tog det fyra månader att gå ner 5 kg, och då höll jag på ungefär som nu men slarvade mer. Nu har jag ändå varit skitnoga och duktig hela januari och borde se bättre resultat.

Brooklyn
2009-01-29, 21:32
prova att sänka kolhydraterna lite mer, byt ut pasta,ris etc mot grönsaker och se om du inte går ner mer i vikt då. *popcorn*

14K
2009-02-02, 17:12
Jag kan absolut skriva vad jag har ätit denna vecka! Det har jag ju också koll på, och skriver upp varje dag. Såg bara inte att nån hade velat att jag skulle skriva det här. Jag tar förra veckan då som exempel.

Frukost och lunch varje dag 1 påse nutrilett och 1 banan (=195 kcal per måltid)

Måndag
Middag: Wok med quorn, broccoli, blomkål och fullkornsnudlar

Mellanmål (utspritt över dagen) 2 mandariner 80 kcal, 1 mugg varm choklad på vatten 70 kcal

Tisdag
Middag: pasta med grönsakssås 593 kcal

Mellanmål (utspritt över dagen) 1 kopp te med 2 sockerbitar o mjölk 70 kcal, 1/2 dl nötter 200 kcal

Onsdag

Lunch: Köttfärsjärpar med rotsaksgratäng och fetaost 693

Middag: knäckemackor och stekta ägg 569

Mellanmål (utspritt över dagen) mandarin 40 banan 95

Torsdag
Middag: pasta med grönsakssås, majs o bönsallad 668 kcal

Mellanmål (utspritt över dagen) liten mörk chokladbit 176 kcal banan 95 1 glas oboy 170

Fredag
Middag: pasta med tomatsås 395 kcal

Mellanmål (utspritt över dagen) inget

på kvällen: 1 flaska vin 468 kcal

Lördag:

Middag: Fläskfilé med potatisklyftor (inte jag som lagade - uppskattningsvis c:a 800)

Mellanmål (utspritt över dagen) inget

På kvällen 3 drinkar 960

Söndag:

Lunch: pasta med tomatsås 395

Middag: pasta o broccolilåda 380

Mellanmål (utspritt över dagen) mandarin 40, te med 2 sockerbitar o mjölk 70, 1 bit kladdkaka 200

Ja, det var min vecka det. Och så den motionen som jag sa, alla dagar utom söndagen.


Medoria: Kanske kan det vara som du säger. Men jag vill verkligen inte dra ner på träningen, jag älskar verkligen att träna. Jag kan inte riktigt ta ut mig 100% på styrkan eftersom jag har gamla skador i rygg och axlar som spökar. Men ben och mage och nederdelen av ryggen kan jag köra hårt. Ska jag ta i tills jag spricker där det går helt enkelt?

NU ska jag säga vad JAG personligen tycker om din diet.

1. Du borde byta ut ditt pulver mot en RIKTIG frukost.
2. Skär ner på lite kolhydrater för vissa dagar är skyhöga.
3. Kanske börja vänja dig o dricka kaffe/te utan socker, kanske sucketer ist. eller inget alls (rekommenderat)
4. Ha mellanmål ALLTID. inte skippa det, du måste hålla igång ämnesomsättningen. Låter sjukt men du går ner i vikt av o äta. De säger inte var 3:e timme för det är kul. Det är bra.
5. Sen kanske dra ner på kakor, chocklad, drinkar o allt du intar vid helgen, kan tyckas att det är lite svårt och "festa" utan drinkar o massa gott men tro mig, funkar alldeles utmärkt.

Slutsats: DU själv bestämmer farten du vill gå ner i vikt. DU ska hålla en viss kalori varje dag. Inte endast på vardagar. Funkar ej så. Kanske festa loss när du märker att byxorna sitter löst?

Bara vad jag tycker om du vill sluta ha ångest och lyckas en gång för alla, lycka till

Mickeee?
2009-02-02, 17:17
NU ska jag säga vad JAG personligen tycker om din diet.

1. Du borde byta ut ditt pulver mot en RIKTIG frukost.
2. Skär ner på lite kolhydrater för vissa dagar är skyhöga.
3. Kanske börja vänja dig o dricka kaffe/te utan socker, kanske sucketer ist. eller inget alls (rekommenderat)
4. Ha mellanmål ALLTID. inte skippa det, du måste hålla igång ämnesomsättningen. Låter sjukt men du går ner i vikt av o äta. De säger inte var 3:e timme för det är kul. Det är bra.
5. Sen kanske dra ner på kakor, chocklad, drinkar o allt du intar vid helgen, kan tyckas att det är lite svårt och "festa" utan drinkar o massa gott men tro mig, funkar alldeles utmärkt.

