handdator

Visa fullständig version : Kalvrygg, ska vara såhär?


astrodog
2008-10-25, 12:14
Ska kalvrygg vara så seg och senig att det är nästan omöjligt att göra typ grytbitar av det? Jag ger upp på denna bit, oavsett vilken kniv jag använder.

spoonchest
2008-10-25, 20:56
Nej, det tror jag verkligen inte.
Fast jag vet inte vad du har för köttbit, men kalv öht. ska inte vara segt såvitt jag vet.
Kolla här: http://www.svenskkottinformation.se/styckning_920/

Scratch89
2008-10-26, 13:26
Har du styckat djuret själv? Är den köpt hos någon professionell så ska slaktaren ha gjort allt för att undvika rigor mortis.

daks
2008-10-26, 17:57
Kalv över lag är bra, gödkalv i synnerhet. Mellankalv som nog är vanligast är också helt ok! Senig kan ryggen vara i slutet, skomakarbiten. Seg kan den bli om du tillagar den fel.

Sen vet jag inte om det är bästa biten för grytbitar, skulle föredra högrevet eller fransyskan som båda är billigare och till och med kanske bättre till grytor.

Bättre kalv nästa gång! (vad betalade du för den?)