LadyG
2008-10-16, 12:26
Ett spännande sätt att få med fler grönsaker på tallriken. Från min favoritbok "Mikaku, den japanska kokboken".
Pak Choisallad (ca 10 - 12 port)
Sallad
1 huvud Pak Choy (Pak soi, Bok Choy, sellerikål - det kallas många saker)
50 g babyspenat
50 g rucola
1 st salladslök
1 dl jordnötter, osaltade
1 st gurka
2 dl böngroddar
2 st morötter
1 st rättika
Soja- citrussås
1 tsk japansk soja
2 msk citronsaft
0,5 tsk fisksås
1 tsk rapsolja
1 st röd chili, utan kärnor
1 st rödlök
2 msk färsk koriander, finhackad
Tillagning:
1. Skölj grönsakerna. Skala och skär rättikan och morötterna i tunna skivor, lägg på ett fat.
2. Finhacka chili, rödlök och korianderblad. Blanda med pressad citronsaft, fisksås, soja och rapsolja, häll blandningen över morötter och rättika och låt dem marineras en stund.
3. Rosta jordnötterna, i en het, torr panna till de får fin färg och börjar dofta, krossa dem i en mortel.
4. Skär gurkan i stavar, pak choibladen i bitar och salladslöken i tunna skivor, blanda med böngroddar, ruccola, babyspenat och med den marinerade rättika och morötter
5. Strö till sist över de rostade, krossade jordnötterna
*drool*
Pak Choisallad (ca 10 - 12 port)
Sallad
1 huvud Pak Choy (Pak soi, Bok Choy, sellerikål - det kallas många saker)
50 g babyspenat
50 g rucola
1 st salladslök
1 dl jordnötter, osaltade
1 st gurka
2 dl böngroddar
2 st morötter
1 st rättika
Soja- citrussås
1 tsk japansk soja
2 msk citronsaft
0,5 tsk fisksås
1 tsk rapsolja
1 st röd chili, utan kärnor
1 st rödlök
2 msk färsk koriander, finhackad
Tillagning:
1. Skölj grönsakerna. Skala och skär rättikan och morötterna i tunna skivor, lägg på ett fat.
2. Finhacka chili, rödlök och korianderblad. Blanda med pressad citronsaft, fisksås, soja och rapsolja, häll blandningen över morötter och rättika och låt dem marineras en stund.
3. Rosta jordnötterna, i en het, torr panna till de får fin färg och börjar dofta, krossa dem i en mortel.
4. Skär gurkan i stavar, pak choibladen i bitar och salladslöken i tunna skivor, blanda med böngroddar, ruccola, babyspenat och med den marinerade rättika och morötter
5. Strö till sist över de rostade, krossade jordnötterna
*drool*