handdator

Visa fullständig version : Anti-glödlampa-träning!


mjeuuu
2008-11-20, 12:47
Jag känner att jag behöver lägga till lite övningar på gymmet för att träna upp midjan, mest på bredden. Jag har alltid varit lite rädd för marklyft, men jag tänkte att jag ska ge det en chans nu. Jag hittade lite instruktionsvideor på Youtube som ni kan få kommentera, bara så jag vet hur jag ska göra. Annars får ni gärna tipsa om bättre guider/bilder/videor eller helt enkelt berätta själva om ni känner för det.

http://www.youtube.com/watch?v=cs-wOHN5tdw

Den video tyckte jag verkade som den vettigaste av dom jag hittade.

Hur bra/dålig idé är det att börja köra marklyft och squats (som är en annan övning jag lag till i min träning nyligen) med en "fast" stång, dvs en stång som sitter fast och endast går att röra vertikalt (ingen aning vad det kallas, berätta gärna det om det finns något allmänt namn för såna)? Jag tänkte att jag kan börja med denna typ av stång och öva lite på tekniken och sen gå över till att köra som vanligt efter några veckor ungefär.

För övrigt så har jag, som sagt, börjat med squats också (svenska namnet på detta är?). Denna video verkade rätt bra så jag kör med den tekniken, fast som sagt på "fast" stång tills vidare då. Bra/dåligt?

http://www.youtube.com/watch?v=dbxxs1PErLQ



Uppskattar verkligen tips på andra övningar också.

Tack på förhand!

martikainen
2008-11-20, 12:51
Stången du reffererar till kallas smith stång/ställning

Mitt tips till dig är att INTE öva med den stången då den begränsar rörelsemomentet, utan ta en vanlig fri stång, kolla om det finns någon annan på gymmet som kör böjjar och så ber du om hjälp.
Alternativt, kolla med gympersonalen, eller kolla lite videos på tuben, memorera och försök efterlikna, filma dina böjjar och lägg upp video så kan folket här bedömma!