handdator

Visa fullständig version : Med blodad tand och hungrig blick


Endura
2008-09-08, 21:32
Förra journalens rubrik "Endura siktar på pallplacering i AF 2008" (länk (http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=108809&goto=newpost)) har nu uttjänat sitt syfte och det känns därför inte mer än rätt att låsa den och påbörja en ny!

Helgens SM-hysteri har knappt lagt sig och jag är grymt taggad för att satsa hårt för att prestera ännu bättre på SM nästa år!
2009 är dessutom det år jag fyller 30 och det vore så grymt häftigt att få fira det med att vinna SM i AF eller BB! :hbang:

För att summera helgen händelser debuterade jag i SM i AF i Karlstad och knep bronset med bara en poäng från silvret (som jag dessutom "nosade" på de två första ronderna!) och det taggade mig grymt mycket till att satsa ännu hårdare för en bättre placering nästa år.

Symmetriskt var jag en klockren 2a efter vinnaren Maria Andersson och utifrån det kan jag främst se att jag behöver jobba upp vidden på mina lår och axlar mer för att kunna konkurrera mer. Ryggen är redan bra, men allt kan ju förbättras!
I styrkeronden föll jag främst på antalet chins, vilket ska nötasnötasnötas det närmsta året och i hinderbanan hade jag otur med felspringning och "Det irländska bordet".
Min kropp är ännu inte helt överens med tyngdlagen tycks det, hehe ;)
Att det spöregnade gjorde inte heller saken bättre, men det "problemet" fick vi ju alla tampas med...

Jag fick iaf blodad tand och har redan börjat planera för en tids uppbyggnad och längre fram deff för nästa omgång!

---

Därför startar jag nu en ny journal.
Jag har redan påbörjat min uppbyggnadsperiod, körde första passet med ben och biceps i morse (redovisas i nästa post) och har sakta börjat höja mängden kalorier i kosten. Denna uppbyggnad ska inte få "rusa iväg" lika mycket som förra gången, utan jag tänker försöka hitta min kaloribalans och lägga mig strax över, särskilt träningsdagar. Mitt mål är att använda all min kunskap för att göra denna uppbyggnadsperiod så kvalitativ som möjligt!

Jag vet att kunskaperna finns och har jag bara konkreta och mätbara mål att sikta in mig på, kommer jag med tiden få se resultat! :thumbup:

Nu börjar min nästa satsning! Hänger ni med? *flex*

L-Sami
2008-09-08, 21:40
Yes, härligt med en ny tråd ;) SM-Guldet är ditt nästa år :thumbup:

Carolinew
2008-09-08, 21:46
Grattis som tusan till bronset!!! Kör hårt nu och ta hem hela skiten nästa år :thumbup:

Endura
2008-09-08, 21:58
Taggad som jag är efter tävlingen har jag lagt upp en lite ny variant av min tidigare 3-split, där jag kommer variera mer mellan hög- och lågreps i samma pass, mycket för att uppnå så stor variation i belastningen som möjligt.

Ben och biceps
Morgonens pass kändes som första "riktiga" passet på länge och jag tyckte det gick hyfsat bra. Styrkan har sjunkit lite, men jag är överbevist om att jag snart är i kapp igen!

Uppvärmning
Gåband 10 min 6km/h med 10% lutning

Knäböj ATG [tunga lågreps]
1 set á 70kg - huga det var tyngre än jag hade räknat med
3 set á 50kg
Får prova med att utgå från 60 nästa gång...

Pull ups [supinerat grepp]
2 set á KV

Knäböj ATG [lätta högreps, tempo]
3 set á 30kg - mjölksyra ftw!

Stångcurl [teknikfokus]
3 set á 20kg - dags att höja!

Sitt Leg curl varvat med Benspark (Nordic)
LC: 3 set á 45kg
BS: 3 set á 65,60,60kg - ajaj...

---

Passet kändes bra och trapporna har varit lite jobbiga idag. Jag har fortsatt med att promenera under lunchen, mycket för att jag tycker det är skönt och avkopplande att få komma ifrån kontoret, inte minst sen det blev klart att jag byter jobb om 2 månader!

Kostmässigt har jag krypit upp till ca 1800kcal per dag med en fördelning på 40:30:30 i dagsläget. Jag tänker hålla mig därikring i en vecka eller två och se vilka resultat det ger på kropp och våg, sen får vi se om det blir att höja lite till, vilket jag känner på mig att det kommer.
Till skillnad från många andra som just genomgått en deff och uppnått sitt mål har jag inte haft särskilt stort sug efter "onyttigheter", utan fortsatt med i princip samma kost som innan tävlingen, bara lagt till lite mer. Jag anser inte att min deffperiod var särskilt jobbig eller svår, och har inte haft någon abstines efter något typiskt "får inte", så det känns bara dumt att förstöra ett fungerande koncept! :)

På prov och med viss skeptis har jag valt att påbörja en omgång med kreatin f.o.m idag.
Övrigt tillsätter jag endast proteinpulver av olika slag och multivitaminer till min kost, eventuellt nån Omega-3-tablett om jag missat äta fet fisk under dagen.

Nu är det hög tid att koja! :cool:

Endura
2008-09-08, 21:59
Yes, härligt med en ny tråd ;) SM-Guldet är ditt nästa år :thumbup:

Grattis som tusan till bronset!!! Kör hårt nu och ta hem hela skiten nästa år :thumbup:

Hehe, tack! Det är min plan! :D *flex*

Endura
2008-09-09, 09:00
Dagens pass kändes riktigt bra! Just nu försöker jag klura ihop en bra kombination av både hög- och lågrepsövningar i samma pass, och jag tycker det går riktigt bra :)

Axlar och triceps
Framöver kommer jag låta chins och dips vara en del av den rutinmässiga träningen och sakta försöka jobba upp en bra uthållighet på sikt.

Uppvärmning
Crosstrainer 5min

Dips
3 set á KV

Frivändningar med press över huvudet [högreps, tempo]
3 set á 25kg

Sitt. Triceps Ext [lågreps] (Nordic)
1 set á 45
2 set á 30kg

Rear deltoids [lågreps] (LF)
2 set á 28,5kg
1 set á 26kg

Sitt. dips [högreps] (Nordic)
2 set á 60kg

Sidolyft, CC-kabel [högreps] (Nordic)
3 set á 7,5kg

Nacklyft i LC-maskin [högreps] (Nordic)
3 set á 25kg

---

Kändes som jag hann med mycket och att övningarna passade bra ihop.
Det känns kul när det "bara rinner på", ett bra tecken på att man börjar ha koll! *flex*

Hade hyfsat bra ork också, trots att det inte blev så mycket sömn som jag hade planerat, men jag gissar att kostökningen gör sitt...
Gårdagens matupplägg och grunden till dagens ork hittar ni här: länk (http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=3190849&postcount=2068)

Förutom morgonträningen går jag fortfarande till och från jobbet, samt lunchpromenaderna, så länge vädret godtar det iaf... Det var en rutin jag verkligen fastnade för under dieten, då det både ger plats för mer mat, men också att jag får komma bort från kontoret en stund och slipper t-banan i rusningstrafiken.

Kvällen ser än så länge ut att bli lugn, dock är jag lite fikasugen... *rolleyes*

L-Sami
2008-09-09, 16:43
Träning endast med maskiner, hur resonerar du kring det? :)

Fultjack
2008-09-09, 16:47
Bra kämpat på SM och grattis till bronset :thumbup:

Lycka till med satsningen mot nästa år!

Endura
2008-09-09, 19:28
Träning endast med maskiner, hur resonerar du kring det? :)

Inte alls :)

Jag väljer de övningar och redskap jag trivs med och känner jag får bra kontakt i helt enkelt. Dock var inte alla övningar med maskin, till frivändningarna hade jag stång ;)

Hade du nån poäng med din fråga?

Endura
2008-09-09, 19:30
Bra kämpat på SM och grattis till bronset :thumbup:

Lycka till med satsningen mot nästa år!

Man tackar! :D
Härligt motiverande med så direkt respons!

L-Sami
2008-09-09, 19:50
Hade du nån poäng med din fråga?

Fria vikter bygger bättre, därför undrar jag ;)

Endura
2008-09-09, 19:56
Kom hem ovanligt tidigt idag och har redan hunnit äta (länk (http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=3192191&postcount=2076) till dagens kostintag).
Tänkte kojja runt 22, vilket i sig skulle vara första gången på länge! Hoppas bara det inte gör att jag är för hungrig inför träningen imorrn bitti... men vi får se :)

Tog lite bilder på kvällens köksproduktion, bara för att illustrera hur mycket jag faktiskt hinner fixa både till kvällen och dagen efter.

Nedanstående visar kvällens måltid (2 kycklingtortillas), morgonens frukost i övre hörnet (rågflingegröt som kommer få lite annat tillagt imorrn bitti) och morgondagens matlåda (laxfiléer med ugnsrostad kålrot, kommer ta med en yoghurtlimesås till den bredvid).
53672

Ena av kvällens tortillor något närmare (det var inte lätt att få ihop dem, men smarriga var de! :D)
53674

Laxen imorrn, dock utan yoghurtlimesåsen
53673

Planen imorrn är filmkväll och eventuellt pizza, därav att matlådan är lite energisnål ;)

Det här är annars en ganska vanlig "prestation" för mig en vardagskväll. Jag gillar att göra olika måltider och att planera dem så här pass. Dels gör det att jag får vettig, tillagad och god mat varje dag och det håller matkostnaderna nere, även om jag väljer lite dyrare livsmedel. :thumbup:

Endura
2008-09-09, 19:56
Fria vikter bygger bättre, därför undrar jag ;)

Källa på det? :D

L-Sami
2008-09-09, 20:10
Källa på det? :D

Får du leta själv på, det är någonting som är allmänt känt :D

Endura
2008-09-09, 20:14
Får du leta själv på, det är någonting som är allmänt känt :D

Inte svar nog, jag kommer fortsätta som hittills tills jag är grundligt motbevisad! *flex*

;)

L-Sami
2008-09-09, 20:31
Inte svar nog, jag kommer fortsätta som hittills tills jag är grundligt motbevisad! *flex*

;)

Visst, gör så. Det är din kropp och du vet vad den svarar bäst på :)

Endura
2008-09-09, 20:44
Visst, gör så. Det är din kropp och du vet vad den svarar bäst på :)

Haha, säkert inte, men jag vet vad jag trivs med och i längden är det viktigast, eftersom det är då jag behåller motivationen ;)
Skulle det vara så att du har rätt tror jag det är marginella skillnader och ivf beroende av kombinationen av utförande, belastning och muskelkontakt (för att inte tala om kaloriöverskott och vila dessutom, om vi nu menade hypertrofi som resultat).

Tack ändå! Inget du kan göra åt att jag är envis, hehe :D

Morty
2008-09-09, 22:37
STARK prestation! Pallplatsen satt där den skulle! Synd att chinstävlingen rann ut i sanden, men vafasen, hur många chins gjorde du på tävlingen? Jag måste ju försöka bräcka det iaf! :p

Endura
2008-09-10, 08:24
STARK prestation! Pallplatsen satt där den skulle! Synd att chinstävlingen rann ut i sanden, men vafasen, hur många chins gjorde du på tävlingen? Jag måste ju försöka bräcka det iaf! :p

Fick bara 6 godkända... började röra benen något mer än vad som var godtaget och nådde inte helt sträckt läge vid ett tillfälle. Domarna var konsekvent hårda mot alla och det tycker jag är bra :)

Jag började förvisso inte träna chins förrän jag bestämde mig för att sikta på AF förra året, så egentligen borde jag nog vara (hyfsat) nöjd...

Dock har det sporrat mig till att jobba hårt med chinsen till nästa år! :thumbup:

Ironbabe
2008-09-10, 08:30
Du ska helt klart vara nöjd över din prestation på din första tävling! Inte alla som överhuvudtaget tar sig upp på scen som sagt.

Det var ju oerhört tight om platserna efter Maria på toppen, precis så som en tävlings ska vara tycker jag..spännande ända in i slutet :D

Morty
2008-09-10, 08:40
Fick bara 6 godkända... började röra benen något mer än vad som var godtaget och nådde inte helt sträckt läge vid ett tillfälle. Domarna var konsekvent hårda mot alla och det tycker jag är bra :)

Jag började förvisso inte träna chins förrän jag bestämde mig för att sikta på AF förra året, så egentligen borde jag nog vara (hyfsat) nöjd...

Dock har det sporrat mig till att jobba hårt med chinsen till nästa år! :thumbup:

åh ^^
Eftersom jag inte visste vad du hette så var jag typ livrädd att du var den som drog 20 chins. Att Helena gjorde 32 var bara läskigt o_O

Endura
2008-09-10, 09:01
Tänkte en del på diskussionen med L-Sami om fria vikter vs maskiner i olika övningar igår...

Jag håller med i resonemanget att fria vikter oftast kopplar in synergister i större utsträckning än maskiner gör, och att det i sin tur ger en mer "utbredd styrka".

Med utgångspunkt som "kroppsbyggare" har jag också, just därför, förut alltid valt att blanda, eller snarare välja utifrån målet. Jag har trivts bra med att grunda/börja/värma upp med en mer basliknande övning med fri vikt av något slag, alt kroppsvikten och sedan valt att isolera specifika muskler mer, i många fall med hjälp av maskiner. Detta har förvisso främst gjort mig grymt stark i just isolerade muskler/övningar, och det har säkert varit grunden till att jag utvecklat vissa muskler mer tydligt än andra.
Men det har också gjort mig svag i basövningarna, vilket iofs inte har stört mig nämnvärt, före jag började med AF...

Så jag kanske måste se över vad mina mål egentligen är?
Vill jag komma längre i AF, kan jag kanske ha mer fördel av att använda mer fria vikter, just för att koppla in fler synergister och med det få en bättre "basstyrka".
Men om jag nu vill sikta på BB istället? Då kan mitt tidigare resonemang nog vara en större fördel.

Men å andra hand är det nog troligare att de fördelar jag drar av den AF-inriktade träningen uppväger fördelarna med den mer BB-intriktade, iaf om jag nu skulle finna på att vilja båda delarna!

Ivf ska jag se över mitt träningsschema igen, de här dagarna var mest för att testa om mitt tilltänkta upplägg kunde funka, men jag upplever bara hela tiden att tiden inte räcker till.
Så jag kommer dela upp kroppen i 4 delar nästa omgång och kommer jag även prova att lägga in lite mer fria vikter i övningarna...

Jag kommer känna mig svag i början, men jag har ett mål med det och då är det värt sitt tålamod! ;)

Endura
2008-09-10, 09:04
Du ska helt klart vara nöjd över din prestation på din första tävling! Inte alla som överhuvudtaget tar sig upp på scen som sagt.

Det var ju oerhört tight om platserna efter Maria på toppen, precis så som en tävlings ska vara tycker jag..spännande ända in i slutet :D

Tack vännen, det värmer *cupid*
Jo, det var spännande på slutet, helt klart, och desto mer sporrande!

På tal om inget alls och hur det nu lär arta sig nästa år... är du ledig som coach nästa år? ;)

åh ^^
Eftersom jag inte visste vad du hette så var jag typ livrädd att du var den som drog 20 chins. Att Helena gjorde 32 var bara läskigt o_O

Ja jisses, hon bara matade! Helt otrolig prestation! *gah!*

Cilia
2008-09-10, 09:25
Grattis till en väl genomförd tävling. Kul att det gick så bra och roligt med ditt resonemang kring träning och fria vikter vs maskiner.

cam
2008-09-10, 09:45
och roligt med ditt resonemang kring träning och fria vikter vs maskiner.

Ja, plus ett där :)
Så befriande med någon som tränar med maskiner med den motivering du nämnde tidigare. Själv har jag nästan bett om ursäkt för de pass då jag kört mycket maskiner *rolleyes* Men ibland så kanske man inte har ork till basövningarna och då är det skönt att bara köra igenom för att behålla motivationen och slippa känna "måsten". Å andra sidan ger basövningarna mycket mer stabilitet i kroppen som är väldigt bra att ha.

Kul med den nya journalen förresten och du är väldigt inspirerande för mig :)

Endura
2008-09-10, 11:03
Grattis till en väl genomförd tävling. Kul att det gick så bra och roligt med ditt resonemang kring träning och fria vikter vs maskiner.

Kul att höra, tack!

Ja, plus ett där!
Så befriande med någon som tränar med maskiner med den motivering du nämnde tidigare. Själv har jag nästan bett om ursäkt för de pass då jag kört mycket maskiner. Men ibland så kanske man inte har ork till basövningarna och då är det skönt att bara köra igenom för att behålla motivationen och slippa känna "måsten". Å andra sidan ger basövningarna mycket mer stabilitet i kroppen som är väldigt bra att ha.

Kul med den nya journalen förresten och du är väldigt inspirerande för mig!

Hehe, ja men va f-n, allt måste väl inte alltid vara "by the book"!? ;)
I grunden är den egna motivationen det viktigaste, annars blir det ju inte av ivf! Bara man har ett resonemang kring sitt val och inte bara "lallar runt", finns det inget att klaga över.

Och tack förresten... hoppas du får ordning omkring dig så du lyckas finna samma glädje även utanför gymmet framöver! Vi ska ju stå på samma scen en vacker dag! :D

---

Dock uppskattar jag att man vågar ifrågasätta mig :)
Jag må vara bångstyrig och envis, men jag kan iaf föra ett resonemang. Allt jag egentligen kräver är bra argument, börjar man bara "vifta med fingret" och säga "får inte", vänder jag på klacken och gör det rakt motsatta i ren trots! :devil:

Jag tog mig kvällen att fundera och insåg att jag faktiskt har börjat gå mot nya mål, som i sin tur även kräver ett nytt tänk vad gäller prioriteringar och val av övningar. Det får ta sin tid... men jag kommer få ordning på det! :thumbup:

Endura
2008-09-10, 12:33
Har precis gått en rask promenad och äter nu min lunch.
Känns som det är på tiden att jag redovisar morgonens träningspass...

Rygg och Bröst
Var osäker på hur stark jag skulle vara i vissa övningar, så jag valde att börja på lite lägre vikter än jag minns att jag brukade köra.

Uppvärmning
Roddmaskin 5min

Chins
3 set á KV

Chins, isometriska
3 set á KV

Bänkpress
3 set á 40kg
För lätt, blev en högreps-övning. Höjer nästa gång.

Hantelrodd
3 set á 28kg
Känns som även den kan höjas nästa gång.

Hantelpress, sned bänk
2 set á 16kg (18 var upptagna)
Också alldeles för lätt...

Marklyft, med remmar
2 set á 90kg
Var feg ifall att, men den kan höjas nästa gång!

---

Är hyfsat nöjd ändå med passet, men tiden räckte inte till alla övningar jag hade tänkt från början. Saknar både stångrodd och v-greppat latsdrag...

De senaste passen efter tävlingshelgen har varit ett försök att känna på ett nytt schema för att bygga med.
Mina prioriteringar (förutom självklart chins och dips) är muskelgrupperna ben, axlar och rygg, men tiden räcker inte för en 3-split. Därför kommer jag försöka forma en 4-split, så varje prio-grupp får sin egen dag och resten samlas på en enskild dag. Det borde ge fördelar på flera sätt, då det också ger en extra "mellandag" för musklerna att vila... är tex fortfarande väldigt trött i benen sen i måndags!

Jag ska klura på det så får vi se :)

Vad jag gör imorgon får bero på hur ont i benen jag har när jag vaknar... ikväll har jag blivit lovad en film- och pizzakväll á la Hostel-splatter-style, vilket jag ser grymt fram emot! :D

AndreasO
2008-09-10, 13:09
ikväll har jag blivit lovad en film- och pizzakväll á la Hostel-splatter-style, vilket jag ser grymt fram emot! :D

Åhh den som ändå... *cupid*
Jag är inne i en liten Dario Argento-period. :thumbup:

Endura
2008-09-10, 14:00
Åhh den som ändå... *cupid*
Jag är inne i en liten Dario Argento-period. :thumbup:

Ah, va läckert, ännu ett filmfreak! :)

Jag har min filmfreaks-polare att tacka för att jag blivit så mycket otroligt mycket mer allmänbildad när det gäller film i allmänhet. Förr tillhörde jag de enkla mainstream-väljarna, men mina ögon har öppnats! :D
Vi hade också en Dario-period ett tag, den killen är bra psyko, me like!
Polaren har nära på 400 dvd-filmer nu (original, vad annars, hehe!) och många av dem är av den lite mer udda/okända typen, så det finns att välja bland.

Inte klagar jag heller över att filmerna ses med en schysst projektor, gråtonad duk (ger tydligen bättre svärta) och ett fett ljudsystem som irriterar grannarna, hehe! :cool:

AndreasO
2008-09-10, 14:20
Ah, va läckert, ännu ett filmfreak! :)

Jag har min filmfreaks-polare att tacka för att jag blivit så mycket otroligt mycket mer allmänbildad när det gäller film i allmänhet. Förr tillhörde jag de enkla mainstream-väljarna, men mina ögon har öppnats! :D
Vi hade också en Dario-period ett tag, den killen är bra psyko, me like!
Polaren har nära på 400 dvd-filmer nu (original, vad annars, hehe!) och många av dem är av den lite mer udda/okända typen, så det finns att välja bland.

Inte klagar jag heller över att filmerna ses med en schysst projektor, gråtonad duk (ger tydligen bättre svärta) och ett fett ljudsystem som irriterar grannarna, hehe! :cool:

Ja visst var det trevligt att en helt ny värld av film öppnade sig när man tittade på hyllan bakom alla block busters :)

Mmm har länge gått i projektortankar... kanske dags att slå till... Grå duk, det låter ju faktiskt ganska rimligt att det blir så.

Jepp, original ska det vara, piratkopior är av ondo, man är väl påverkad av yrket antar jag, licenser hit och dit...

Såg Suspiria (igen) det är riktig klass! *drool*

Endura
2008-09-11, 08:35
Tog en lång skön promenad längs norr mälarstarnd till jobbet idag, tog nästan 40 min i raskt tempo och det var ljuvligt! :cool:

Igår blev det film á la Hostel-splatter-style som utlovat: Frontiers. En fransk splattrig film som faktiskt var bättre än förväntat!
Till filmen inhandlades pizza (länk (http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=3195334&postcount=2107) till gårdagens mat) och det tragiska är att det blev något antiklimax över det hela!
Av utrymmesskäl valde jag bort pizza en längre tid under deffen (och nej, det var inte jobbigt att välja bort), men tänkte att det nu kunde vara läge att haka på polaren. Men de var inge speciellt med det... faktiskt blev jag t.o.m lite besviken även om det var en schysst pizza och satt snarare och saknade min egen mat! :em:
Så det lär nog inte bli så många mer pizzor för min del i framtiden om jag kan välja annat *suck*
Dock fick jag smak för rejäla hamburgare under turen till Tyskland sist... ;)

Idag blir det ingen gymträning alls, det blir lunchmöte och sen en promenad efter jobbet. Eventuellt lyfter jag lite vikter ikväll hemma...

Ska klura på ett nytt schema och även se över hur (och om) jag kan få in mer chins och dips i veckan... Jag har gjorts brutalt medveten att om jag verkligen vill satsa på AF måste jag högprioritera de momenten. Trista med den tanken är min oro för att musklerna inte får tillräcklig vila och att jag bara vinner styrka i längden, men ingen volym.
Från början var planen att lägga en tid på ren volymbyggning nu, och senare mer och mer övergå till ren styrkenötning, vilket det nu har protesterats mot.

Suck... det är det här som är "farligt" med att lyssna för mycket på andra "kunniga"... man blir förvirrad :(

Morty
2008-09-11, 16:47
Gör som du vill, ingen vet faktiskt hur din kropp fungerar och du är faktiskt tredje bästa tjejen i sverige på athletic fitness.

Endura
2008-09-11, 20:26
Gör som du vill, ingen vet faktiskt hur din kropp fungerar och du är faktiskt tredje bästa tjejen i sverige på athletic fitness.

Smickrare där, det var faktiskt riktigt gulligt sagt av dig! :em:

Du har visserligen rätt, men å andra hand tog min kunskap mig också "bara" till 3e plats... mer kunskap kanske skulle innebära ett eller två steg längre?

Jag måste ändå ha i åtanke att jag försöker gå från klassiskt "byggar-tänk" till en mer allround-krävande sport, och då är det än så länge lite okänt vatten för mig...
Men jag ska nog bara inte ha så bråttom. Jag får prova mig fram och se hur min kropp svarar på olika träningsformer. Hur den svarar i kombination med hur motiverad jag blir av träningsformen det kräver får bestämma helt enkelt ;)

Hur leker livet för din del? Fortsätter capoeirista-säsongen under höst/vinter också? Vart håller ni till då? Skulle vara kul att kolla nån gång! :)

Endura
2008-09-11, 20:40
Blev en mysko dag på jobbet idag... det känns att insikten om att jag försvinner om mindre än två månader börjar krypa fram och det stressar. Ingen ersättare finns och jag har dessutom 23 semesterdagar sparade som man inte är så jätteglad över att behöva betala ut som en klumpsumma, samtidigt som man inte vill ge mig ledigt *suck* :(

Jag bad iaf idag om att få ta fredagar ledigt framöver... det kapar antalet sparade dagar med 7-8 dagar och jag får kortare veckor och njutningsfulla långhelger att njuta av för en tid framöver *mums* *rolleyes*
Det var med viss knorr jag fick ledigt imorrn, men jag hoppas jag får igenom idéen, fredagar brukar ändå vara de lugnaste dagarna och jag blir mer motiverad att avsluta på ett schysst sätt.

---

Gårdagens antiklimax-upplevelse med pizzan inspirerade mig till att göra egna till kvällsmat, och det blev myyycket bättre! (länk (http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=3196619&postcount=2110) till dagens mat)
Tog 2 tortillabröd, lade på chilikryddad tomatpure, kalkonpålägg, tomatskivor, röd lök och ost in i ugnen. Till dem hade jag en hemgjord guacamole, lovely!
Tog till och med bilder på dem, den till vänster ska in i ugnen och den högra är redan klar. Till syns quacamolen och en kopp rött te.
53757

Närbild på den tillagade
53758


Till lunch blev det lunchmöte med kolgrillat - riktigt gott må jag säga! Ett litet "vägghål" på Folkungagatan som hade en äkta kolgrill och inte bara "stekgaller". Man kunde t.o.m se röken/ångan från maten som tillagades, helt kanon! :)

Imorrn är jag ledig, så det blir sovmorgon och en lugn dag i övrigt. Har lovat en kompis att träna ihop på kvällen efter hon slutat jobbet och vi skulle blanda hejvilt på övningar för överkroppen, samt chins och dips. Det blir najs :D

AndreasO
2008-09-12, 09:02
*drool* Det där så inte dumt ut alls! Helt klart ett måste prova recept! :)

Surt att dom surar på ditt jobb, jag misstänker att det kommer bli precis samma sak för mig snart...

Morty
2008-09-12, 09:42
Hur leker livet för din del? Fortsätter capoeirista-säsongen under höst/vinter också? Vart håller ni till då? Skulle vara kul att kolla nån gång! :)

Capoeira 10 timmar i veckan (*cupid*) och gymträning varje lunchrast. Mycket nöjd med träningsvolymen och allt icke-träningsrelaterat leker på också!
Thanks for asking!

Vi tränar vid eriksdalskolan vid ringvägen. Vore kul om du skulle kolla! :D

Endura
2008-09-12, 10:13
*drool* Det där så inte dumt ut alls! Helt klart ett måste prova recept! :)

Surt att dom surar på ditt jobb, jag misstänker att det kommer bli precis samma sak för mig snart...

Mmm, det var ju det där med att sakna kon i ett tomt bås... nåja, jag får ta det för den komplimang det är... hoppas det löser sig smidigare för dig!

---

Dagen har iaf börjat ljuvligt! Med undantag för att jag vaknade enligt rutin runt 5 och var pinknödig, kunde jag lätt somna om igen efteråt och sov till 9!
Pigg som en lärka hoppade jag ur sängen, konstaterade det skitiga golvet och drog fram damsugaren.

Därefter intogs lite EAA och så körde jag ett pass med hemprylarna: chinsräcke, hantlar och gymboll.
Det blev iaf en hel del chins, sidolyft med hantlarna, stående hantelrodd, knäböj och lite mage.
En rejäl portion gröt och en stor kopp te satt sen riktigt fint i magen :D

Jag klurat en del på hur jag ska lägga upp träningen ett tag framöver och kunde till att börja med konstatera att jag gillar min 3-split i grunden, bara att tiden inte har räckt till för alla övningar. Jag kommer därför minska antal övningar och försöka rikta in mig mer på bra basövningar som täcker fler muskelgrupper. Den största ändringen blir att jag lägger till en 4e dag som främst ska ägnas åt chins och dips, med komplettering av vissa småövningar som underlättar mitt kontorssittande arbete.

Det här känns som ett upplägg jag kan trivas med, bara jag hittar övningar som passar bra ihop.

Vad dagen mer bjuder på får vi se... känner iaf att jag vill ut och röra på mig.
Ikväll blir det överkroppsträning med en kompis som blev grymt taggad av att titta på tävlingen!
Jag hoppas faktiskt kunna övertyga henne om att själv ställa upp en vacker dag ;)

Endura
2008-09-12, 10:18
Capoeira 10 timmar i veckan (*cupid*) och gymträning varje lunchrast. Mycket nöjd med träningsvolymen och allt icke-träningsrelaterat leker på också!
Thanks for asking!

Vi tränar vid eriksdalskolan vid ringvägen. Vore kul om du skulle kolla! :D

Oj, det var inte lite! :)
Låter som det flyter bra då, härligt för dig!

Ringvägen? Det är ju inte så långt från mitt jobb... tycker Capoeira är riktigt snyggt att kolla på, så det skulle va kul!
Dagar, tider?

Jay-Z
2008-09-12, 10:26
Kul med ny journal.

Man blir motiverad av dig. :thumbup:

Grym avatar btw.

Endura
2008-09-12, 10:32
Kul med ny journal.

Man blir motiverad av dig. :thumbup:

Grym avatar btw.

Du är dig lik vännen :)

Så kort och konsist och säger ändå så mycket!
Tack, det värmde verkligen! :thumbup:

Jay-Z
2008-09-12, 10:37
Du är dig lik vännen :)

Så kort och konsist och säger ändå så mycket!
Tack, det värmde verkligen! :thumbup:


Jag är som Scrum. Kort och koncis. Eller nåt. :D

Bra att det värmde, det kom från hjärtat! :thumbup:

Endura
2008-09-12, 21:48
Bra att det värmde, det kom från hjärtat! :thumbup:

*cupid*

Endura
2008-09-12, 22:03
Åkte in mot stan, men hoppade av tuben så jag kunde ta en rask 30min:s promenad in till centrum. Smidigt sätt att få lite extra motion om tiden ändå finns, så mycket tid tappar man egentligen inte och det ger långt mer att gå bland folk än att sitta och trängas med dem under jorden...

Möttes upp med tjejkompisen som pga jobbyte (det går trend i det här!) ville kolla alternativ till träningslokal, mer i anslutning till det nya jobbet. Så det blev att prova ett ganska centralt WorldClass-gym.

Eftersom hon blev så taggad på AF i helgen började vi passet med chins och dips i alla möjliga varianter, riktigt gött :D
Därefter visade jag henne nacklyftsövningen i liggande leg curl-maskinen och den blev väldigt uppskattad! Vi fortsatte med sidolyft med hantlar, lite hög stångrodd, "gyn-stolarna" och bålrotation på gymboll med motvikt.

Antecknade ingenting, men vi körde på tills det sved helt enkelt :devil:

Hade nästan glömt hur peppande det kan vara att träna ihop med nån, och särskilt nån med samma inriktning/intresse på övningar!
Synd vi har kort på olika kedjor...

Planerar att påbörja nya upplägget imorrn med 3+1 dagar, och jag kommer börja med ett tungt benpass som jag brukar, älskar att plåga benen :)
Tror också jag har kommit på hur jag ska få mer kontakt i Vastus Lateralis (yttre lårmuskeln) och med det få ett bättre lårsvep... ska testa teorin mer imorrn! :thumbup:

Höres! :cool:

cam
2008-09-13, 07:36
Tror också jag har kommit på hur jag ska få mer kontakt i Vastus Lateralis (yttre lårmuskeln) och med det få ett bättre lårsvep... ska testa teorin mer imorrn! :thumbup:

Höres! :cool:

Hoppas vi också får ta del av den :)

Endura
2008-09-13, 19:31
Tvättade idag på förmiddagen, så det hann slinka ner frukost innan träningen idag.
Valde att påbörja den tilltänkte 3+1-spliten redan idag, så det blev ett hyfsat tufft benpass, med lite biceps emellan...

Ben och lite biceps
Tanken var att låta låren och främst yttre lårmuskeln få jobba så mycket som möjligt. Jag tycker mig ha märkt att yttre lårmuskeln jobbar mer när böjen i knäleden är mindre än 90 grader, och det känns som jag fick det bekräftat under passet. Över 90 grader (typiskt BP-pass/instruktörsinlärt läge) känns mer i inre lårmuskeln, den jag kallar "droppen". Jag har en ganska stor "droppe" jämfört med yttre lårmuskeln som är ganska outvecklad i jämförelse, och jag blev drillad i många år med att inte knäböja mer än till 90 grader... Det var först för ca 2-3 år sen som jag började gå ATG, så jag har att ta igen *rolleyes*

Jag kommer sikta på att uppnå minst 10 reps på varje övning innan jag höjer.
Nu är det volym som gäller!

Knäböj ATG, tunga max 10 reps
Värmde upp lite med bara stången innan... var lite matt i benen sen gårdagen.
3 set á 60kg
Tungt, men kändes bra. Hade brett avstånd mellan fötterna.

Stångcurl, fokus på teknik
3 set á 20kg
Må se ut som skitvikter, men jag lägger mycke fokus på att få fram armbågarna och hålla dem där. Kontakten är klockren!

Knäböj ATG, lättare vikt och högre tempo
3 set á 30kg
Hela vägen ner i rejält tempo 20 reps, sen "pulsade" jag minst 10 små i ett läge alldeles under 90 grader... ajaj... men det sved faktiskt mest i yttre lårdelen!

Utfall med hantlar, en fot i taget
1 set med 16kgs hantlar
1 set med 18,5kg hantlar
Blev något trött i handlederna sen gårdagens chins, tog därför sista setet i maskin.

Sitt Leg curl (Nordic)
1 set á 45kg

Knäböj med hantlar
3 set á 16kg
"Pulsade" små i bottläget och det tog också sista orken... ajaj...

---

Nästa gång tror jag att jag provar både utfallen och sista pulsa-knäböjen i smithen istället och ser om jag kan lassa på mer vikt...
Annars blev jag riktigt nöjd med passet, benen känns hyfsat matta nu i efterhand och allt blev avklarat på ca 50 min vilket är så pass mycket tid som jag kommer ha till förfogande på morgnarna framöver.

Slängde ihop en supergod kycklinglevergryta vid hemkomsten! Kryddade med pepparblanding och kanel (kanske otippat!?), och det blev riktigt gott ihop med kokt potatis och äppelmos! *drool*
Använde Oatly iMat som gräddersättning och för er som inte provat den är den väl värd att tipsa om! "Bara" 13% fett, men ack så gräddig smak den ger!
Helt klart ett "tips från kocken", hehe! ;)

För er som testar min "yttre lårmuskel-teori" skulle jag uppskatta om ni kunde ge mig feedback, om ni håller med eller inte... skulle vara kul att höra om fler upplever samma kontaktskillnad! :)

L-Sami
2008-09-13, 19:45
Verkar som ett lyckat pass :thumbup: .. den där teorin är väl rätt så logisk iom att fler muskelfibrer aktiveras vid längre ROM, hoppas det ger resultat också :)

Endura
2008-09-13, 19:52
hoppas det ger resultat också :)

Den som lever får se ;)

Morty
2008-09-14, 20:47
Oj, det var inte lite! :)
Låter som det flyter bra då, härligt för dig!

Ringvägen? Det är ju inte så långt från mitt jobb... tycker Capoeira är riktigt snyggt att kolla på, så det skulle va kul!
Dagar, tider?

Måndagar och onsdagar, vi spelar (träningen är nog inte så jätterolig att se på, men rodan, spelet, är ju häftigt!) mellan åtta och halv 9!

Endura
2008-09-14, 21:56
Måndagar och onsdagar, vi spelar (träningen är nog inte så jätterolig att se på, men rodan, spelet, är ju häftigt!) mellan åtta och halv 9!

Oj va sent, brukar vilja vara hemma runt den tiden :(

Hmm... jag får ha det i åtanke, klart rodan(?) lät som det som var värt att komma på...
Får ta det en kväll i samband med att jag fikat med nån polare och ändå är kvar inne i stan. Onsdag kan iofs bli en sån kväll, inget är dock helt avtalat än...

Det löser sig! :)

machine gun
2008-09-14, 22:09
Använde Oatly iMat som gräddersättning och för er som inte provat den är den väl värd att tipsa om! "Bara" 13% fett, men ack så gräddig smak den ger!
Helt klart ett "tips från kocken", hehe! ;)

Ja, den är riktigt användbar. Tipsar alla mjölkallergiker och laktosintoleranta om den. Även de med höga blodfetter/diabetes med jämna mellanrum med tanke på fettkvalitén. Riktig kanonprodukt. Hade den bara varit kalciumberikad hade den varit perfekt.

GoGreen har även tre varianter havregrädde, en som heter "Mat" med 14 % fett och en "Minimat" med 6 % samt en vispbar med 20 %.

Endura
2008-09-14, 22:17
Blev ett hyfsat "tidigt" pass då dagen i övrigt var planerad för en vända till Ikea, samt bio.
Har fått mer och mer känningar under dagen som gått av gårdagens benpass, det tog rejält, så jag håller kvar vid det upplägget ett tag!

Dagens pass var nr 2 i nya upplägget
Axlar och triceps
Hade lite kort om tid, bara 45min tillgodo så jag valde att bara köra 2 set på varje övning...

Dips, ej assist, maxset
2 maxset á KV
Blev inte så många som det borde, fortfarande trött sen cins/dips-passet i fredags.

'Frivändningar' med press
2 set á 25kg
Riktigt segt på slutet, men jag försökte hålla tempo... skön "all-round-övning".

Push down med rep
2 set á 15kg, tempo
Först hela ROM (händerna till höftsidorna), sen sögs sista orken ur med repet i samlade händer framför.

MP i smith, bakom nacken
1 set á 25kg
1 set á 22,5kg
Fick inte riktigt den kontakt jag hade tänkt... bytte övning

Rear deltoids (LF)
2 set á 26kg/lb?
Mm, ville få kontakt i baksida axel och fick det mer här...

Sitt dips (Nordic)
2 set á 60kg, tempo
Matade tills orken var slut helt enkelt, rejält framlutad i sitsen för att "efterlikna dips" någorlunda

Sidolyft, hantlar
2 dropset á 8, 4 och 2kg
Sög rejält i axlarna på slutet, fick bra pump, älskar att "kötta" axlar! *flex*

---

Sen fanns inte mer tid, men jag var nöjd ändå! :)
MP:n kommer jag utesluta nästa gång till fördel för Rear deltoids så jag täcker hela deltan. Annars kändes passet riktigt bra, tror det kan funka tidsmässigt med 3 set på varje övning inom en timme sen.

Dagen fortlöpte i Kungens kurva på Ikea och lite annat, riktigt najs i rätt sällskap!
Därefter möttes vi upp med några fler och gick på bio för att se Wall-E, en riktigt, mysig feelgood-film i all ära!
Behövs även såna ibland som kan "spä ut" allt splatter-tittande emellanåt, hehe! :D

Kvällen förgylldes med att testa ett recept jag hittade i City i veckan: Tex lax med avokadosalsa och osttortilla (http://stockholm.city.se/nyheter/2008/09/11/Lacker_tex_lax_med_tortilla/)! Riktigt mumma! *drool*

Har även hunnit förbereda morgondagens frukost, lunch och middag då det blir filmkväll hemma hos film-freaket.
Det blev sagt nåt om "The Island" som jag iofs sett, men tyckte den var helt ok och lite socialt liv lär man ju ha! ;)

Endura
2008-09-14, 22:20
Ja, den är riktigt användbar. Tipsar alla mjölkallergiker och laktosintoleranta om den. Även de med höga blodfetter/diabetes med jämna mellanrum med tanke på fettkvalitén. Riktig kanonprodukt. Hade den bara varit kalciumberikad hade den varit perfekt.

Hehe, jag tipsar om den vilket som! Med tanke hur på hur "lätt" den är energivärdesmässigt har den en gudomligt gräddig smak som hittills fallait alla i smaken.

GoGreen har även tre varianter havregrädde, en som heter "Mat" med 14 % fett och en "Minimat" med 6 % samt en vispbar med 20 %.

Ok, de har jag inte provat! Hur är de i smakjämförelse med Oatlys?

Såg också att Arla kommit med ett förnyat sortiment på laktosfria mejeriprodukter, det är en klart växande marknad :)

cam
2008-09-15, 11:33
Kvällen förgylldes med att testa ett recept jag hittade i City i veckan: Tex lax med avokadosalsa och osttortilla (http://stockholm.city.se/nyheter/2008/09/11/Lacker_tex_lax_med_tortilla/)! Riktigt mumma! *drool*

Oh vad gott det lät *drool* (minus tortillas som jag bara får halsbränna av *rolleyes* )
Och så otippat att du lagar rätter där det ingår lax och avokado :D

Endura
2008-09-15, 13:30
Och så otippat att du lagar rätter där det ingår lax och avokado :D

öhh vadå? nån som börjar ana ett mönster (läs beroende), hehe *host* *rolleyes*

nä men det är sant... vissa "dillen" håller i sig... tur att det är "gottgörande" dillen iaf (i dubbel bemärkelse), hihi :D

Endura
2008-09-15, 13:32
GoGreen har även tre varianter havregrädde, en som heter "Mat" med 14 % fett och en "Minimat" med 6 % samt en vispbar med 20 %.

Såg att GoGreen har socker i sina gräddersättningar och så jag kommer nog undvika dem... :em:

Endura
2008-09-15, 14:04
Visste inte vem som öppnade på gymmet, så jag valde att komma lite senare än annars. Dumt val, hade uppenbarligen kommit in tidigare, men inte mycket att göra åt...
Fick helt enkelt skippa nåt set i vissa övningar.

Känns att det börjar gå mot höst och vinter nu... mörkt på morgonen och råkallt i luften, man känner att man lever iaf! ;)

Rygg och bröst
Skulle börja passet med 2 maxset chins, men valde att prova värma upp med latsdrag före.
Satsar på att uppnå minst 10-12 reps innan jag höjer, gärna med tempo i utförandet.

Latsdrag, rak stång
1 set á 40kg

Chins, ej assist
2 maxset á KV
Mm en höjning finns i knutarna!

Bänkpress
2 set á 45kg
1 set á 40kg

Hantelrodd
3 set á 28kg
Kan egentligen höja, men tekniken känns bättre på den här vikten.

Marklyft, med remmar
2 set á 90kg
Trist att vara svag i marken igen, låg på 110kg i början av dieten. "Bara" att jobba upp igen...

Latsdrag, v-grepp
2 set á 45kg
1 set á 40kg

---

Fick springa mellan våningarna en hel del idag pga upptagna platser, vilket var lite trökigt, särskilt när tiden redan var knaper...
Saknade Stångrodden och ev sned Hantelpress som övning.

Tog en 40min promenad under lunchen och blir en 30min efter jobbet hem till polaren också, har med matlåda till filmkvällen (andra halvan av kycklinglevergrytan) och vill gärna ha plats för nåt litet vid hemkomsten ikväll också...

Verkar som jag börjat hitta min kaloribalans nu... enligt vågen står jag hyfsat still i vikt, har blivit lite slätare - troligen salt, vatten och liknande, men vågen står still runt 55kg nu.
Lustigt egentligen hur man vänjer sig vid saker och ting förresten.
Innan tävlingen upplevde jag mig själv mest som benig och kände mig hyfsat obekväm med mig själv. Nu börjar jag snarare känna en vilja att förnya garderoben, särskilt som jag har ett nytt jobb att tänka på snart och allt hänger ganska säckigt på mig...
Har t.o.m fått nån konstig höstinspiration att skaffa skjortor och finbyxor - inte alls likt mig... *screwy*
(Dock ser jag jäkligt stilig ut i skjorta! :D)

Jag kommer ivf sakta höja mitt intag allt eftersom.
Det ska bli en uppgång, men den ska som tidigare nämnts få gå sakta och jag har inte tänkt att vikten ska få gå över 60kg fler ggr.
Orkar helt enkelt inte dieta bort nästan 14kg igen, det tog lite väl lång tid om man säger så...

Motivationen finns iaf för att se till att så mycket som möjligt av uppgången är kvalitativ! :thumbup:

Endura
2008-09-16, 10:04
Skulle tagit en vilodag idag, men insåg det för sent.
För lite sömn, kom dock till gymmet i god tid, men morgonens personal saknade nyckel som fick inväntas, så i slutändan fick jag ändå korta ner på passet för att hinna.

Insåg också att den här dagen inte ska ligga som dag 4, utan snarare som dag 1 innan ben, med möjlighet till en vilodag innan om behov finns.
Annars kommer jag alltid vara för trött för att orka köra max på iaf chins, iom ryggpasset ligger dagen innan.

Nåja, dagens pass blev iaf följande...
Chins och dips

Chins varvat med Dips
1 maxset vardera KV
2 maxset vardera KV+5kg

Chins, isometriska
3 set á KV
Höll 20, 15 och 10 sek per set

Nacklyft i LC-maskin (Nordic)
3 set á 25kg

Rotator Cuff (LF)
2 set á 3.75kg

Assisterade chins och dips (LF)
2 set vardera, maxset á KV-19kg

Hip Abd och Hip Add (LF)
2 set vardera á 95kg

Bålrotation på boll med motvikt
1 set á 6kg

---

Hade gärna hunnit med vader och mer mage, men tiden sprang iväg.
Inser att jag kommer få det stressigt med att hinna ett helt morgonpass när jag väl bytt jobb, då jag kommer ha en tågtid att hinna till, så jag försöker redan nu få in rutinen att hålla ett tajt tidsschema...
Var inte heller så supermotiverad i morse, men jag är ändå nöjd att passet blev av.

Blev ingen film igår, den var för trasig helt enkelt och åkte i returen direkt.
Risken man tar när man prenumrerar på tjänster som LoveFilm antar jag... trist iofs, men vi fick en trevlig pratstund istället.

Trodde först inte det skulle bli något BB SM för min del, men det verkar som vi kan bli ett gäng som drar dit och tittar ändå, ska försöka iaf :)

Pepz
2008-09-16, 10:10
Bra pass tjejen! blir högre placering nästa år!!

Vad kör du för tillskott?

Endura
2008-09-16, 11:03
Bra pass tjejen! blir högre placering nästa år!!

Vad kör du för tillskott?

Tack, hoppas verkligen det :)
Nu när jag är mer insatt i vad som faktiskt krävs/förväntas för att tävla i AF, känns det mycket lättare att prioritera och välja övningar.
Men jag kommer säkert be om stöd längre fram om de e ok? ;)

Just nu kompletterar jag bara med olika typer av proteinpulver:
- EAA innan träningen
- Rent vassle, främst i gröten
- Vassle/Kasein-blandning, efter träning och ibland på kvällen

och vitaminer:
- Mivitotal Flex, varje dag
( Omega-3 de få dagar jag inte äter nån fet fisk, dvs väldigt sällan)


Jag började förra veckan med en uppladdning av Kreatin, men tappade motivationen att hålla efter det...
Protein och vitaminer ser jag liksom "nyttan" med. Andra tillskott måste jag nog "märka av" mer för att orka sköta och jag märkte ingen skillnad med Kreatinet (monohydrat iofs), så jag gav det till en polare istället.

Har visserligen tittat lite nyfiket på Rage, Trück, Raw och de där, men inte valt att prova.
Främst för att jag inte gillar stickningarna som blir av Beta-Alaninet (provade KCG2 en period och tyckte det var obehagligt, utan att det gav nån verkan), men också för att jag gärna håller mig ifrån koffein i den rena formen (hjärtat skenar).

Egentligen är jag hyfsat stolt över att jag inte tar fler tillskott än just protein och vitaminer, och ändå har sån pass ork och motivation så tidigt på morgonen, så det är nog bara dumt att "skapa behov som inte finns".

Nåt du ville tipsa om eller var du bara nyfiken? :)

Pepz
2008-09-16, 11:07
du får fråga när du vill!

Jag var mest nyfiken!
kreatin är ju grymt bra i alla fall. Men jag har för mig att det finns fler non-responders hos tjejer än hos killar
själv är man ju koffein-junkie och jag gillar beta-alanin stickningarna

Endura
2008-09-16, 13:05
du får fråga när du vill!

*kissass*

jag har för mig att det finns fler non-responders hos tjejer än hos killar

Förvånar mig inte och tanken i sig understrykar bara det jag själv upplevt.

själv är man ju koffein-junkie och jag gillar beta-alanin stickningarna

Placebo ftw om inte annat va? :D
Kan tänka mig att känslan av en extra "boost" de dagar man inte är helt supermotiverad kan göra stor skillnad, men men... kanske lika bra att inte veta vad jag "missar" då *rolleyes*

Ceccil
2008-09-16, 19:49
Aha, här var din nya journal! Har ju varit borta ett litet tag..
Grattis, stort grattis till bronset! Sjukt bra presterat, så inspirerad av dig! Deffen verkade gå så "lätt" för dig också, inget stort sug osv..
Kul med en ny jornal iaf, jag följer! :)
Kram på dig, må gott!

Endura
2008-09-16, 20:51
Aha, här var din nya journal! Har ju varit borta ett litet tag..
Grattis, stort grattis till bronset! Sjukt bra presterat, så inspirerad av dig! Deffen verkade gå så "lätt" för dig också, inget stort sug osv..
Kul med en ny jornal iaf, jag följer! :)
Kram på dig, må gott!

Tackitack! Det var riktigt kul att delta och det lär garanterat bli fler gånger! ;)

Hehe, ja deffen var nog den lättaste biten med hela tävlingssatsningen!
Finns nog de som stryper mig när jag säger så, men jag tyckte det... kilona bara rann av mig och det var sällan jag tappade motivationen! :)

Åt egentligen bara vanlig husman, men lade mycke värdering på mättnadskänslan, kvaliten på livsmedlen, fullvärdiga proteinkällor och bra fetter.
Visst, det hade inte gått lika lätt om jag inte hade tillgång till excel-filen för att räkna ihop alla näringsvärden och dylikt, men tack vare den hade jag superkoll och riskerade aldrig att ligga varken högre eller lägre än jag själv valde, vilket jag tror är en viktig faktor, då det även kan vara negativt att ligga för lågt.

Mitt intresse för kost och hur de olika livsmedlen påverkar kroppen har växt rejält, så jag njuter bara av tiden jag lägger på att planera och förbereda, vilket varit en klar fördel!
Nu känner jag också att jag vet ännu mer vad som förväntas för att träna och tävla inom AF, så nu är mitt fokus mer att finslipa de kunskaperna och erfarenheterna! :thumbup:

Hur är det annars med dig, back on track igen med ny motivation? *flex*

Ceccil
2008-09-17, 09:19
Tackitack! Det var riktigt kul att delta och det lär garanterat bli fler gånger!

Hehe, ja deffen var nog den lättaste biten med hela tävlingssatsningen!
Finns nog de som stryper mig när jag säger så, men jag tyckte det... kilona bara rann av mig och det var sällan jag tappade motivationen!

Åt egentligen bara vanlig husman, men lade mycke värdering på mättnadskänslan, kvaliten på livsmedlen, fullvärdiga proteinkällor och bra fetter.
Visst, det hade inte gått lika lätt om jag inte hade tillgång till excel-filen för att räkna ihop alla näringsvärden och dylikt, men tack vare den hade jag superkoll och riskerade aldrig att ligga varken högre eller lägre än jag själv valde, vilket jag tror är en viktig faktor, då det även kan vara negativt att ligga för lågt.

Mitt intresse för kost och hur de olika livsmedlen påverkar kroppen har växt rejält, så jag njuter bara av tiden jag lägger på att planera och förbereda, vilket varit en klar fördel!
Nu känner jag också att jag vet ännu mer vad som förväntas för att träna och tävla inom AF, så nu är mitt fokus mer att finslipa de kunskaperna och erfarenheterna! :thumbup:

Hur är det annars med dig, back on track igen med ny motivation? *flex*

Ja, dina matdagar har ju faktiskt sett sjukt smarriga ut.. Och vem har sagt att deff måste vara hjärtslitande jobbigt? I form kom du i alla fall, SÅ SNYGG!
Det ska bli jätteintressant att läsa om dina framtida satsningar, för du är så seriös och skriver en toppenjournal. Lätt att läsa, och utförlig :)

Ja, absolut. Har haft mycket krångel med dator, och sen blev det utlandsresa så jag har inte kunnat skriva i min journal. Men jag kämpar - tränar & äter på. :) Målet är fortfarande att försöka hitta en balans, i allt jag gör. För när det gäller mig har det alltid varit allt eller inget, och det gör det svårt att acceptera sig själv när man ibland inte orkar.. Acceptans, here I come! *popcorn*

Endura
2008-09-17, 10:47
Nog kan man dra slutsatsen att mitt sömnbehov påverkas av ljuset...
Ju mörkare nätterna och inte minst morgnarna blivit, desto tyngre sover jag och numera väcks jag av klockan när den ringer strax efter 5...

Dock har hyresvärden inte slagit på värmen i huset än, så bara täcket väl åkt av är man klarvaken! *brrr*

Ben och lite biceps och mage
Ett rejält benpass stod på schemat idag och det var med viss skeptis jag påbörjade det... jag har fortfarande t-värk bland annat i rumpan sen passet i lördags! *rolleyes*

Knäböj, tunga
3 set á 60kg
Gick snäppet sämre än passet i lördags, men benen kändes också tunga.

Stångcurl
3 set á 25kg
Provade en höjning, gick bra, men tappa lite på tekniken...

Knäböj, djupa med högre tempo
3 set á 35kg
20 "snabba" reps följt av 10 små reps i bottläge = mjölksyra!

Utfall i smith (HS)
2 set á +30kg (vet inte vad stången väger)
Sög fint i redan gnällig gluteus... avslutade med små reps i bottläget sista setet.

Knäböj, små pulserande i bottläge med hantlar
2 set á 20kgs hantlar
Enbart små reps i bottläge tills låren skrek... ajaj...

Hade hyfsat med tid för en gångs skull, så nu fick magen plågas lite...

Sitt crunch (Nordic)
2 set á 45kg

Bålrotation med motvikt
1 set á 6kg
Knastrade fint i ryggen...

---

Blev trots allt nöjd med passet. Benen kändes grymt tunga i början, men det var bara att bita i och det gick bra :)

Tänkte prova en maträtt jag inte ätit på evigheter till lunch idag: Fiskbullar i hummersås!
Potatis och extra stora jumboräkor kompletterar... tror det kan bli riktigt smarrigt *drool*

Har fått ett nytt slags "matdille" nu efter tävlingen har jag märkt...
Plötsligt har jag börjat leta udda, gamla och oprövade recept, som om jag letar nya smakupplevelser...
Inget ont i det, tvärtom, tycker bara det är lustigt hur matsug kan variera... levergrytan i helgen var ett sånt infall och fler lär det säkerligen bli!

Dock har det inte dykt upp nåt godis/snabbmats/socker/annat onödigt-sug än så länge...
Det är vanlig, men ändå ovanlig, mat som lockar!

Ser fram emot en fika med en vän efter jobbet sen.
Med mörkret har behovet av socialt umgänge ökat... skönt att bara sitta och "snacka skit" ibland, hehe :D

Endura
2008-09-17, 10:57
Ja, dina matdagar har ju faktiskt sett sjukt smarriga ut.. Och vem har sagt att deff måste vara hjärtslitande jobbigt? I form kom du i alla fall, SÅ SNYGG!
Det ska bli jätteintressant att läsa om dina framtida satsningar, för du är så seriös och skriver en toppenjournal. Lätt att läsa, och utförlig :)

Schh... sluta, jag rodnar ju... :em:

Ja egentligen... varför göra det krångligare än man behöver?
Jag tror egentligen inte maten/kosten i sig är det "svåra" för nån...
Det är nog snarare när man börjar skapa en massa "måsten" och främst "får inte" som man är ute på hal is tror jag.

Man kanske inte ska bestämma sig för att man till exempel "inte får" dricka alkohol under sin diet/deff... man kanske snarare ska fundera över varför alkoholen är så sjukt viktig för en istället?
Allt handlar ju om prioriteringar och vad som är viktigt för en... vad är egentligen viktigt för dig och varför?

Ja, absolut. Har haft mycket krångel med dator, och sen blev det utlandsresa så jag har inte kunnat skriva i min journal. Men jag kämpar - tränar & äter på. :) Målet är fortfarande att försöka hitta en balans, i allt jag gör. För när det gäller mig har det alltid varit allt eller inget, och det gör det svårt att acceptera sig själv när man ibland inte orkar.. Acceptans, here I come!

Åh, skönt med utlandsresa, där blev jag riktigt avis på dig!

Hehe... förlåt uttrycket... men du är ung vännen... allt kommer tids nog :)
Du har redan uppnått en hel del insikt, inte minst om dig själv. Nu är det mer att du ska komma underfund vad DU egentligen vill uppnå!

När du väl kommit underfund med det, tror jag du kan komma hur långt som helst! :thumbup:

Ceccil
2008-09-17, 12:08
Du har så kloka ord, får mig verkligen att fundera. Och jag tror mycket stämmer, om att det är alla måsten osv som krånglar till det. Jag tror man skapar de flesta problem åt sig själv, och sätter ibland ribban för högt.

Ja, det måste få ta tid. Och det har jag accepterat, jag ska inte skynda på och hetsa det här. I ett långsammare tempo kan jag acceptera att jag förändras, och trivas med det. :)

Ps; fiskbullar...*drool*

Endura
2008-09-18, 08:08
Ps; fiskbullar...*drool*

Faktiskt blev jag lite besviken... hade nåt konstigt minne av att de skulle vara godare än de var...
Bullarna i sig är ok, men jag tyckte såsen mest smaka salt, vilket inte helt är min "cup of tea".
Så till nästa burk (klart man köpte två på erbjudande :smash:) kommer jag "spetsa" såsen med några välvalda kryddor! :D

Endura
2008-09-18, 08:55
Var egentligen inte så träningssugen när klockan ringde i morse...
Låg och gnolade lite på hur jag vill lägga upp resten av veckans träning och kom underfund med att jag hade två pass kvar på upplägget och att det skulle funka bäst om jag genomför dem, tar vilodag på lördag och börjar nästa upplägg på söndag med Chins+Dips-dagen.
Så så får det bli! :)

Hade tur också med tidig personal på gymmet, så jag hade gott om tid!

Axlar och triceps
Värmde inte upp

Dips, ej assist
2 maxset á KV
Värmde inte upp innan och kan nog medge att det kunde vara en idé till nästa gång... kändes lite stelt.

Frivändingar med press över huvudet
3 set á 25kg [tempo]
Jobbig, men ack så skön övning. Tar bra på hela Deltan.

Push down med rep
3 set á 17,5kg [tempo]
Börjar med hel ROM med händerna till höften, sen avslutar med några sista dryga framför kroppen.

Rear deltoids (LF)
2 set á 26kg
1 set á 24kg
Kanske borde varva den här med stångrodd ibland?

Sittande dips (Nordic)
2 set á 60 kg [tempo]
Jobbig, men bra komplement till dipsen, sitter väldigt framlutad.

Dropset: Sidolyft, hantlar
3 set á 8, 5 och 2kg
Underbart jobbig övning! Suger verkligen ut den sista orken ur axlarna!

---

Blev väldigt nöjd med passet, både utförandet, men också att det fanns så gott om tid - hann t.o.m vara lite småsocial! :D

Njöt av kycklingtortillas med avokado såklart och lite annat mumsmums igår... tror det blir ungefär samma ikväll, fick smak för det, hehe.
Lunchen idag blir laxmackor med en egen örtsenapskvarg och grönsaker *drool*

Är nog mer förtjust i bröd än jag tidigare insett eller snarare satt ord på...
Är iofs uppväxt med den danska husmanskosten, där lunchen alltid består av danskt fullkornsbröd med diverse varma matiga pålägg, så det faller sig väl bara naturligt att jag trivs med det antar jag :)

Största skillnaden jag gjort med kosten för att uppnå ett högre kaloriintag är främst att jag lagt till en gainer direkt efter träningen innan frukost, samt lagt till ett mellanmål på eftermiddagen innan jag går från jobbet.
Annars är maten i princip samma som under dieten (frånsett lite ovanliga inslag ibland som fiskbullarna igår), men måltiderna i sig, både energi- och storleksmässigt, är samma.
Känns dumt att börja vänja sig vid större portioner när jag äntligen börjat lära mig vad som är en mer "normal" portionsstorlek för mig. Då väljer jag hellre att antingen äta nån mer gång, eller lägga till lite energitätare livsmedel i måltiderna.

Nu har jag snart första intervjun med en ev ersättare till mig!
Har inte de största förväntningarna, men man vet aldrig :cool:

Endura
2008-09-19, 12:06
Råkade visst dubbelposta gårdagens pass... jaja *slap*

Fick igenom ännu en semester-fredag idag iaf, helt underbart!
Trista är bara att min chef inte vill ge mig besked för varje enskild fredag förrän i princip samma vecka, vilket gör det svårt att planera... hade haft en förhoppning att nyttja dessa långhelger till att resa och hälsa på vänner *suck*
Man kan ju bli putt för mindre... *grr27*

Dagen har iaf hittills fått börja väääldigt sakta... frukostgröten och nån kopp te har det blivit iaf.
Sen har jag varit väldigt effektiv i köket! I ugnen står en Finsk Leverlåda (recept (http://www.tasteline.com/recept/Finsk_Leverlada)) och göttar sig! Enda skillnaden jag gjort är att jag uteslutit russinen (hade inga hemma) och hade i kanel... tror det kan bli ett intressant inslag. *drool*
Tänkte den skulle få bli en del av helgens mat, har gjort så det räcker till 2 större portioner, hehe. Härligt med inälvsmat hur billigt det är (typ 30kr/kg), samtidigt som det är så mycket näring i det och så gott!
Just lever är jag barnsligt förtjust i... måste vara de danska rötterna, hehe! :D

Får redovisa hur det smakade imorrn, ikväll har jag planerat för kvargplättar!

I eftermiddag blir det rygg och bröst, med chins i början. Planen är sen att ta en gymmässig vilodag imorrn, men antagligen kommer jag ändå vara på språng så energi lär ändå gå åt.
Gjorde mycket bara att sova så länge som det blev idag, jag känner mig redan underbart pigg i kroppen, vilket känns skönt iom att många i min bekantskapskrets är krassliga och småsjuka...
Maten vet jag är en del av styrkan i mitt immunförsvar, men sömnen är minst lika viktig och jag är slarvig med det under veckodagarna... ussuss :em:

Återkommer om passet senare, ciao!

Endura
2008-09-20, 10:08
Börja pyssla med så mycket annat igår, så jag missa att redovisa gårdagens gympass...

Var lite slö i kroppen på väg till gymmet, men väl igång blev det ett av de bättre passen på länge - f*n va jag gillar att träna ryggen! *flex*

Rygg och bröst
Hade egentligen tänkt mata 2 maxset med chins och satte mig först i maskinen för att värma upp... Men väl igång med uppvärmningen kände jag att jag ville mata ut allt jag hade där istället och spara chins till chins+dips-passet, som är nästa pass.

Latsdrag i maskin (LF)
4 set á 45kg
Matade tills underarmarna skrek, då åkte remmarna på istället, många reps blev det - ajaj!

Bänkpress
3 set á 45kg
Trött sen dipsen dagen innan, men skam den som ger sig.

Hantelrodd, lut över bänk
3 set á 28kg
En av mina starkare övningar, borde egentligen kunna höja till 30kg igen...

- Långt paus aka "Fröken Översocial" kunde inte låta bli att babbla med en vän som dök upp :D -

Hög stångrodd
3 set á 30kg
Tar finfint mellan skulderbladen...

Sned hantelpress
2 set á 18kg
Hm, det var lite tungt.

Marklyft, med remmar
2 set á 90kg
Nu börjar de kännas "lätta" igen, snart dags att höja!

Latsdrag, v-grepp
2 set á 40kg
1 set á 30kg
Nu var latsen trötta...

Kompletterade lite med 1 set nacklyft och lite magövningar...

---

Riktigt skönt pass som sagt! Just ryggen vill jag ha gott om tid för att verkligen få känslan att jag hinner igenom hela... lyckas jag inte få så här bra med tid i fortsättningen, kommer jag bli tvungen att dela upp ryggen i fler pass.

Kvällen avnjöts i godan ro med god mat (kvargplättar med diverse till, perfekt "byggarmat"!) och sen fastnade jag en längre stund i mattrådarna för att leta idéer och inspiration till nya sorters matlådor.

Tror det var en post där Cilia eller Cissi(?) nämnde att hon frös in sina "matlådor" portionsvis i fryspåsar och fixade diverse tillbehör samma dag eller dagen innan... lät som ett smart sätt att spara plats på, så det tänkte jag anamma! :thumbup:

Idag är vilodag planerad, tvättar just nu... men vi får se vad som händer, jag känner mig så härligt energisk just nu! ;)

Endura
2008-09-21, 15:55
Fick nåt ryck sent i går kväll...
Blev inspirerad av diverse CrossFit-snack i en tråd och hitta en del övningar som jag provade med redskapen här hemma.
Drog sen ut i kvarteret och jobbade av mig lite av adrenalinet i kroppen. :D

Skulle nog ha dragit en vända på stan eller nåt annat mer aktivt under dagen som var, men ekonomin är inte den starkaste just nu, så jag valde att stanna hemma.
Att "vila" från gymmet funkar fint, men jag verkar inte ha ro nog i kroppen för en dag med mycke sömn och sen inte göra nånting alls, det fanns alldeles för mycket överskottsenergi över sen på kvällen att göra av med...

Jaja... lite "vuxen-ADHD-varning" över det kanske(?), men å andra hand är ju kroppen gjord för att röra på sig, så det kan inte vara av ondo att bli rastlös tycker jag...
Tvärtom är det nog snarare ett sundhetstecken! *rolleyes*

Idag däremot hade jag planerat in ett pass på gymmet:
Chins, dips och lite diverse

Chins varvat med dips (ej assist)
2 set vardera á KV
Huga va trött jag var i latsen sen ryggpasset i fredags och det märktes idag!

Chins (isometriska)
2 set á KV
Höll 20+25+10sek i 3 olika lägen (topp, mitt och nästan botten)

Rotator cuff (LF)
2 set á 3,75

Sidolyft, hantlar
2 set á 7kg

Chins (LF-assist)
3 set á KV-19
Matade tills det gjorde ont, vilket det började göra främst i bicepsfästet...
Provade ett bredare grepp som avlastade lite, ska prova bredare grepp generellt i fortsättningen.

Nacklyft i LG-maskin (Nordic)
2 set á 30kg
Höjning och det kändes...

Crunch-maskin (Nordic)
2 set á 40kg

Sitt vadlyft (Hammer)
2 set á 35kg
Aj, den kändes! Länge sen jag tränade vaderna enskilt...

Sen lite annat smått o gott: Bålrotation, Hip Abd och Hip Add

---

Helt ok pass, även om det blev lite väl "gott&blandat", men såna tillfällen behövs också ibland.
Börjar veckan med ben imorrn, vilket jag ser fram emot! Kör ben lite från och till när jag får tillfälle, men just på själva benpasset är det fullt fokus som gäller!
Jag vill se resultat efter den här hösten och vintern! *flex*

Lite effektiv var jag iaf igår... har gjort flera matlådor för den kommande veckan, både levergryta och fiskgratäng med rotfrukter.
Hade en del varor i skåpet som började se lite lessna ut, så jag tyckte det var bäst att nyttja dem i tid...
Såg riktigt smarrigt ut iaf! *drool*

Nä... nu lär jag ut å röra på mig... växer snart mossa mig juh! ;)

Endura
2008-09-21, 21:18
Blev en vända runt i området jag bor i, tog väl lite över en timme.
Var riktigt skönt att få röra på sig, har dessutom vatten inte så långt härifrån att promenera vid, det ger lite extra för sinnet :cool:
Inte blev promenaden sämre av att iaf halva tiden gick åt till att babbla i telefon med en vän som ligger hemma sjuk. Vi hade tänkt ses idag, men hon har blivit så krasslig att hon fått hålla sig hemma idag. På sätt och vis slog vi två flugor i en smäll... vi "umgicks" över telen, men var och en på det sätt som passade stunden bäst, hehe :D

Tog mig tid att skriva ner dagens kostintag i "Vad har du ätit idag-tråden", så jag kan lika gärna länka dit (http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=3215731&postcount=2188).
Pendlar mellan 1800-2000 kcal/dag nu och det verkar funka för den aktivitetsnivå som jag har.
Ligger still i vikt, möjligtvis att det kryper väldigt sakta upp, men isf är det precis som det ska vara :)

Tidigt tungt benpass imorrn bitti - nån som utmanar det!? :thumbup: ;)
Hoppas ni haft en skön helg!

machine gun
2008-09-21, 21:28
Såg att GoGreen har socker i sina gräddersättningar och så jag kommer nog undvika dem... :em:

Iofs står socker efter förtjockningsmedel i innehållsförteckningen, så det är knappast några större mängder. Vanliga "Mat" innehåller bara 3 % sockerarter varav det mesta är naturliga sockerarter från havren. Oatly specar inte sockerarter, men iMat innehåller faktiskt mer kolhydrat per 100 g än "Mat", så troligtvis är det ungefär lika mkt sockerarter i den.

ICA har för övrigt också lanserat en havregrädde under sitt egna varumärke nu. Har inte provat den än, men den tillverkas tydligen på samma ställe som Oatly.

Skånemejerier har också kommit med en hel rad laktosfria produkter sista tiden. Smakar tydligen lika bra som Valios har jag hört, har dock inte testat.

Endura
2008-09-21, 21:35
Iofs står socker efter förtjockningsmedel i innehållsförteckningen, så det är knappast några större mängder. Vanliga "Mat" innehåller bara 3 % sockerarter varav det mesta är naturliga sockerarter från havren. Oatly specar inte sockerarter, men iMat innehåller faktiskt mer kolhydrat per 100 g än "Mat", så troligtvis är det ungefär lika mkt sockerarter i den.

ICA har för övrigt också lanserat en havregrädde under sitt egna varumärke nu. Har inte provat den än, men den tillverkas tydligen på samma ställe som Oatly.

Skånemejerier har också kommit med en hel rad laktosfria produkter sista tiden. Smakar tydligen lika bra som Valios har jag hört, har dock inte testat.

Tack för förtydligandet :)
Det är dock inte kolhydraterna i sig jag undviker, bara rent tillsatt socker.

Jupp, jag har redan hunnit "grotta ner mig" rejält i både Skånemejeriernas och Arlas nya varor, köpte deras (Skånem.) 10%-iga matgrädde idag bland annat, just för att jag gillade innehållsförteckningen - bara 2 ingredienser(!): grädde och laktasenzym :thumbup:

Tycker det är bra att det börjat komma fler laktosfria mejerivaror, mer konkurrens och framförallt att fler svenska producenter sett behovet! :D

Endura
2008-09-22, 10:14
Fick en skön start på dagen idag... kom in tidigt på gymmet och hade därför gott om tid, hade hyfsat bra ork i kroppen också tyckte jag.
Valde att byta ut några övningar och lägga mer fokus på den direkta styrkan i låren...

Ben och lite biceps

Frontböj
1 set á 20kg (bara stången)
Bara för uppvärming.
3 set á 50kg
Kändes stabilt och bra, tog rejält i bålen.

Stångcurl
1 set á 25kg
2 set á 20kg
Fick sänka lite, vill hålla tekniken strikt med framskjutna armbågar.

Knäböj
1 set á 70kg
Nja... provade mer, blev inte så många reps, det är fortfarande för tungt.
3 set á 60kg
Trist att jag tappat styrka på benen i Knäböj, men det är bara att jobba upp.

Stångcurl, EZ-stång
3 set á 18kg (stången väger väl ca 8kg?)
Höll ett lite bredare grepp än innan, höll fin teknik.

Utfall i smith (Hammer)
3 set á +30kg (vet inte stångens vikt)
Kommer svida i gumpen imorrn...

Djupa små knäböj i smith (Hammer)
3 set á +30kg
Höll mig under knäleden, med små långsamma rörelser... ajaj...

---

Skönt pass, är riktigt nöjd! :)
Har ont i vaderna sen igår, men det inverkade inte särskilt mycket på passet i sig. Benen känns hyfsat svällda nu i efterhand.
Känns kul att äntligen börja märka resultat på min strävan att bli mer rörlig vid djupa böj. För lite över ett år sen kunde jag knappt gå ner med rumpan under knäleden utan att tippa bakåt. Nu är det nästan så jag kan sitta upprätt med händerna på knäna, det är framgång!! :thumbup:

Har ju tidigare nämnt att jag blivit lite nyfiken på CrossFit den senaste tiden...
Verkar vara ett ypperligt komplement till AF-träningen!

De har en del pass på gymmet, dock främst 30mins runt lunch, som jag gärna hade velat gå på... vet bara inte hur jag ska få ihop det med jobbet... känns lite surt.
Hade varit kul med några pass att få inspiration ifrån.

Men jag kanske kan ta med ett tidur och prova mig fram på egen hand... har hittat en hel del klipp på nätet som ger tips på ganska enkla, men tuffa kombinationer.
Jag är iaf inte den som låter lite motgång hindra mig! *flex*

Endura
2008-09-23, 09:11
I morse var humöret på topp, trots 5 timmars sömn.
Sover hyfsat tungt nu när nätterna blivit mörkare och det märks att kroppen hinner slappna av ordentligt, mycket också tack vare att jag somnar så fort jag lagt huvudet på kudden (en egenskap jag tackar för).

Passet blev härligt slitigt och givande:
Axlar och triceps

Dips
2 maxset á KV
Orkade inte så många som jag brukar, kände mig ganska tung i kroppen.

"Frivändningar" med press över huvudet
2 set á 30kg (höjning)
2 set á 25kg
Kollade inte anteckningarna, utan mindes bara att jag hade tänkt höja, så jag slängde på lite mer, vilket blev tungt men gick riktigt bra!

Push down med rep
2 set á 20kg (höjning)
1 set á 17,5kg
Hade bra ork den här gången!

Rear deltoids (LF)
2 set á 26kg
1 set á 24kg
Fick sänka sista för att hålla tekniken.

Sitt dips (Nordic)
2 maxset á 60kg (tempo)
Matade på tills det brände, orkade en hel del mer än förra gången, kulkul!

Sidolyft, hantlar
3 dropset á 8, 5 och 2kg
Brände som f-n på slutet, men ack va nöjd jag känner mig efteråt! :)

---

Är riktigt nöjd med passet!
Känner nu i efterhand att kroppen verkligen fick jobba, axlarna känns tunga och jag har lite känningar neröver ryggen...

Att favoritisera/prioritera muskelgrupper gör verkligen stor skillnad på själva utövandet, vare sig man menar det eller inte... Alltid orkar man en liten extra sketen reps till, hehe ;)

Ser fram emot en lång skön fika efter jobbet, var ett tag sen nu...
Har saknat mina stora laktosfria latte med extra kakao, juh! :D

Endura
2008-09-24, 08:49
Var lite seg inför dagens pass, men det flöt på bra när det väl kom igång.

Rygg och Bröst
06:30, ca 60min

Latsdrag, rak stång
3 set á 50kg med remmar

Chins, små excentriska
3 set á KV

Hög stångrodd
3 set á 30kg

Bänkpress
3 set á 45kg

Marklyft
2 set á 90kg

Chins, assisterade
2 maxset á KV-19

______

Har t-värk i mitten av ryggen, gissningsvis sen gårdagens tunga frivändningar, vilket kändes på latsdragen och chinsen.
Kanske borde ha låtit detta vara en vilodag, men jag klev upp i morse av ren vana, och sen var passet bara igång. *rolleyes*

Det känns som jag börjat hamna i en liten svacka och skulle behöva lite ny motivation.
Jag tror mina nuvarande mål är lite för vagt formulerade, eller rättare sagt att jag har varit för dålig på att sätta upp nåbara delmål, och jag behöver sätta mig ner och fundera över hur jag ska gå vidare... :)

Morty
2008-09-24, 23:01
Bli så duktig på chins att du klarar en muscle-up kanske kan vara ett mål? ^^

Endura
2008-09-25, 12:37
Bli så duktig på chins att du klarar en muscle-up kanske kan vara ett mål? ^^

Det var faktiskt inget dumt förslag!
Hade ingen koll på vad en muscle-up var, så jag sökte lite och hittade den här videon (http://www.youtube.com/watch?v=UD2QNs4iIiM).

Ska bli intressant att prova, tack för tipset! ;)

Endura
2008-09-25, 12:38
Kände mig j-kligt tung i kroppen i morse, så idag blev en vilodag...

Ska få åka och kolla på hur långt de kommit med min lägenhet i eftermiddag, ska bli så kul! :)

Endura
2008-09-28, 02:42
Jag lägger ner journalskrivandet för en tid framöver...

Träningen är en lika självklar del i min vardag nu som innan och det kommer troligen aldrig ändras!
Just nu lägger jag fokus på att öka i muskelmassa, och jag räknar med att satsa på SM i AF igen nästa år.

Dock har hösten intrång, kommande jobbyte (och med det den pågående överlämningen på det gamla jobbet), samt ett ökat behov av kvalitetstid med nära och kära gjort att jag känner att jag inte ids hålla efter journalen lika flitigt som förut.

Får se när jag kommer igång igen längre fram...
Kram så länge!
/D

:cool:

Eldhroka
2008-09-28, 07:57
Oh, tråkigt att du lägger ner journalen.

Lycka till med nytt jobb och träningen, hoppas du får en skön höst!

Ceccil
2008-09-28, 09:31
Tråkigt att du lägger ner.. Kommer sakna dina utförliga inlägg.
Hoppas du kommer tillbaka när du känner att du har tid och ork. Lycka till med allt! :)

Morty
2008-09-28, 20:34
Tråkigt! Jag har verkligen gillat att läsa dina nästan blogg-liknande inlägg om träning. Välkommen tillbaka :)

cam
2008-09-29, 03:47
Jag kommer också sakna ditt skrivande!!! Har inspirerats enormt :) Men jag förstår att det finns perioder då journalskrivande inte kommer i första hand ;)

Kram!

AndreasO
2008-09-29, 08:26
Instämmer i kören här ovan, tråkigt!
Men vi hörs av ändå :)

Fultjack
2008-09-29, 09:15
Lycka till med byggandet sålänge Endura! Hoppas du tar tag i journalen såsmåningom :)

Endura
2008-10-02, 09:41
Tack allihop, det värmer att läsa era kommentarer *cupid*

Men det är just det, som en del av er också påpekar, att jag lade ner en hel del tid på att skriva väldigt utförliga texter, både om träningen och kosten, men också dagen i sig.
Det började norpa lite för mycket tid från annat som måste få högre prio i dagsläget, så jag fick göra ett val helt enkelt.

Ska jag göra nåt, vill jag göra det ordentligt, vare sig det gäller att redovisa min träning och kost, vårda mina relationer eller sköta mitt jobb.
Och just nu vill jag lägga störst fokus på att göra en bra överlämning på jobbet, så jag kan gå vidare till det nya om en månad med ett rent samvete :)

Dock kan jag mellan raderna meddela att både träningen och kosten rullar på lika "självklart" som innan tävlingen.
Jag har testat en del CrossFit-övningar och känner att det skulle kunna vara ett bra komplement till träningen, inte minst för min fortsatta satsning på AF.
Kostmässigt äter jag en hel del mer än tidigare, ett dagligt intag ligger nu mellan 2000-2200kcal per dag, dvs ca 500kcal mer än under deffen, vilket jag tror ska vara strax runt eller över kaloribalans, och det märks inte minst på styrkan på gymmet.
Jag har på en månad gått upp ca 1kg, ligger på ca 56kg och är ganska stabil där just nu.

Min förhoppning är att lyckas uppnå nån form av långsam hypertrofi mha ett "tillräckligt litet" kaloriöverskott, vilket jag tror är fullt möjligt och jag har iaf ett halvår på mig att bevisa det *flex*
Min akilleshäl är dock fortfarande att jag slarvar med sömnmängden, det snittar runt 6 timmar nu, men kan jag lyckas öka det till 7-8 tror jag att det närmsta halvåret kan ge resultat! :thumbup:

För er som vill slänga in en kommentar eller bara kolla om jag lever är det bara att skriva här eller PM:a mig, jag kommer svara. ;)
Kram på er och hoppas ni får en mysig höst!

Morty
2008-10-31, 14:29
Nä, nu är det nästan dags att ta upp detta igen, eller? :)

Endura
2008-10-31, 16:11
Nää... tvärtom är det rätt najs att inte behöva tänka på den här tråden just nu :em:

Det har varit så sjukt mycket att göra den senaste tiden på jobbet, sista dagen idag faktiskt!
På måndag börjar jag min nya tjänst som projektledare i grannstaden! :D

Träningen flyter dock på lika rutinmässigt som alltid och viktmässigt har jag lagt på mig mellan 2-2,5 kilo sen tävlingen, vilket känns som en lagom takt (slutade räkna kalorierna för drygt en månad sen).

Finns inte så mycket annat att redovisa... blandar träningen ganska friskt efter humör och känsla, både övningar, intensitet, antal set och reps och det känns riktigt bra, jag tröttnar aldrig! *flex*

Dagen har mest gått åt till att förbereda avslutet, bli avtackad, lunchat med kollegorna och snart väntar en fika... ikväll blir det bio med vännerna, vi tänkte se "Låt den rätte komma in".
Till helgen blir det softande i kombination med träning och socialt umgänge - lovely! :cool:

---

Hur mås det själv i höstmörkret? :)

Morty
2008-10-31, 17:17
Underbart att höra att det går bra och framåt för dig! Ökar du bra?

Jag älskar verkligen din inställning, jag hoppas att den tar dig till första placering!


(Btw, hur mycket EAA har du hemma? Jag skulle vilja ha någon att beställa Body science EAA med, köper man 2 stycken så är det gratis frak :p
Länkar inte till den sidan eftersom det är reklam, men första länken härifrån tar dig dit ^^, http://www.google.se/search?hl=sv&q=Body+Science+eaa+800gr&btnG=Google-s%C3%B6kning&meta= )

Morty
2008-11-03, 15:46
Btw så har jag fixat med en kompis nu ^^

Endura
2008-11-03, 22:01
Underbart att höra att det går bra och framåt för dig! Ökar du bra?

Jag älskar verkligen din inställning, jag hoppas att den tar dig till första placering!

Go du är då :)
Jodå, jag har börjat märka av ökningarna igen, dock tränar jag helt annorlunda nu mot innan deffen, då jag körde efter strikt 5 dagarsschema (3 set 6-8 reps) jämfört med det långt mer blandade upplägget jag har nu, så jag kan inte helt jämföra...
Det känns bra iaf och det är huvudsaken :D

Btw, hur mycket EAA har du hemma? Jag skulle vilja ha någon att beställa Body science EAA med, köper man 2 stycken så är det gratis frakt :p

Hehe, tack för tanken, men jag har EAA så jag klarar mig iaf den här månaden ut. Dessutom har jag fastnat för Esapro, så jag hade nog inte hakat på ändå :)

Btw så har jag fixat med en kompis nu ^^

Ok, skönt att höra :thumbup: