handdator

Visa fullständig version : Hur långt träningsuppehåll?


jego
2009-01-14, 09:10
Frågan är som lyder. Hur långt kontinuerligt uppehåll kan man ha innan man tappar i muskelmassa? Har varit en seg vinter men försöker se uppehållen som välbehövlig vila. Har försökt söka efter tidigare trådar de det borde finnas men är kass på att hitta. Tack förhand....

Eddie Vedder
2009-01-14, 09:41
Allt är en fråga om hur väl du sköter ditt liv under viloperioden. Ligger du still i vikt och rör på dig rent allmänt, typ promenerar om dagarna, städar, går och handlar lite då och då, knallar runt på stan, tar en cykeltur, ja helt vanligt liv så lär kroppen inte bli lidande alls. Tvärtom lär den säkert återhämta sig även om de första passen efter perioden kanske kan kännas lite tunga eventuellt (men det kan ju vara tvärtom också.:)).

Det är väldigt svårt att ge korrekta svar om tid o.s.v. men det är helt klart en dosrelaterad fråga om hur länge och hur inaktiv du faktiskt är. Det finns en del trådar om total inaktivitet (sängliggande i stort sett) här på Kolo och det är definitivt EXTREMT negativt för både hälsa och muskelmassa:

http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=114564&highlight=inaktivitet
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=122117&highlight=inaktivitet
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=120226&highlight=inaktivitet
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=83445&highlight=inaktivitet

Mitt råd är att helt enkelt känna efter när du är utvilad och har stark motivation att träna och tills dess leva ett helt normalt liv. Två veckor kanske?