Slutsats: DU själv bestämmer farten du vill gå ner i vikt. DU ska hålla en viss kalori varje dag. Inte endast på vardagar. Funkar ej så. Kanske festa loss när du märker att byxorna sitter löst?

Bara vad jag tycker om du vill sluta ha ångest och lyckas en gång för alla, lycka till

+1

Vettiga förslag enligt mig!

Mysella
2009-02-02, 18:48
Men det är så braaaaaa med pulver, en hel måltid på typ inga kalorier :D ... Jag kan inte köpa hem bröd och pålägg, för det första är det så dyrt och för det andra så vet jag hur det slutar: mackor till frukost, lunch, middag. Kanske borde prova med typ havregrynsgröt.. Men du har rätt i att jag borde försöka skära ner på kolhydraterna, det är på gång :D idag har jag till exempel ätit en bit kyckling (fast jag egentligen är nästan-vegetarian), wokgrönsaker och sallad. Och keso! Det är ju alla bantares bästa vän haha :D Summan kalorier för denna måltid var ungefär samma som det brukar landa på, dvs 5-600 kcal, men jag känner mig nyttig...

young_george
2009-02-02, 19:30
4. Ha mellanmål ALLTID. inte skippa det, du måste hålla igång ämnesomsättningen. Låter sjukt men du går ner i vikt av o äta. De säger inte var 3:e timme för det är kul. Det är bra.

Den hålls igång iallafall. Den fungerar inte som en eld som man måste slänga vedträn på.l

King Grub
2009-02-02, 19:31
Fettförbränningen ökar om man inte äter... Ämnesomsättningen också, dom två första dygnen. Ämnesomsättningen ökar definitivt inte av en mer frekvent måltidsordning.

Trance
2009-02-02, 19:55
NU ska jag säga vad JAG personligen tycker om din diet.

1. Du borde byta ut ditt pulver mot en RIKTIG frukost.

Varför?


4. Ha mellanmål ALLTID. inte skippa det, du måste hålla igång ämnesomsättningen. Låter sjukt men du går ner i vikt av o äta. De säger inte var 3:e timme för det är kul. Det är bra.


Detta har redan blivit rättat men förutom det felet så är det rätt individuellt hur många mål mat man vill ha. Går man och småäter hela tiden så blir inget mål direkt stort, vilket kan vara jobbigt för en del.

14K
2009-02-02, 20:06
Varför?


Detta har redan blivit rättat men förutom det felet så är det rätt individuellt hur många mål mat man vill ha. Går man och småäter hela tiden så blir inget mål direkt stort, vilket kan vara jobbigt för en del.


Är det inte en självklarhet att "riktiga" råvaror bättre än pulver? Nu menar jag inte protein pulver.

JO det är ju så sant så. Funkar inte så för alla. men jag sa att det var MIN uppfatning. Behöver inte vara rätt.

King Grub
2009-02-02, 20:12
"Uppfattningar" gäller inte när det handlar om fysiologiska fakta. Det gäller alla. Man har aldrig sett någon skillnad i ämnesomsättning beroende på om man äter få stora mål eller många små, vid ett totalt likadant intag.

Ha mellanmål ALLTID. inte skippa det, du måste hålla igång ämnesomsättningen. Låter sjukt men du går ner i vikt av o äta. De säger inte var 3:e timme för det är kul.

Det där är ett bestämt påstående (ett felaktigt sådant).

Trance
2009-02-02, 20:16
Är det inte en självklarhet att "riktiga" råvaror bättre än pulver? Nu menar jag inte protein pulver.

Förmodligen kan det vara nyttigt att "lära" sig att äta riktigt även på frukosten men rent hälsomässigt så ser jag ingen nackdel direkt att äta ett näringstätt pulver till frukost om man har dragit ner väldigt på det totala energiintaget.

Nu är jag ingen direkt expert heller mer än en Internet-know-it-all. Så ta mina råd med en nypa salt.

King Grub
2009-02-02, 20:18
På en VLC-diet (800 kcal eller under) är en pulverbaserad diet bättre. Det är helt enkelt svårt att tillfredsställa alla behov med mat om man har så lite energi att spela med.

