handdator

Visa fullständig version : Tips på häftiga grytor


shut teh face
2008-10-07, 14:33
Jag gjorde en trevlig gryta idag men jag tycker ryggbiff som jag hade blir segt. Man har ju smakat grytor där köttet bara smälter i munnen, är det fransyska som kokat i 24 månader eller?

Ge mig tips på era grytor, det får gärna vara storkok, dyra som billiga.

Tycker det är extremt roligt att laga grytor. :cool:

Jag bidrar med denna, även fast det är rätt tråkig men jag är inte så haj på det här med grytor faktiskt

500g nötkött, små bitar
1 Gul lök
Tomatpure, 4msk
Dijonsenap, 5tsk
Salt 1 tsk
Peppar tsk
Paprikapulver 3 tsk
250ml matlagningsgrädde

Stek köttet, stek löken, lägg det i en gryta ihop med grädden, i med resten av grejjerna och låt koka i 10-15 min


Tipsa gärna om kycklinggrytor också, eller korv? :cool:

omnibus
2008-10-07, 14:53
Vill du lära dig tillaga ryggbiff så är detta en intressant länk: http://www.svenskkottinformation.se/begood/file_db.php?id=95 :)

bubbe
2008-10-07, 15:06
Grytornas gryta, Bouf bourgignon (svårstavat ja).

Mycket vin, mycket marinering, kraftigt och fint marmorerat högrev och lång koktid (över 2 tim)

Är mitt tips.

MyungChul
2008-10-07, 15:57
Du kan få ryggbiff att bli så, problemet är det att du måste antingen ha en väldigt kort koktid eller en väldigt väldigt lång, upp mot 12h eftersom det är så pass lite fett i ryggbiff som det faktiskt är.

Kallops är ju fantastiskt gott.
Boeuf bourgignon slår ju kallops i de flesta fall.
Coq au vin är i min mening som ovanstående fast på tupp.

shut teh face
2008-10-07, 16:03
Boeuf bourgignon låter gött som tusan. Jag tänkte att man kanske kunde skippa sidfläsket i det isf? Har du något bra recept på det, finns massa olika på nätet, vikken e bäst? :D

shut teh face
2008-10-07, 16:04
Hittade ett här som verkar bra

http://recept.blogs.se/2007/04/03/boeuf_bourgignon~2026668

MyungChul
2008-10-07, 16:48
Har ett recept i storkokstråden.