Nate
2003-06-27, 07:42
Räcker till 2 längder
1.5 tsk kardemumma
50g jäst
2.5 dl mjölk
0.5 dl socker
0.5 tsk salt
1 ägg
100g messmör
1 dl russin
0.5 dl hackade mandlar
8.5 dl vetemjöl
jästid: 30+30 minuter
gräddningstid: 20 minuter
Ugnstemp: 200 grader
Smula jäst i en bunke, häll över fingervarm mjölk och rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, kardemumma. Rör ned ägg och messmör. Blanda russin, mjöl och nötter och rör ned. Arbeta degen smidig och låt jäsa 30 min. Knåda lätt och dela i två delar. Forma släta längder, lägg upp på klädd plåt och låt jäsa 30 min till. Pensla med ägg eller vatten, strö hackade nötter och lite pärlsocker över. Grädda mitt i ugnen och låt sedan svalna under duk.
Det går även bra att ta bort russina och nötterna och istället baka ut som vanliga bullar men då blir det ju troligtvis en massa fet fyllning i...
1.5 tsk kardemumma
50g jäst
2.5 dl mjölk
0.5 dl socker
0.5 tsk salt
1 ägg
100g messmör
1 dl russin
0.5 dl hackade mandlar
8.5 dl vetemjöl
jästid: 30+30 minuter
gräddningstid: 20 minuter
Ugnstemp: 200 grader
Smula jäst i en bunke, häll över fingervarm mjölk och rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, kardemumma. Rör ned ägg och messmör. Blanda russin, mjöl och nötter och rör ned. Arbeta degen smidig och låt jäsa 30 min. Knåda lätt och dela i två delar. Forma släta längder, lägg upp på klädd plåt och låt jäsa 30 min till. Pensla med ägg eller vatten, strö hackade nötter och lite pärlsocker över. Grädda mitt i ugnen och låt sedan svalna under duk.
Det går även bra att ta bort russina och nötterna och istället baka ut som vanliga bullar men då blir det ju troligtvis en massa fet fyllning i...