handdator

Visa fullständig version : Diskbuktning


Suze1
2008-10-17, 07:00
Har läst i ert forum och sett att det finns många kunniga människor här som kan ge goda råd.
Jag undrar om ni känner till något om diskbuktning i ländrygg, L5, och hur man blir av med det?
Har varit hos kiropraktor många gånger men han förvärrade bara eller kanske orsakade min skada.
Jag har även problem med bröstrygg, mellan skulderbladen. Känner ni till lämplig träning för detta?
Tacksam för tips.

PiNG.
2008-10-17, 08:51
Var bor du?

Finns bra hjälp i Malmö om du bor i närheten av denna stad :)

Suze1
2008-10-17, 08:54
Stockholm

PiNG.
2008-10-17, 11:48
Har fått tips av min gamla sjukgymnast: antingen att bli remitterad eller söka på egenremiss till någon av de specialiserade ryggklinikerna i Strängnäs eller till Stockholm spine center. Det står att läsa en del om dessa, man kan söka på ”ryggkirurgi” så kommer de här klinikerna fram

Där kan det finnas hjälp tex.

Suze1
2008-10-17, 12:06
Men behöver man en kiropraktor eller kan man träna bort det med sjukgymnastik? När jag gick till kiropraktorn så hade jag ryggskott. Sen när han behandlade så gick det ner i båda benen. Läkaren sa att jag ska inte gå till en kiropraktor. Där på Spine Center har de ju kiropraktor, naprapat. Men det har ju inte hjälpt utan snarare gjort mig sämre. Man får ju då prova någon annan behandling.

PiNG.
2008-10-17, 13:29
Om du inte "litar" mer på kiropraktorer så hade jag besökt en sjukgymnast som kan lägga upp ett träningsprogram till dig. Man "behöver" inte knäcka ryggen för att bli bra, men som för min del när jag såg ut som en banan hjälpte det. Annars är ju rehabträning utförd på rätt sätt något som kan uträtta underverk med en trasig rygg. Och det är inte alltid lätt att hitta någon bra sjukgymnast som kan behandla ryggar på bra sätt. Tog mig många besök innan jag hittade rätt.

Någon här på forumet har säkert tips på någon i stockholmsområdet eller kanske själv har tid att titta på dig.

Suze1
2008-10-17, 13:49
Tack för din hjälp. Jag fick journalen av kiropraktorn och han verkar inte alls ha förstått problemet. Skrämmande och törs man gå till en kiropraktor?! Men jag fick tips på en bra kiropraktor. Ringde och han sa att han kan fixa det. Så kanske man skulle våga sig på ett nytt försök? Gå till en sjukgymnast och se om det blir bättre?
Hade du samma problem om jag får fråga? Kan man ha diskbuktning i flera år? Hur vet man att det gått tillbaka? Det måste ju vara svårt att säga när det gått tillbaka.

Suze1
2008-10-17, 13:54
Någon här på forumet har säkert tips på någon i stockholmsområdet eller kanske själv har tid att titta på dig.[/QUOTE]

----------------------------------------------------------
Tack, tack. Om någon tror sig kunna fixa en diskbuktning på 3-5 behandlingar som är det normala så är jag tacksam för svar. Eller rekommendera en riktigt bra kiropraktor som kan fixa det snabbt.
Har haft smärtor i 1-2 år nu och börjar tröttna på att ingen kan hjälpa mig med detta. Som jag förstått så är diskbråck värre och kiropraktorer påstår sig ju kunna fixa sånt. Nu har jag en magnetröntgen och facit i hand, så det borde väl gå att behandla? eller?

Tolkia
2008-10-17, 14:31
Jag tror (obs tror) inte att en diskbuktning är något man kan "fixa" på ett par behandlingar. Ryggen måste få tid på sig att läka, och du lär behöva rehabträna lite och/eller se över din situation (arbete, träning etc.) för att undvika att det händer igen.

Suze1
2008-10-17, 14:45
Jag tror (obs tror) inte att en diskbuktning är något man kan "fixa" på ett par behandlingar. Ryggen måste få tid på sig att läka, och du lär behöva rehabträna lite och/eller se över din situation (arbete, träning etc.) för att undvika att det händer igen.

-------------------------------------------------------------
Jag har gått hos kiropraktor över ett år, cirka 24 behandlingar. Började träna och det blev bara värre. Fick ståbord på jobbet också.

Det blev bättre när jag slutade gå hos kiropraktorn. Han verkar inte alls ha förstått och knäckt lite här och där och det har bara blivit sämre. Vidare har han skrivit på varje behandling att det krävs 3-5 behandlingar. Han hade alltså tänkt hålla på med detta i all evighet?! Räcker inte 24 gånger på över ett år?

Nu säger "alla" att jag ska träna ryggmuskler, att det hjälper.

Anders The Peak
2008-10-17, 15:08
En sjukgymnast jag kan rekommendera i sthlm är Tom hos:http://www.sjukgymnastgruppen.se/
De flesta av dem har OMT så de är kvalificerade men Tom har lång träningsbakgrund som är till hjälp när man är idrotttare.

Suze1
2008-10-17, 15:53
En sjukgymnast jag kan rekommendera i sthlm är Tom hos:http://www.sjukgymnastgruppen.se/
De flesta av dem har OMT så de är kvalificerade men Tom har lång träningsbakgrund som är till hjälp när man är idrotttare.
---------------------------------------------------------------
Tack.
Jag har på kiropraktorns råd promenerat mycket varje dag. Men blev trots det allt sämre. Fick höra att man måste träna ryggmuskler, att promenera tränar mest benen. Men jag har även fått veta att det är min egen kropp, mina muskler, som räddat mig. Annars så hade jag varit mycket sämre idag.

Kan väl säga att jag har skrivbordsjobb. Fick ett ståbord eller höj och sänkbart för att det skulle bli bättre.

Men jag undrar ju varför det inte blir bättre när en kiropraktor behandlat mig över ett år och jag promenerar i timtal. Har haft konstanta smärtor i 1-2 år och det borde ju släppa någon gång och bli bättre.

Men vissa privata aktörer kanske tänker mer på sin plånbok än på att försöka göra patienten frisk igen.

PiNG.
2008-10-17, 16:12
Han tänkte nog på plånboken verkar det som.

Suze1
2008-10-17, 17:12
Han tänkte nog på plånboken verkar det som.

--------------------------------------------------------
Ja och nu är han anmäld och under utredning, så får sakkunniga avgöra vad han pysslat med det senaste året under alla sina 24 behandlingar. Jag har fått journalen och läst den och han verkar mest ha hittat på att jag skulle sagt saker som jag inte sagt. Vidare att jag skulle ätit smärtstillande fast jag på hans begäran inte ätit smärtstillande och fått lida med konstanta smärtor under 1-2 år. Tacka fan för att jag är förbannad och ska ha karln under utredning. Han verkar mest ha lekt och lallat runt med min rygg. Legitimerad kiropraktor