handdator

Visa fullständig version : Tips för en "nybörjare"!


Zarchasm
2009-01-07, 18:55
Tja grabbar, jag är en kille på 17 år som nu har tänkt börja ta tag i o gymma seriöst.

Jag har spelat bandy (på is) sedan jag var 5 år och nu har jag börjat nosa på elitnivå men jag får höra alldeles för ofta av min A-lagstränare att jag är för liten och behöver lägga på mig mera i både vikt och styrka, så det är väl inte mycket mer att göra än att lyda!

Jag är ca 178 lång och väger dryga 70 kg. Jag har tänkt att köra 3 pass i veckan på gymmet, måndag onsdag och fredag. Jag har även tänkt att fokusera på överkroppen då jag tränar bandy 4 gånger i veckan och känner att där får jag min benträning. Att jag börjat äta så mycket jag kan av "normal husmanskost" har jag förstått och börjat med sedan några veckor tillbaka.

Så nu vill jag ha eran hjälp med programupplägg, hur många reps? vilka övningar osv?

Skulle varit underbart med hjälp! Tack sålänge

ceejay
2009-01-07, 19:23
Finns färdigt utgjorda program här på forumet.

Men eftersom du spelar bandy och vill förmodligen specialisera dina övningar efter bandyn kan jag nog starkt att du pratar med någon personlig tränare som KAN sin sak. Det finns ju basketutformade program, med fokus på snabbhet, liksom många andra sporter, borde gå att fixa ihop något program åt en bandylirare :D

aelgen
2009-01-07, 19:35
Men eftersom du spelar bandy och vill förmodligen specialisera dina övningar efter bandyn kan jag nog starkt att du pratar med någon personlig tränare som KAN sin sak. Det finns ju basketutformade program, med fokus på snabbhet, liksom många andra sporter, borde gå att fixa ihop något program åt en bandylirare

+1
Om du nu inte gör så tycker jag att du ändå bör träna ben. Finns ju desutom potential till en del vikt från mer kött på benen :D

akerstrom
2009-01-07, 19:53
Läs dessa länkar först:

Läs denna först! (http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=17457)

Den här för att se ett bra program/schema du kan köra (http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=87454)

Denna för att se hur övningarna ska utföras (http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=31071)

Denna för svar på frågor. (http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=25204)

akerstrom
2009-01-07, 19:57
EDIT!:

OBS!
Om du ska satsa på elit innebandy så ska du kontakta din tränare för förslag på scheman utformade för innebandy(om det finns sådana).
Om han inte kan hjälpa dig ta då hjälp av dessa länkar!

z_bumbi
2009-01-07, 20:36
Innan man specialiserar sig så bör man lära sig grunderna och två helkroppspass i veckan är en bra grund. Senare kan man göra anpassningar till idrotten men i början är det enligt tränaren tydligen kroppsvikten och helkroppstyrkan som är det viktigaste och då är det vanligt generellt träningsprogram troligen fullt tillräckligt. Nu under säsong är det inte heller någon större mening med att köra något som inriktar sig på något annat.

C.E.J.
2009-01-07, 21:37
EDIT!:

OBS!
Om du ska satsa på elit innebandy så ska du kontakta din tränare för förslag på scheman utformade för innebandy(om det finns sådana).
Om han inte kan hjälpa dig ta då hjälp av dessa länkar!

Nu var det dock riktig bandy han tränar.

akerstrom
2009-01-07, 21:55
EDIT!:

OBS!
Om du ska satsa på elit bandy så ska du kontakta din tränare för förslag på scheman utformade för bandy(om det finns sådana).
Om han inte kan hjälpa dig ta då hjälp av dessa länkar!

EDIT så ska det vara srry

Tack C.E.J.!