handdator

Visa fullständig version : Hydrolyserat vassleprotein & upptag


Purren
2008-09-25, 23:26
Kan hydrolyserat vassleprotein tas upp direkt av tarmarna, eller måste det ändå behandlas när det kommer ner?

Scratch89
2008-09-26, 07:33
Hur menar du nu? Det är ju i tarmarna i princip all mat och näring tas upp.

Ola Wallengren
2008-09-26, 07:58
Hur mycket det måste brytas ner i magen och tarmarna beror på hur mycket det är hydrolyserat (nedbrutet).
Intressant är en ganska ny studie som visade att vasslehydrolysat hade ett långsammare upptag än "vanligt" vassleisolat.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18608553?ordinalpos=2&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsP anel.Pubmed_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum

Sverker
2008-09-26, 10:46
Jag läste om det i vår branchtidning.
Verkar lite konstigt och mot all logik. Kortare borde vara snabbare.

Någon som vet hydrolysgraden ?
Kommer man ned på medelvikten 500 - 600 Dalton borde upptaget vara snabbt. Ifall drycken är isoton.
Har vi kanske en brytpunkt någonstans ? Där ett hydrolysat på 1500 D, 3000 D, 5000 D, vadsomhelst inte spelar någon roll eftersom enzymerna finns i kraftigt överskott. Helt plötslighet blir osmolalitet och viskositet avgörande ?

Ola Wallengren
2008-09-26, 12:54
Väldigt sparsamt med information om hydrolyseringsgraden

"As prepared by Dairy Farmers, Ltd (Lidcombe, NSW, Australia)"

så du får väl höra av dig till dem eller författarna för djupare information.