14K
2009-02-02, 20:43
På en VLC-diet (800 kcal eller under) är en pulverbaserad diet bättre. Det är helt enkelt svårt att tillfredsställa alla behov med mat om man har så lite energi att spela med.

Orkan man träna något på de 800 kcal om dagen?

King Grub
2009-02-03, 10:07
Ger man sig på en så kalorirestriktiv diet har man förhoppningsvis en del energi lagrad i fettvävnad.

Tolkia
2009-02-03, 10:47
Men det är så braaaaaa med pulver, en hel måltid på typ inga kalorier :D ... Jag kan inte köpa hem bröd och pålägg, för det första är det så dyrt och för det andra så vet jag hur det slutar: mackor till frukost, lunch, middag. Kanske borde prova med typ havregrynsgröt.. Men du har rätt i att jag borde försöka skära ner på kolhydraterna, det är på gång :D idag har jag till exempel ätit en bit kyckling (fast jag egentligen är nästan-vegetarian), wokgrönsaker och sallad. Och keso! Det är ju alla bantares bästa vän haha :D Summan kalorier för denna måltid var ungefär samma som det brukar landa på, dvs 5-600 kcal, men jag känner mig nyttig...
Det här inlägget antyder att det som sätter käppar i hjulet för dig är ditt ätbeteende snarare än din ämnesomsättning eller något liknande.

Mysella
2009-02-03, 21:32
Tolkia: Då kan vi väl reda ut detta en gång för alla för jag vet varken ut eller in: Om jag äter 1300 kcal på en dag, spelar det då någon roll för min viktminskning om dessa kcal kommer från kladdkaka eller salladsblad? För oavsett var jag äter under en dag så ligger jag på ungefär 1300 kcal, inte över 1500. Även om dessa kalorier består av tre måltider pulver och resten kanelbullar (ok, överdrift, men du hajar)...

Mitt ätbeteende är helt upfuckat, jag vet, men det är ju därför jag aldrig aldrig aldrig har godis, chips eller mackor hemma. Jag kan inte köpa en 100 g chokladkaka och tänka att "jag ska ta 10 gram efter middagen varje dag i 10 dagar" utan jag smäller i mig allt på en gång. Det problemet har jag dock löst genom att aldrig aldrig aldrig köpa en 100 g chokladkaka... Det är ju en lösning även om det kanske vore bättre att lära sig ha lite karaktär. Men karaktär är inte min grej :D

GasseG
2009-02-05, 10:11
Fettförbränningen ökar om man inte äter... Ämnesomsättningen också, dom två första dygnen. Ämnesomsättningen ökar definitivt inte av en mer frekvent måltidsordning.Hur är det med proteincykeln då? Är det fördelaktigare att ha en jämnare aminosyrapool än att ge kroppen stötvis stora mängder protein? Jag tänker närmast på att jag slipper bryta ner mer muskelatur än nödvändigt under en viktminskning här!

GasseG
2009-02-05, 12:12
Läste i en annan tråd att det inte spelar ngn roll om man äter en gång per dag eller 18 ggr per dag! Utan det kommer att fördelas jämnt ändå.
Så oavsett hur stora mängder protein jag sätter i mig vid ett och samma tillfälle så tar kroppen hand om allt.....har jag förstått det rätt? Svårt att tro men så är det väl då.

King Grub
2009-02-05, 12:19
Läste i en annan tråd att det inte spelar ngn roll om man äter en gång per dag eller 18 ggr per dag! Utan det kommer att fördelas jämnt ändå.
Så oavsett hur stora mängder protein jag sätter i mig vid ett och samma tillfälle så tar kroppen hand om allt.....har jag förstått det rätt? Svårt att tro men så är det väl då.

Hur är det med proteincykeln då? Är det fördelaktigare att ha en jämnare aminosyrapool än att ge kroppen stötvis stora mängder protein? Jag tänker närmast på att jag slipper bryta ner mer muskelatur än nödvändigt under en viktminskning här!

Nedbrutet muskelprotein kataboliseras inte bara hux flux. Majoriteten återanvänds och bildar nytt muskelprotein.

Måltidsfrekvens spelar ingen speciell roll. I samband med träning är det dock antagligen en fördel att förlägga näringsintag, även om man äter stora måltider vid andra tillfällen.

