handdator

Visa fullständig version : Återhämtning - och Måltidsersättnings drycker


Taekwondo_killen
2008-08-19, 15:25
Undrar om de är samma sak ? exempel gainomax är återhämtningsdryck, och så finns de Isopreme meal som är Måltidsersättnings. Vad är skillnaden, om man tar återhämtningsdryck eller Måltidsersättnings som frukost vilken är bäst ? om man struntar i priserna och allt sånt dära,

Ajin
2008-08-19, 15:44
Som namnen redan antyder, så är en Gainomax återhämtningsdryck "optimerad" för en effektiv återhämtning efter träning. Man kan därmed anta att den innehåller snabba kolisar samt lite proteiner utöver de vitaminer och krimskrams de stoppar in.

En måltidsersättare är en måltid i dryckform, dvs. en sammansättning av fetter, proteiner och kolhydrater i större mängder än en återhämntningsdryck. Måltidsersättare kan man dela in i 2 grupper, Gainers och Dietdrycker. En Gainer är en måltidsersättare som innehåller många kcal, alltså avsedd för de som har svårt att gå upp i vikt (hög metabolism) eller för folk som inte alltid har tid att laga stora maträtter.

En dietdryck används ofta av folk som vill gå ner i vikt. Det är då oftast en dryck som ska ersätta en måltid på ett sätt att man får i sig väldigt få kcal jämfört om man skulle laga vanlig mat. Självklart kan man få samma resultat med lagad mat, men det är väldigt få (generellt sett) som vet vad man ska äta och hur mycket som bör ätas av de som försöker tappa kilon.
Dessa dietdrycker ska alltså kännas mättande samtidigt som de innehåller få kcal.

z_bumbi
2008-08-19, 15:58
Gainomax är en typ av måltidsersättare som kan användas som återhämtningsdryck efter träningen. Gainomax användes från början för att ge sjuka och pensionärer mer energi men har senare även riktats in mot tränande.
Gainers är något som oftast bara är lämpligt före, under och efter träningen då de innehåller snabba kolhydrater och någon proteinkälla och inte så mycket mer.

Inget av det är något att rekommendera som frukost men har man väldigt svårt att äta frukost så kan man förstärka det man får i sig med något lättdrucket av typen ovan.

Sen finns det en kategori som är "riktiga" måltidsersättare som om man äter ett visst antal uppfyller kraven för vad man behöver få i sig per dag. Fairing har t ex en MRP som är godkänd att använda för att ersätta måltider vid viktminskning.

Taekwondo_killen
2008-08-19, 17:18
Tack för er svar nu vet jag lite mera;) , jag brukar äta som frukost 1 dl havregrynsgröt med mjölk och en näve solrosfrö + en proteindrink
(Great Nutrition Best Whey Muscle Repair).