Shakemynuts
2008-11-03, 20:08
Hej!
Jag har gjort en lista på vad jag ska äta under 1 vecka nu då jag bantar för att lättare räkna mina kalorier och inte få för mig att äta något dumt eller så, jag älskar mat och kan enkelt få för mig att göra en bakplåt hemmagjord pizza som jag äter upp helt själv under en lugn skön ensam kväll med filmer.
Jag tänkte iallafall höra om mitt matschema för denna vecka är ok och vad jag kan förbättra för att få i mig mer näringsämnen som behövs, är väldigt mån om bra fetter och fibrer då jag vill bli mätt på det lilla jag äter.
T ex Måndag:
Frukost - Havregrynsgröt med lingonsylt och knäckebröd
Lunch - Pasta med makrill i tomatsås, morötter och broccoli + lite olivolja över
Middag - Fullkornsbröd med kyckling och grönsaker + vitlöksdressing
Tisdag:
Frukost - Afil med müsli och knäckebröd
Lunch - Pasta med köttfärssås
Middag - Tonfisksallad med ägg och dressing
Och så håller det på. Vilka typer av mat bör vara nyckelingrediens mer eller mindre varje dag för att få i sig alla bra fetter? Finns det olika typer av kolhydrater och proteiner också som behövs? Frukt och så åter jag mellan måltiderna.
Fetter får jag från olja och fet fisk och frön i min müsli, protein från fet fisk och kyckling samt lite rött kött, ungefär 1-2 gånger i veckan. Mina kolhydrater får jag från knäckebröd, mörkt fullkornsbröd samt de vanliga pasta, ris och potatis.
Täcker jag allt tro?
Jag har gjort en lista på vad jag ska äta under 1 vecka nu då jag bantar för att lättare räkna mina kalorier och inte få för mig att äta något dumt eller så, jag älskar mat och kan enkelt få för mig att göra en bakplåt hemmagjord pizza som jag äter upp helt själv under en lugn skön ensam kväll med filmer.
Jag tänkte iallafall höra om mitt matschema för denna vecka är ok och vad jag kan förbättra för att få i mig mer näringsämnen som behövs, är väldigt mån om bra fetter och fibrer då jag vill bli mätt på det lilla jag äter.
T ex Måndag:
Frukost - Havregrynsgröt med lingonsylt och knäckebröd
Lunch - Pasta med makrill i tomatsås, morötter och broccoli + lite olivolja över
Middag - Fullkornsbröd med kyckling och grönsaker + vitlöksdressing
Tisdag:
Frukost - Afil med müsli och knäckebröd
Lunch - Pasta med köttfärssås
Middag - Tonfisksallad med ägg och dressing
Och så håller det på. Vilka typer av mat bör vara nyckelingrediens mer eller mindre varje dag för att få i sig alla bra fetter? Finns det olika typer av kolhydrater och proteiner också som behövs? Frukt och så åter jag mellan måltiderna.
Fetter får jag från olja och fet fisk och frön i min müsli, protein från fet fisk och kyckling samt lite rött kött, ungefär 1-2 gånger i veckan. Mina kolhydrater får jag från knäckebröd, mörkt fullkornsbröd samt de vanliga pasta, ris och potatis.
Täcker jag allt tro?