handdator

Visa fullständig version : bra med kondition om man ska bygga muskler?


ganges
2008-09-24, 21:04
hej

om man ska bygga muskler, kan man även springa lite efter passet då osså typ 30 minuter om man vill få lite fit kropp. vi säger att man äter bra och för tillräckligt med protein för att bygga muskler, va händer om man springer efter passet? är det dåligt för att bygga lr, eftersom att man bränner kalorier?

kalajset
2008-09-24, 21:28
Ja, det är dåligt för byggning. Vill man bygga krävs det i princip ett energiöverskott, (kaloriöverskott), det enda 30 min löpning kommer ge dig efter passet är egentligen: 1. Sämre chans att bygga muskler i om dels risken att de kalorier du brände genom löpning ser till att du hamnar på ett energiminus, men främst p ga att kroppen då får "dubbla signaler", och nedprioriterar byggningen. 2. Förbättrad kondition, i bästa fall.

Deffar bort kroppsfett för att se "slimmad/rippad" ut gör man i perioder, (likaså byggning), de kan vara olika långa, men bör knappast köras i "dagsdoser". (De flesta väljer månadsvis). Finns ganska många liknande trådar i ämnet om du söker runt litet.

fightor
2008-09-24, 21:31
beror på vad du är ute efter? bara se fit o bra ut eller ute för att bygga maximalt med massa? om du vill ha mycket massa kan du ju bulka upp dig ett tag om de behövs? och sen när du tränat ett tag träna mer kondition (deffa) för att få fram formerna. Men om du annars bara vill se fit ut och samtidigt ha lite former så är det inga problem att du springer lite

Scratch89
2008-09-24, 22:51
Den här frågan har varit uppe säkert två tusen gånger nu.
För att bygga maximalt med massa ska man undvika intensiv konditionsträning. Det ÄR negativt för muskelbygge.

Däremot är en bra kondition alltid bra för hälsans skull, och det finns ju hur många bevis som helst att man kan bygga en bra fysik med styrke- och konditionsträning kombinerat. Hur många här kommer att ställa sig på Olympiascenen? Inte jättemånga. Däremot har de allra flesta kapaciteten att nå en vältränad kropp.