handdator

Visa fullständig version : Behöver datorhjälp!


Klicken
2008-12-03, 11:17
Hej hej jag har precis köpt en ny dator! Jag satte in 4gb ram minne 2x 2gb minnen och när jag kollar inne på kontrollpanelen så står det 4,00 gb. Men när jag t.ex går in på aktivitetshanteraren så står det under Fysikst minne (MB) Totalt 2557, Cachelagrat runt 1900 just nu brukar ändras och Ledigt 0. Sen Växlingsfil 989M / 5348M. Varför står det inte där att jag har 4gb, kan tillägga att jag kör med Vista.

SNÄLLA förklara för mig om någon kan vad detta är börjar bli lite orolig!:P

King Grub
2008-12-03, 11:19
Du har antagligen ett 32-bitars operativsystem. Det kan bara adressera 4 GB totalt, och i den summan ingår grafikkortsminnet. Vill du kunna utnyttja 4 GB RAM, behöver du ett 64-bitars Vista.

Klicken
2008-12-03, 11:21
Japp jag har 32-bitars, okej så ju mer grafikortsminne man har desto mindre "Riktig" RAM får jag då? Tack för snabb hjälp!

King Grub
2008-12-03, 11:22
Det är korrekt. Så det är nog inget fel. Har man 4 GB RAM eller mer, bör man använda ett 64-bitars operativsystem så man kan utnyttja det. Och i dag fungerar Vista 64 utmärkt med drivrutiner och allt.

Klicken
2008-12-03, 11:25
Synd att jag köpte 32-bitars då, men det gör inget. Tack återigen för ett snabbt svar!

King Grub
2008-12-03, 11:35
Har man en retailversion av 32-bitars Vista får man en DVD med 64-bitars från Microsoft för självkostnadspris, om man vill.

Din licensnyckel fungerar på 64-bitarsversionen också.

Prankie
2009-04-08, 21:11
Om man har samma problem när man kör 64bitars då? Har googlat ett par timmar utan några svar.
Kör windows 7 x64 7068 bygge med följande system
Asus P5Q PRO med senaste bios
Intel E8500 processor
osv...

4 gb RAM hittades men bara 3.25gb usable. :/

Prankie
2009-04-08, 21:22
Ehm... den fixade sig när jag bytte till normal boot i msconfig. KOnstigaste jag har varit med om. :smash: