handdator

Visa fullständig version : Citron & limepaj


bear.flowertwig
2008-08-23, 19:29
Den här är helt sjukt god. Kombinationen lime och citron gör den grym.


http://img77.imageshack.us/img77/2682/dsc00645iv9.jpg

Paj rent generellt oavsett om det är mat eller efterrätt är fantastiskt underskattat. Ovanstående kommer från en av Jamie Olivers böcker. Vilken bok och recept får ni leta reda på själv :D

Cilia
2008-08-23, 19:43
Varför postar du den inte i efterrättstråden om du ändå inte lägger upp receptet.

För övrigt ser den väldigt god ut men tveksamt om den förtjänar egen tråd

bear.flowertwig
2008-08-23, 20:36
Jag har som sagt missat det numera lätt faschistiska upplägget att allt ska in i samma tråd (vem f*n sitter och tittar igenom en hel sån.... *rolleyes*)

Ok då... (pajskal får ni googla er fram till recept på, det ska fö vara förgräddat och då penslat med uppvispat ägg)

4 dl strösocker
8 ägg
3½ del vispgrädde
2 dl limesaft
1 dl citronsaft

Vispa socker och ägg.
Rör sakta i grädde och saft.
Häll i pajskalet.
Skjuts in i ugnen, 180 grader i 40-45 min.
Låt svalna en timme för att den ska stelna lite.

Servera tex med hallon eller jordgubbar.

Tips för att inte bränna pajskalet (eller om det är på väg att bli för mkt färg på det): lägg över folie

Cilia
2008-08-23, 20:43
Se där!!! Lite recept också. Vi är många galna människor som slaviskt följer dessa fascistiska trådar *w*.

Folie är bra inte bara för att undvika brännskador utan också för att hålla pajdegen på plats i formen. Ett klassiskt tips.

bear.flowertwig
2008-08-23, 21:18
Folie är bra inte bara för att undvika brännskador utan också för att hålla pajdegen på plats i formen. Ett klassiskt tips.

Kan den fly annars?

Hmm, undrar om jag inte läst att man kan använda bönor på samma sätt.

Cilia
2008-08-23, 21:22
Nej men den kan sacka ihop *s*

Har också hört talas om bönor. Såg på BBC Food (favokanalen) att en kock använde mynt. Men det kändes lite ohygieniskt om man iofs inte har tvättat dom innan.

bear.flowertwig
2008-08-23, 21:24
Ahh, glömde en essentiell del av receptet:
rivna limeskal

För saften behövs ca 3 citroner och 4 lime. Riv gärna all lime och ha i saften så blir det ännu godare.

bear.flowertwig
2008-08-23, 21:32
Har också hört talas om bönor. Såg på BBC Food (favokanalen) att en kock använde mynt. Men det kändes lite ohygieniskt om man iofs inte har tvättat dom innan.

Man skulle kunna använda all gammal växel från utlandsresor som det ändå inte är värt besväret att växla in. Pajvaluta.

Men nu kom jag ju på vad det är man ska göra (och som jag gjorde som gör att man slipper alla såna bekymmer): när man klätt formen med pajdeg så ska den in i frysen en timme. Voilá! Aldrig mer några misslyckande förgräddningar!

Cilia
2008-08-23, 21:38
Har du alltid så gott om tid när du lagar mat?

Själv är jag otåligheten personifierad.

Piranha
2008-08-23, 21:42
När bjuds det på Paj, den där ser så sjukt god ut *drool*

bear.flowertwig
2008-08-23, 21:46
Har du alltid så gott om tid när du lagar mat?

Själv är jag otåligheten personifierad.

Jag gillar pysslandet även om just bakning kan bli i mesta laget. Gör ibland ett underbart bröd som ska jäsa över natten och sen ytterligare två gånger efter det. Tur för det brödet att det är så gott...

Vad gäller pajen så var det en fager mö inblandad så ja det var värt tiden. Förtydligande: inte i pajen. Hon förekom vid sidan om sas.

bear.flowertwig
2008-08-23, 21:48
När bjuds det på Paj, den där ser så sjukt god ut *drool*

Vad gäller pajen så var det en fager mö inblandad.

Ledsen, platsen som pajslav är redan tillsatt.

Cilia
2008-08-23, 21:50
jag som undrade hur en möpaj smakade. Attans, så fick man inte veta det heller. Om hon tröttnar så verkar Pipphi inte vara alltför svårflörtad *w*.


Det där brödet kan vi ta på en koloträff.
Var bor du? Så vi vet var vi ska anordnar den

lectris
2008-08-23, 22:00
Möpaj.. hahaha.

Inte så vanligt med roliga trådar i denna delen av forumet. Tack tack!

bear.flowertwig
2008-08-23, 22:06
Jösses. 2½-timme gammal tråd och så har man hookat en moderator och en tant. Långt över förväntan!

Sthlm Cilia.

Har en sista bit kvar nu:
http://img359.imageshack.us/img359/5803/dsc00651uj8.jpg
23:30 lägger jag ut min adress här sen är det först till kvarn... Kom i trenchcoat utan något under.

lectris
2008-08-23, 22:08
Jösses. 2½-timme gammal tråd och så har man hookat en moderator och en tant. Långt över förväntan!

jaha men jag då? :(

jag platsar väl under "tant"-kategorin nu när jag tänker efter.

bear.flowertwig
2008-08-23, 22:13
jaha men jag då? :(

jag är väl egentligen för snygg för "tant"-kategorin nu när jag tänker efter.

Jaja, två tanter då.

Cilia
2008-08-24, 08:46
jaha men jag då? :(
Trodde det var dig han refererade till som tant?

bear.flowertwig
2008-08-24, 21:39
Trodde det var dig han refererade till som tant?

http://img168.imageshack.us/img168/5859/tanteo5.jpg

Cilia
2008-08-25, 19:43
Jag går på den franska betydelsen då för jag är moster.


Btw, hade du sparat lite paj så hade Pipphi bjudit in dig till vår söndagsfika men nu såg han ingen utsikt att få ta del av din skapelse så då föll det :P

bear.flowertwig
2008-08-25, 20:02
Jag har faktiskt en del paj kvar men den ska användas som muta på jobbet (förvånansvärt lätta pluspoäng).

LadyG
2008-08-25, 20:10
Den ser suveränt god ut! Har du näringsberäknat den? ;)

Cilia
2008-08-25, 20:12
Har du näringsberäknat den? ;)

*high five*

:D

bear.flowertwig
2008-08-25, 20:18
Den ser suveränt god ut! Har du näringsberäknat den? ;)

Hehe, hela innehåller väl cirkus mitt dagsbehov x 2 :D

MyungChul
2008-08-25, 22:59
Skulle tippa på ~400g kolisar, ~165g fett, ~45g protte utan pajskalet.