Vassle tas upp för snabbt och oxiderar till för stor del för att man skall kunna utnyttja gigantiska intag, men så länge det handlar om blandade måltider med vanliga proteinkällor, tar du upp proteinet och använder det, oavsett hur många mål du delar upp intaget på. Protein från vanlig mat tas bara upp med en hastighet av några gram aminosyror i timmen.

Kabuto
2009-02-05, 13:21
Rebecca: Ja det kan vara värt att prova kanske. Jag kör iofs redan så när jag går, springer eller går på crosstrainern att jag lyssnar på musik med varierande tempo och rör mig i takt med den. Men det kan ju vara värt att totalt köra slut på sig en stund då och då, om inte annat för att veta att man lever :)

Jag måste berätta hur min vikt sett ut denna vecka. Jag har vägt mig varje dag.

Ons 21: 74 kg
Tors 22: 73,9
Fre 23: 73,6
Lör 24: 72,6 (!!!)
Sön 25: 73,6
Mån 26: 73,5
Tis 27: 73,9
Ons 28: 73,9

Tillbaka på fucking ruta ett med andra ord! Under dessa dagar har jag tränat alla dagar (30-45 min kondition, 20-30 min styrka, 30-45 min promenad) utom söndag, ätit 1300-1500 kcal om dagen (alltså mer än vad jag brukar men ändå med ett antaget underskott) och på lördagen blev det kanske 2000 kcal. Hur är detta resultat möjligt?? Är allt jag "gått ner" bara vätska som jag sen fyllt på? Jag sliter mitt hår.

Jag såg en länk i en annan tråd till en sida som hette uppstarten.se eller liknande, och enligt den har jag ett dagligt energibehov på 2500 kcal!!

Väger du dig samma tid varje dag, nyskiten och nypissad?

Jag själv brukade väga mig både morgon och kväll för att få mer siffror att göra snitt på senare.

iMultiply
2009-02-05, 13:43
wow... alltså vin och drinkar på helgerna. Jag har inte läst igenom allt. Men du vet att man kan ta igen allt hårt arbeta med det där helgschemat. Man leker redan med små marginaler.

Handcuff
2009-02-05, 13:45
Har läst igenom tråden. Jag är tämligen säker på en (1st) sak och det är att du helt enkelt uppskattar ditt energiintag fel. Medvetet eller omedvetet. Samt att du kanske överskattar den mängd energi du gör av med.

Lösningen är att du äter lite mindre och rör på dig lite mer :thumbup:

Alternativt så har du någon slags mysko unik sjukdom som gör att just du inte kan gå ner i vikt...men det är säkert det andra alternativet

Mysella
2009-02-05, 17:17
Har läst igenom tråden. Jag är tämligen säker på en (1st) sak och det är att du helt enkelt uppskattar ditt energiintag fel. Medvetet eller omedvetet. Samt att du kanske överskattar den mängd energi du gör av med.

Lösningen är att du äter lite mindre och rör på dig lite mer :thumbup:

Alternativt så har du någon slags mysko unik sjukdom som gör att just du inte kan gå ner i vikt...men det är säkert det andra alternativet

Jag räknar inte ens den energi jag gör av med i form av motion. Den är en bonus. Jag räknar med att jag ligger mellan 1300-1500 kcal per dag i intag, vissa dagar blir det mindre men sällan mer. Jag har följt rådet att öka energiintaget lite från c:a 1000 kcal och det har jag gjort. Jag använder mig av denna kaloriräknare http://wwwc.aftonbladet.se/vikt/jsp/kalorikollen/kalorikoll.jsp och skriver ner allt jag stoppar i mig i ett exceldokument där jag även har alla recept uppskrivna som jag följer slaviskt. Har ingen hushållsvåg men mäter i dl och ml, och när det inte går så uppskattar jag genom att utgå ifrån att en femtedel av ett paket pasta på 500 g är 100 g... *rolleyes*

Sjukdom är nog uteslutet om den inte skulle kommit hux flux för jag har klarat att gå ner i vikt förr helt utan problem. Fyra veckor utan godis med en timme promenad varje dag, och jag tappade 4 kilo, bara sådär.

