Visa fullständig version : Mozzarella
[UnTr] freshmint
2008-12-20, 21:42
Hur klarar sig en bit mozzarella som ligger kvar i sin lilla påse och vätska oöppnad, och i rumstemperatur, i ungefär ett dygn?
Bör jag avstå att äta den? Vilka egenskaper kan tänkas förändras?
a2thedmc
2009-01-14, 10:01
nasty.. rumstemp! haha jag hade ditchat den rätt fort beror på hur broke man är antar jag?
Det ska inte vara någon fara, har själv haft mozzarella-paket framme flera timmar, om inte längre, utan att märka någon skillnad.
Lukta, avgör, ät. Tror inte det är någon fara.
tex oöppnad mjölk läste jag någonstans här på forumet skulle klara sig utan problem i rumstemperatur ett dygt
Bumpar den här för att ställa en fråga:
Har köpt Mozzarella på Lidl och jag tänkte värma lite i micron, är det en bra idé eller bör man värma i ugn eller liknande? Google gav mig inget jag vågade gå på.
Skär upp i 3-4 skivor, mikro i 30s (700W). Den kommer att vätska av sig en smula. Byt tallrik eller sug upp med papper. Den skall bli precis lite ljummen, men inte så att den smält. Kör hellre för kort tid än för lång till en början.
Skär upp i 3-4 skivor, mikro i 30s (700W). Den kommer att vätska av sig en smula. Byt tallrik eller sug upp med papper. Den skall bli precis lite ljummen, men inte så att den smält. Kör hellre för kort tid än för lång till en början.Okej okej, det blir test ikväll. Brukar köra Kycklingfilé med ostöverdrag *drool*
Riktigt gott att göra egna hamburgare och skära en tunn skiva mozzarella och hastigt värma den i stekpannan och lägga på burgaren, sen en klick stark salsa på.
Väljer haloumi före mozzarella alla dagar i veckan. Även om mozzarella är gott det med, riktigt gott.
haha, jag skulle inte äta den :D
KaptenKnäsvag
2010-04-28, 19:32
Luktar det inte illa borde det inte vara någon fara.
Luca Brasi
2010-04-28, 21:37
Om du äter den och sedan inte blev sjuk så var det ingen fara.
Jag tror den är för gammal nu eftersom tråden skapades 2008
karlingen
2010-04-30, 14:48
Jag tror den är för gammal nu eftersom tråden skapades 2008
:kickass:
Tror ni fortfarande mozarellan är ok att äta eller?
Anton Fräs
2010-04-30, 17:45
Ja, absolut ingen fara efter 1 dygn.
Jo, men nu har det ju gått snart ett och ett halvt år. Jag tror inte att den mår så bra längre.
[UnTr] freshmint
2010-04-30, 21:42
Så jag bör inte äta den då? :MrT: ...tråkigt på en fin mozzarella :D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.