handdator

Visa fullständig version : Tryck i huvudet


Hank
2008-09-14, 00:03
Jag har en åkomma som jag antar inte är helt unik men som ändå börjar oroa mig lite smått. Det är som att jag ofta i början av passen vid övningar som speciellt chins och latsdrag, men även om senare tid lutande pressar etc får ett jäklar tryck i huvudet.

Det känns inte direkt som huvudvärk utan mer som att det spänner i hela skallen och som om ögonen ska tryckas ut (inte riktigt så extremt). Det här försvinner i vart fall mer ju längre passet går och jag kan oftast fortsätta pumpa även med denna känsla trots att det är ganska irriterande. Jag har haft det förut men det försvann under ett bra tag och har nu återkommit.

Någon som varit med om liknande eller vet vad det är?

MasterChief
2008-09-14, 07:18
Det är vanligt att få huvudvärk pga av ansträngning. De flesta upplever dock en mer bultande karaktär av värk.

Jag skrev detta i en annan tråd:
http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=1423633&postcount=13

Sen finns ju:

http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=108575&highlight=benign

http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=89909&highlight=benign

Och ett otal till. Men som vanligt när det gäller kroppen är vi inte alla lika och jag skulle åtminstone gå till läkaren om jag regelbundet hade dessa problem. Huvudet leker man inte med.

Mellitus
2008-09-14, 08:38
Jag hade exakt dom symptomen du beskriver när jag körde igång med seriös träning. Fick bara trycket i huvudet vid konditionsträning, första gången det inträffade var vid ett spinningpass och jag var helt övertyga om att jag skulle få en hjärnblödning. Huvudvärken satt i över ett dygn efteråt, jag vilade i några dar från träningen och testade igen. Samma sak denna gång men inte lika intensivt och det försvann ett par timmar efter passet. Det fortsatte så i några veckor för att tillslut helt försvinna och nu är det säkert ett halvår sen jag kände av det.

ps. har fått samma tryck i huvudet vid intensivt knullande, tryck i bägga huvudena så att säga... :em: