Visa fullständig version : Grova havregryn
Var kan man få tag i sånna grövre havregryn som oftast finns i müsliblandningar? Ser ut som att det är ett helt havrekorn som någon bara plattat till...
det är inte havre utan rågflingor du tänker på .. finns i vanliga mataffärer
Originally posted by Janna
det är inte havre utan rågflingor du tänker på .. finns i vanliga mataffärer
Nope, rågflingor är det inte... har sånna i mitt skafferi redan. De jag tänker på är mkt tjockare än de som man kan köpa vanliga rågflingepaket...
King Grub
2003-06-18, 20:18
Fling- och grynföretagen kanske ser till att lägga beslag på de bästa grynen själva. :)
Låter som ett superkul jobb, grynsorterare.
Man ställer in avståndet på valsarna, 5 mm, 7 mm, 9 mm osv och får ut olika tjocka havregrynsvarianter.
Tunna havregryn ger en jämn och slät gröt men skulle smula ovanpå frukostbullen.
Tjocka havregryn säljs till bagerier eftersom de är svårare att tugga, ger klumpig gröt men håller ihop och ser fina ut på brödet.
:em:
Självklart är ju inte avståndet mellan valsarna 7 eller 9 mm.
Ett skalat havrekorn är ju inte många mm tjockt så med 9 mm avstånd så skulle ju havrekornen spruta ut över golvet.
0.7 eller 0.9 mm är säkert bättre siffror ifall någon är intresserad.
Går det inte att köpa sånna tjockare havregryn någonstans då? Inte till gröt utan till underbara grynblandningar :eating:
De har skönare tuggmotstånd...
Har inte olika märken olika sorters typ av Havregryn i sina pasar!?!?
Har för mig att de i alla fall sag annorlunda ut beroende pa om de kom fran AXA eller inte.
Fiberhavregryn kan annars vara ett alternativ.
Det är fiberhavregryn jag har hemma... inte samma. Det är ju bara vanliga meshavregryn med lite kli i. Vill ha de dära riktigt tjocka som man får tugga ordentligt på.
Får åka till lantmännen och köpa djurfoder :D
Är det sämre gryn som de säljer till djur?
Originally posted by Nate
Är det sämre gryn som de säljer till djur?
Ja.
Så det är ingen idé att snatta från stallet? :em:
Den bästa havren värmebehandlar man och valsar till havregryn.
Det är fullt möjligt att mala eller valsa " färsk " havre och koka gröt. Den smakar lite annorlunda (;) ) lite gräs kanske.
Denna havre blir snabbt dålig på någon dag och smakar hemskt bittert.
Ja, jag har provat själv:eating:
Originally posted by Sverker
Ja, jag har provat själv:eating:
Får man fråga varför Sverker?
Av ren nyfikenhet eller drog det till i snåltarmen? :D
/pez
Ren nyfikenhet och jag hade en säck färskpressad havre.
Grannens höns uppskattade flingorna mer än jag följande dag.
King Grub
2003-06-22, 06:50
Obehandlade gryn luktar gott i alla fall. :)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.