Idag stod jag en timme på crosstrainern och orkade med det bra (tog 3 koffeintabletter innan så det var väl dem eller placebo), så jag ska nog utöka tiden där från 30-40 min till 45-60 min. Har även köpt kalciumtabletter eftersom jag läst och hört att det ska hjälpa till med fettförbränningen, hur vet jag inte men det spelar ju mindre roll. Så fort det blir ljust när jag vaknar ska jag börja gå ut och jogga innan frukost, hinner inte mer än 20-30 min (haaaaatar att gå upp tidigt) men vad gör man inte. Och när min nuvarande pulverkartong är slut ska jag skippa pulvret, det verkar ju inte hjälpa i alla fall. Funderar på att försöka nån form av LCHF diet efter det. Om inte det funkar funderar jag på att gå och hänga mig. *gah!*

GasseG
2009-02-06, 00:05
Hmm jag skulle vilja tillägga en sak Mysella!

Nu får du översätta det här till dig själv och jag talar endast om egna erfarenheter. 4 kilo är ingen match och för mig var inte 8 kilo någon match! Den verkliga kampen håller jag på med nu och det är efter de där 8 kilona jag tappade direkt så att säga (ca 8 veckor). nu försöker jag helt plötsligt lägga in vetenskap och excel-dokument i det hela för att hålla mig inom vissa nivåer för att inte förlora massa muskler eller kunna utföra tankekrävande arbete och ändå förlora vikt.....det är ett helvete.
Vill du endast förlora vikt så är det ganska enkelt....jag menar VERKLIGEN förlora vikt. Sluta äta och dricka!
Det går förvånandsvärt enkelt att göra precis så men såklart så går det inte en längre tid! När pisset blir mörkbrunt så är det dags att börja dricka och med min kroppsvikt så var det ca 4 kilo. Något lite drack jag nog men när pisset blev så som det blev så visste jag att det inte var så nyttigt. Sedan gick jag över och endast åt lunch varje dag på en restaurang som serverade ungefär samma mat och samma mängd varje dag (thai). Genom att endast äta det och sedan inte stoppa något annat i munnen resten av dagen så fick jag perfekt kontroll över hur mycket jag åt varje dag. Det tog ungefär två veckor med perioder då jag skulle sova som jag trodde på riktigt att jag höll på att bli tokig....alltså jag menar verkligen typ sätta händerna på huvudet och springa runt och skrika i cirklar, men sedan gick det bra i 6 veckor eller något. Nu kör jag sedan i julas hela lchf-köret med exceldokument, slarv och träning och allt annat man kan tänkas göra. Nu går viktminskningen mycket långsammare och jag har endast förlorat 2 kilo sedan nyår.
Resultatet har tyvärr blivit så att jag drabbas av ångest varje gång jag har ätit men tröstar mig med att min nya livsstil kommer att vara sån här och jag kommer att bli lycklig med det.

Nu vet jag inte hur det är med dig men jag var inte väldigt överviktig och om sanningen ska fram så hade jag ingen aning om vad jag vägde innan jag beslöt mig för att lägga om kurs. Men det du kommer att märka så fort du gått ner lite i vikt är att din omgivning kommer att kommentera din viktminskning med typ uttalanden om "vad smal du har blivit" osv....till och med dina närmaste släktingar kan utstöta dylika plumpar....låt inte dessa uttalanden bekomma dig utan det är då det gäller att köra vidare och inte bli nöjd.

Muskelmässigt har jag aldrig varit en speta som många av mina kompisar utan ganska muskulös + att jag innan hade ett fysiskt krävande arbete. Men pga stillasittande arbete så har jag rasat upp i vikt under en 9 års period och det är det jag tar itu med nu.
Vågen hemma pajade för tre år sedan så den sista vikten jag vet om var 97 kilo och det är mitt riktmärke, även att jag faktiskt tror det var mer men det är borta nu :). Nu väger jag 88 kilo och är 182 cm.

Plåga sig är bättre än att hänga sig!

Eddie Vedder
2009-02-06, 05:53
Är det fördelaktigare att ha en jämnare aminosyrapool än att ge kroppen stötvis stora mängder protein?

Ja det är korrekt uppfattat. Vad som däremot missuppfattas ofta vilket du också verkar missa är att den successiva utsöndringen av aminosyror till kroppen de facto pågår ÄNDÅ, oavsett om du ständigt stoppar mat i munnen eller ej.

Så "felet" i att kroppen mår bra av ständig tillförsel av ny energi ligger i den missuppfattningen att man måste småäta hela tiden när det faktiskt är så att kroppens matspjälkningssystem och tarmens upptag sker i tillräckligt långsam takt (vid någorlunda normala matvanor och med friskt mag- tarmsystem) för att själv ge den stötvisa mängden.:)