Visa fullständig version : Vad gör du med din avokado?
Anton Fräs
2009-01-03, 23:19
Tjenixen, jag skulle uppskatta lite tips på vad just ni. tycker om att använda avokado till. Personligen äter jag den som den är, ibland med lite blandade kryddor på, även att strimla upp och strö på en köttgryta efter tillredning är riktigt gott. *popcorn*
cosmic_dancer
2009-01-04, 00:06
mosa tillsammans med lite citron, salt och peppar och du ahr ett gott smörgåspålögg
Brooklyn
2009-01-04, 00:27
Guacamole är inte helt fel heller :eating:
Avokado med graddfil, hackade rakor, lite salt och citron och eve lite majonas
Avokado pa macka med salt och ost
Avokado a natural :)
Avokado mixad med tomat, rokt skinka/kalkon, peppar salt pa macka
mmmmmmmmmmmmmmmm avokado e mumma
MyungChul
2009-01-04, 01:15
Terrine på avokado som serveras med någon grillad eller rökt fisk.
Smoothies på söt avokado.
En räk&avokadopasta med vitt vin och grädde.
Sen självklart som ingrediens i sallader.
Det var väl några iaf.
har ingen så jag gör inget med den!
Greven_2008
2009-01-04, 01:27
ja brukar låta den ligga kvar i affären... denna feta, tråkiga frukt/grönsak.
gillar inte konsistensen. (ja, jag vet att de e nyttigt fett)
Brooklyn
2009-01-04, 01:32
har ingen så jag gör inget med den!
no shit captain...
Har den på smörgås med lite salt och peppar. Aromat eller örtsalt kan vara gott som omväxling.
I sallader e ett måste
När polarna kommer över brukar jag ofta göra quacamole (gjorde 1.8kg sist, allt gick åt ^^)
Brukar äta den plain med salt, peppar och keso
Toast skagen med några skivor avokado på.... mumma
På favoritmackan ingår keso, avokado, rödlök och örtsalt. Hur gott som helst!
Det finns bara en sak som är lika gott som att äta avokadon rakt av:
Avokado + sushiris + nori = vegetarisk sushi (både maki och nigiri)
Tärnar en avokado, ett halvt äpple och har lite örtkrydda på som tillbehör till maten.
Mickeee?
2009-01-04, 13:00
Guacamole :P
Jag gör guacomole åt kompisarna och vid något tillfälle gjort en förrätt med avokadogegga med rökt lax på crostini (receptet från ICA.se (http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=339232). Själv gillar jag varken smak eller konsistens av denna frukt.
Sjukt gott med löjrom i, alternativt stenbitsrom om man vill spara lite på slantarna.
Coldsmith
2009-01-04, 19:06
Kanon som den är bara... rekommenderar chilensk avocado. Klart högst kvalitet.
Mixa med fryst banan och kakao = glass
Ev röra ner en vispad äggvita och lite honung.
Skivar, saltar, pepprar och äter på mackan.
Anton Fräs
2009-01-04, 21:22
Mixa med fryst banan och kakao = glass
Ev röra ner en vispad äggvita och lite honung.
Båda dessa lät i mina öron Gudomliga, speciellt det första! Ska testas snarast! *cupid*
Köper en jättegod romsås/röra i delikatessdisken på Domus eller Ica som jag har på avokadon, gudomligt gott och passar utmärkt som förätt om man vill bjuda på någonting extra ;)
mixar med mjölk och socker...gott att dricka
Det finns bara en sak som är lika gott som att äta avokadon rakt av:
Avokado + sushiris + nori = vegetarisk sushi (både maki och nigiri)
(det du skrev) + wasabi + soja
Glöm inte dem, förhöjer smaken som sjutton. :)
Alfred Nobel
2009-01-05, 07:58
Jag äter sällan avokado, men en guacemole gjord på vitlök, chili, salsa, citron och cream fraiche är gott till tacos :D
(det du skrev) + wasabi + soja
Glöm inte dem, förhöjer smaken som sjutton. :)
Sant, det har du rätt i!
Avocado gradd sas pa kycklingen med lite rokt skinka ar inte fel heller
Äter som tillbehör till t.ex kyckling, med en skvätt peppar och olivolja.
Om man nu inte gör en guacamole dvs.
Jag är Mr Bråttom. Brukar skära den i två och spruta på lite Kalles Kaviar.... Mmmumma
Avocado med cream fraiche och heta spanska räkor ovanpå.
blandar ner i en pasta sallad, ljummen helst.
Mr.Cosybear
2009-01-06, 20:26
Gillar inte att blanda det med annat så jag äter det alltid vid sidan av en måltid. Delar en avokado rakt av, strör över socker över båda halvorna och sen är det bara äta med sked. Lärt mig att det är "så man ska äta det", gott är det iallafall :thumbup:
Gillar inte att blanda det med annat så jag äter det alltid vid sidan av en måltid. Delar en avokado rakt av, strör över socker över båda halvorna och sen är det bara äta med sked. Lärt mig att det är "så man ska äta det", gott är det iallafall :thumbup:
Socker? Blir det inte en udda smakkombination med den smöriga avokadon, det salta saltet och det söta sockret?
Salt kan jag förstå, men socker känns lite fel.
stolpskott
2009-01-07, 10:48
dela på mitten och ut med kärnan (ofc) sedan lägger du i skagenröra i håligheten som kärnan funnits i, ät med sked direkt ur skalet. *drool*
Avokado i taccos..MUMMA!!
Avokadosås/rörs.. 1 mosad avokado, 1-2 msk sweet chilli, 1/2 dl naturell yoghurt...MUMMA
Mr.Cosybear
2009-01-11, 19:57
Socker? Blir det inte en udda smakkombination med den smöriga avokadon, det salta saltet och det söta sockret?
Salt kan jag förstå, men socker känns lite fel.
Det är faktiskt bättre än det låter, är väldigt gott, bara prova på annars får man aldrig svar på frågan :)
Vet inte om du läste fel eller om jag missuppfattat dig men, det är bara avokado + socker, inget salt alls.
MartinRostock
2009-01-12, 00:32
Det godaste enligt min åsikt är att dra på ordentligt med skagenröra.. MUMS*drool* Lägg sedan till en rostmacka :)
Själv äter jag ibland en avokado med ägg till frukost. Äter mig ner en bit och placerar därefter ägget. Gott, nyttigt och mättande!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.